Milyen evő a 2-3 éves gyereked? Szeret kóstolgatni? Vagy csak a jól bevált ételeket hajlandó enni?
Az enyém (2,5 éves) egyáltalán semmi "újat" nem hajlandó megkóstolni. Vártam, vártam hogy egyszercsak eljön a nap, amikor majd elég lesz elé tennem, vagy előtte elkezdeni jóízűen falatozni, és majd megkívánja, de nem.
Minden étkezés egy rémálom. 3-4 féle péksüti, virsli, gyümölcsök, amit elfogad.
Hosszas könyörgés, trükközés után nagy nehezen rá lehet venni még hogy egyen: levest (néhány fajta), joghurtot, tojást, rántott húst, rizst, tésztát (csak 2 féle!), krumpli pürét. És így nagyjából ennyi.
Rágcsákat nagyon-nagyon ritkán kap: kekszet, pufit, ropit.
Kb. egy éve nem vettem semmiféle bébi ételt, de már a férjem mondta, hogy vegyek neki, mert ez senkinek nem jó, hogy a gyerek nem eszik, én meg ezen stresszelek.
Nem tudom min múlik ez. Pedig mi tényleg mindenevők vagyunk. A főzeléktől kezdve a különböző ínyenc ételekig mindent szoktunk enni, nem válogatunk, a gyerek is ezt látja tőlünk. Mindig megkínáljuk őt is, de szökőévben egyszer hajlandó egyáltalán megkóstolni.
Nálatok hogy van? Akinek jó evő gyereke van, minek köszönheti? Pl.vannak nagyobb testvérei, akiktől láthatta és megkívánta/utánozta őket? Vagy a kezdetektől blw-t próbáltatok és már akkor is szívesen kóstolgatott?
Nálunk a blw nem jött be, mindig öklendezett/hányt, nem szerette a darabos kaját, de úgy tűnik még most sincs oda érte.
Nem tudom mit kellene még kipróbálni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!