Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Milyen evő a 2-3 éves gyereked...

Milyen evő a 2-3 éves gyereked? Szeret kóstolgatni? Vagy csak a jól bevált ételeket hajlandó enni?

Figyelt kérdés

Az enyém (2,5 éves) egyáltalán semmi "újat" nem hajlandó megkóstolni. Vártam, vártam hogy egyszercsak eljön a nap, amikor majd elég lesz elé tennem, vagy előtte elkezdeni jóízűen falatozni, és majd megkívánja, de nem.

Minden étkezés egy rémálom. 3-4 féle péksüti, virsli, gyümölcsök, amit elfogad.

Hosszas könyörgés, trükközés után nagy nehezen rá lehet venni még hogy egyen: levest (néhány fajta), joghurtot, tojást, rántott húst, rizst, tésztát (csak 2 féle!), krumpli pürét. És így nagyjából ennyi.

Rágcsákat nagyon-nagyon ritkán kap: kekszet, pufit, ropit.

Kb. egy éve nem vettem semmiféle bébi ételt, de már a férjem mondta, hogy vegyek neki, mert ez senkinek nem jó, hogy a gyerek nem eszik, én meg ezen stresszelek.

Nem tudom min múlik ez. Pedig mi tényleg mindenevők vagyunk. A főzeléktől kezdve a különböző ínyenc ételekig mindent szoktunk enni, nem válogatunk, a gyerek is ezt látja tőlünk. Mindig megkínáljuk őt is, de szökőévben egyszer hajlandó egyáltalán megkóstolni.

Nálatok hogy van? Akinek jó evő gyereke van, minek köszönheti? Pl.vannak nagyobb testvérei, akiktől láthatta és megkívánta/utánozta őket? Vagy a kezdetektől blw-t próbáltatok és már akkor is szívesen kóstolgatott?

Nálunk a blw nem jött be, mindig öklendezett/hányt, nem szerette a darabos kaját, de úgy tűnik még most sincs oda érte.

Nem tudom mit kellene még kipróbálni.

2023. dec. 29. 19:34
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:
81%
A fiam fényevő, csak azokat eszi meg, amiket szeret. De vmikor azt sem. Ez van, nem tudok mit csinálni vele, letömni nem fogom a torkán. Vmikor már eléggé éhes, akkor eszik úgy ahogy rendesen. A banánt imádja, de újonnan, ha van rajta egy kis barna, érettebb rész, már nem kell neki.
2023. dec. 30. 08:54
 12/14 anonim ***** válasza:
3 hónap múlva lesz 3 éves a lányom. Mindig jó evő volt, 5 hónaposan, pürékkel kezdtük a hozzátáplálást, és 9 hónaposan kezdett el falatokat enni, amikor már stabilan ült. Én igyekeztem azt követni, hogy egyen együtt a család, amikor csak lehet, úgyhogy a kezdetektől úgy ettünk, hogy én bal kézzel az én kajámat, jobbal meg etettem. A vacsora mindig fix pont, ahol 3-an eszünk, az apukájával, azóta is. Az elején üveges kajákat kapott, aztán fokozatosan mindent, amit mi, 2 éves koráig kb nem is evett szinte édességet, csak gyümölcsöt, mi is sok zöldséget, gyümölcsöt eszünk amúgy. Aztán jött a dackorszak, 2 éves kora előtt kicsivel elkezdett hullámzó lenni az evése, volt, hogy jobban evett, volt, hogy kevésbé. A bölcsiben mindig rengeteget eszik, repetázik, éhes, amikor megyek érte, pedig uzsonnáznak. De bölcsi óta sokat beteg, akkor persze visszaesik az étvágya. Inkább olyanok vannak nálunk most, hogy megsértődik valamin, és akkor ,,nincs kedve" enni, inkább egyedül duzzog, aztán nagy nehezen mégis csatlakozik. Meg nagyon vicces, hogy mostanában egyik nap szeret egy ételt, másnap nem :D Anyósomnál 2 tányér rakott brokkolit megevett valamelyik nap, anyósom küldött is belőle, másnap már ,,ezt nem szeretem!". Tegnap szerette az aszalt paradicsomot, ma kihalászta a tészta közül. Egy szabály van nálunk, valami zöldséget vagy gyümölcsöt mindig választani kell az étkezés mellé.
2023. dec. 30. 14:51
 13/14 A kérdező kommentje:
És akiknél hozzánk hasonlóan válogatós volt a gyerek, ott hízott azért normálisan? Az enyém egyre soványabb, már csont és bőr, kilátszanak a bordái, fél éve semmit nem hízott. 😞
jan. 9. 11:26
 14/14 anonim ***** válasza:
Nekem 2 év 3 hónapos, teljesen ugyanazt eszi, amit én. Leginkább azért, mert nem főzök mást, van egy menü itthon, ha kéri kéri, ha nem nem. Ajánlom Okos Tímea Kitti oldalát, nem a menük miatt, hanem az extrém káros szülői magatartások felismerése miatt, amikkel megágyaz a szülő a válogatósságnak (akaratán kívül).
jan. 27. 18:23
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!