Dackorszak? Bevált trükkök?
De jó, hogy nyugodt tudsz maradni. Ennyi elég is. Utána viszont beszéld meg vele, mond el az érzéseit hangositsd ki hogy tudja. Peldaul: tudom, mérges vagy rám mert nem engedem, hogy leugorj a szekrény tetejéről, de az veszélyes, mert megutheted magad.... Stb.
Mit nem adnék, ha ilyen anya lennék mint te kérdező. Én úgy felcseszem magam a hisztiken... Most ezt tanulom kezelni pszichológus által.
Az én fiam 2 éves és mi is keményen benne vagyunk ebbe.
Próbálom higgadtan kezelni, de nálunk nehéz a helyzet, mert közben van egy 2 hónaposom is, aki rendszerint felkel ezekre a hisztis kiabálásokra.. általában ha tudom, megkeresem az okát a bajának, nálunk ez általában pl az, hogy nem tudja rátenni a sínre a vonatot, aztán szétszedi az egészet. 🤦🏼♀️
Összerakom, megmutatom neki, közbe próbálom nyugtatni.
Viszont van, hogy már én sem bírom idegekkel, pláne ha egyszerre ordít mind a kettő, olyankor általában csak megpuszilom, megölelem, mondom neki, hogy semmi baj, és magára hagyom. Ilyenkor általában rövid időn belül megnyugszik.
Tippek viszont nekem is jöhetnek, mert néha égnek áll a hajam, alig várom, hogy el múljon ez az időszak 😂
Vodka-szóda szívószállal. Ugyanúgy hisztizni fog a gyerek, csak kevésbé fog érdekelni. 😁
Neem, dehogy csak hülyéskedek. Türelem, türelem és türelem. Előbb-utóbb elmúlik ez is. (Legalábbis nagyon remélem).
Nekem ami a legjobban segített, hogy megértettem ezt a korszakot, azt hogy miről szól. Ajánlom figyelmedbe a kapcsolodoneveles.hu-t.
Illetve, hogy magamévá tudtam tenni azt a gondolatot, hogy a szülőnek nem feladata megakadályozni a hisztit. A sírás, a hiszti jó dolog. Egy csomó feszültséget le tud vele tenni a gyerek. Azok a gyerekek, akiknél alkalmazzás a sírásmeghallgatás eszközét, egy idő után sokkal kiegyensúlyozottabbak - ám ezt az állapotot megelőzi egy intenzív "hisztus" időszak, amikor ott kell mellette lenni és csak elfogadni a rossz érzéseit. Nem kell nyugtatni. Csak ott lenni, és hagyni, hogy akkor kapcsolódjon, amikor már tud és szeretne.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!