Milyen evő a 2-3 éves gyereked? Szeret kóstolgatni? Vagy csak a jól bevált ételeket hajlandó enni?
Az enyém (2,5 éves) egyáltalán semmi "újat" nem hajlandó megkóstolni. Vártam, vártam hogy egyszercsak eljön a nap, amikor majd elég lesz elé tennem, vagy előtte elkezdeni jóízűen falatozni, és majd megkívánja, de nem.
Minden étkezés egy rémálom. 3-4 féle péksüti, virsli, gyümölcsök, amit elfogad.
Hosszas könyörgés, trükközés után nagy nehezen rá lehet venni még hogy egyen: levest (néhány fajta), joghurtot, tojást, rántott húst, rizst, tésztát (csak 2 féle!), krumpli pürét. És így nagyjából ennyi.
Rágcsákat nagyon-nagyon ritkán kap: kekszet, pufit, ropit.
Kb. egy éve nem vettem semmiféle bébi ételt, de már a férjem mondta, hogy vegyek neki, mert ez senkinek nem jó, hogy a gyerek nem eszik, én meg ezen stresszelek.
Nem tudom min múlik ez. Pedig mi tényleg mindenevők vagyunk. A főzeléktől kezdve a különböző ínyenc ételekig mindent szoktunk enni, nem válogatunk, a gyerek is ezt látja tőlünk. Mindig megkínáljuk őt is, de szökőévben egyszer hajlandó egyáltalán megkóstolni.
Nálatok hogy van? Akinek jó evő gyereke van, minek köszönheti? Pl.vannak nagyobb testvérei, akiktől láthatta és megkívánta/utánozta őket? Vagy a kezdetektől blw-t próbáltatok és már akkor is szívesen kóstolgatott?
Nálunk a blw nem jött be, mindig öklendezett/hányt, nem szerette a darabos kaját, de úgy tűnik még most sincs oda érte.
Nem tudom mit kellene még kipróbálni.
Semmit, ebben a korban ez teljesen termeszetes, habar szulokent nagyon remiszto es bosszanto, ha nem nagyon eszik a gyermek.
2 gyerekem van, a 1,5 eves egyelore tobbet es tobbfelet eszik, mint a szinte fenyevo 3,5 eves tesoja.
Elhiheted, hogy nem kaptak mas nevelest etkezes teren sem, aztan eg es fold a ket gyermek. De a nagyobbnak egyebkent az ovi sokat segitett, ott allitolag meg repetat is ker es mindent eszik, itthon meg sokszor orulok, ha megeszik 3 kanal akarmit.
Kedvencei az ures teszta, sima kifli. 😅
A kicsi pures volt egyebkent, mert egyszerubbnek talaltam es inkabb igy kezdtem vele (de mar regota darabosat eszik) a nagy pedig blw-s. Szoval ezen se mulik, nyugi.
Bébiétel?nemár :)
Enyém se eszik sokminden 2.5 éves
Az első lányommal borzalmasan nehéz volt a ht , később igazi fényevő volt. Most lassan 9 évesen tartunk ott, hogy hajlandó új dolgokat megkostólni, relatív jó étkű, ami a fogára való abból hatalmas adagot képes megenni.
A középső lányom nagyjából jó egész jó evő volt majd jött egy két durva betegség (mandula gyulladás, hányásos hasmenés stb) és borzalmasan elkezdett válogatni.
Lassan 6 éves és ami a fogára való, amúgy elég valógatós lett.
A harmadik lányom 3 éves. Eddig ő volt a legjobb evő a 3 gyerek közül, tényleg mindent pici kora óta. Elindult oviba szeptember, jött a dackorszak és állandó durcizás az egész napunk. Sokszor azt se tudom mitől él és mozog a gyerek mert olyan marha keveset eszik és olyan fényevő lett mint anno a nővére. 🤦
Az oviban is alig eszik.
Fényevő a kisfiam, kóstolni sem hajlandó. Nem erőltetem, már elengedtem a dolgot.
Amiket szeret: levesek, zöldségek, gyümölcsök, üres kenyér, üres tészta, pizzás csiga, sajtos stangli, pogácsa, tojás fehérje, néha virsli vagy paprikás szalámi.
Az én lányom 2 éves és ő is előnyben részesíti a bevált dolgokat. Különböző húsok, krumpli minden formában, édesburgonya pure, 3-4 fele leves, 1-2 féle főzelék tésztából pl a spagettit nem szereti nem tudom miért 🤣 darált hússal is elég vegyesen van, gyümölcsbol csak az almát hajlandó megenni, nyersen zöldséget kb egyáltalán nem.
Egy szó mint száz nálunk is a bevált dolgok mennek.
Szeptemberbe múlt 2 éves a lányom. Ő minden evő.
Mi 4 hósan kezdtük a hozzátáplálást. Ahogy ült, jőtt a blw.
Kb 6 hós kora óta együtt eszik a család, ö is egyedül azóta.
Rengeteget eszik és tényleg mindent.
Ennek ellenére most lett 10kg 😅
Fiam 4 éves múlt. Ő igyan ez volt. Ugyan így kezdtük vele is, ugyan úhy mindent megevett mindig.
Most 4 évesen áll át a fényevésre és a válogatásra.
Mindkét lányom iszonyat jó evő volt, pár kivétel nélkül mindent megettek.
Voltak nekik is hullámvölgyeik de kinek nincs?
A kivsi most 3 éves, szerintem őt a közösség is segítette hogy a látta a bölcsiben mások hogyan esznek.
A nagy most lesz 10 éves de már sokmindent nem eszik meg. Nem haragszom rá, felnőttként nekem is sokminden van amit nem szeretek.
Szerintem nálatok ahhoz képest amit hallani szoktam másoktól ég sokmindent megeszik. Próbálj egy kis zöldséget belecsempészni pl a krumplipürébe.
Nem jár bölcsibe. Oviba majd csak szeptemberben megy.
Volt olyan nap pár héttel ezelőtt, amikor egész nap egy darab pogácsának lerágcsálta a tetejét, semmi mást nem fogadott el aznap, meg az esti kakaót megitta, és ennyi. Ezért vettem az üveges kaját, hogyha legközelebb ilyen van, valamit egyen legalább. (Már kipróbáltam, azt elfogadja.) De nem értem, miért nem kóstolgat, miért nem kezd el enni, amikor elérakom az ebédet. Ha a tésztára csak egy pici szósz kerül, már ordít, hogy másik tésztát.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!