Hogyan lehet így nevelni?
Hab azért,mert valaki roma származású már nem is lehet kedves?😂
18
Az én gyerekem zuglói “rosszhírű” suliba jár, a körzetes gyerekek nagyrésze szegény, gondjaik vannak minden téren vegyesen. Hallott már ilyesmit ő is, én is, szülőtől és gyerektől egyaránt. Fehértől és romától is.
Ez az aluliskolázottság, a szegénység, a nyomor megnyilvánulása, az emberek lealjasodnak egy ilyen állatias szintre, bőrszíntől függetlenül. Minél kevesebben vannak normális közegben, annál inkább torzul a viselkedésük.
Persze a romák nagyrésze szegényebb, mint a fehérek, náluk ez jobban előfordul, illetve többet is vannak maguk közt, a gazdagabbak is a szegényebbekkel, így náluk ez jobban ragad, mert a család az első, nálunk meg a társadalom(tanulás, beilleszkedés, barátok, munka) az első, kevesebbet vagyunk a családdal, romák napköziből is kiveszik a gyereket, a szegény fehér gyerekek meg mind bentmaradnak, rájuk ezért hat kevèsbé a züllött családi minta.
Én nem csinálnék semmit, nem egyéni probléma
#25, a magyaroknál is csak ott működik többé-kevésbé, ahol a szülő is fontosnak gondolja. Akkor a gyerek is azt látja, hogy ez fontos, motivált lesz.
Ha a szülő tanulatlan, nem érti, mire jó ez az egész, nincs pénze normális felszerelést venni a gyereknek (akit így folyamatosan kicikiznek, hogy nincs tolltartója hanem szatyorban hordja a ceruzáit), és végképp nem tud otthon tanulni vele, segíteni neki, ott nyilván nem fog működni a jelenlegi iskolarendszer. A gyereket folyamatos kudarc fogja érni, rühellni fogja az egészet és ott kerüli el az egész iskolát, ahol tudja. Ehhez csak ráadás, mikor a bőrszíne miatt bántanak egy gyereket meg amikor a cigány osztálynak nem tartanak meg órákat.
Én is találkozom ilyen megszólalásokkal. Múlthéten éppen előttem csicska g*cizte le a kislányát a kassza sorban egy nő. Nekem fennakadt a szemöldököm, a kislány szeme meg sem rebbent.
Ez szerintem csak a mi ingerküszöbünket éri el, ha valakivel mindennap így beszélnek, az mondhatni megszokja.
Lehet azt mondani, hogy romáknál ez a normális és én értem a kérdést. Attól, hogy találkozom ilyennel, még én is megjegyzem magamban mindig, hogy "atyaaég". Bár sosem gondolom tovább pont a fentiek miatt. Ez a gyerek olyan lelkületű lesz, akinek ez a természetes és ezt fogja tovább vinni is.
Próbálom kimenteni, de mivel kódos gyerek, csak körzetes suli veszi fel, már ide is menekültünk másik suliból.
Ha minden jól megy jövőre nem ide fog járni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!