Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Fél a gyerekektől?

Fél a gyerekektől?

Figyelt kérdés

Kislányom 2 éves. Mindig is szégyenlős félős volt, de a gyerekektől sose tartott annyira. Pár hete viszont ha az utcán vagy bárhol idegen gyerekek jönnek oda, vagy ha pl meg akarják ölelni akkor egyből a lábam mögé menekül és kifejezi nem tetszését. Nem tudom hogy ez belefér -e a normálisba vagy esetleg valami kórosat jelent

Szeptember óta bölcsis egyebkent, ott nem mondják hogy félne a gyerekektől. :(

2023. nov. 27. 21:41
 1/6 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem ez nem feltétlenül félelem, főleg hogy ha bölcsiben nem viselkedik máshogy. Kiskoromban a közeli családtagjaimon kívül én is így viselkedtem mindenkivel, aki meg akart puszilni/ ölelni, szimplán azért, mert nem szerettem volna. (Nincs semmilyen diagnózisom autizmusra vagy bármire, ha esetleg ezért kérdeznéd, nem hiszem, hogy aggódni kéne)
2023. nov. 27. 21:49
 2/6 anonim ***** válasza:
100%
2 éves. Tök normális a viselkedése.
2023. nov. 27. 21:57
 3/6 anonim ***** válasza:
100%
Ha valaki meg akar ölelni,én is elbujnek legszívesebben..
2023. nov. 27. 21:58
 4/6 anonim ***** válasza:
100%
Fiam 2 éves, ugyanez. Kell neki egy jó fél óra, amíg fel tud oldódni. Nemcsak gyerekekkel, hanem felnőttekkel szemben is ez van, sőt ha valaki egyből "belemászik az arcába", még sírni is elkezd. Én nem aggódom, majd alakul, ő mondjuk még bölcsibe sem jár.
2023. nov. 28. 00:01
 5/6 A kérdező kommentje:
Az én lányom se szereti azokat a felnőtteket se akik egyből haverkoni akarnak vele. De megnyugtat hogy más gyerek is van így. Azért aggódtam csak mert körülöttünk csak "vagány" gyerekek vannak akiknek ilyen gondja nem volt.
2023. nov. 28. 13:51
 6/6 anonim ***** válasza:

Gyűlölöm azokat, akik ölelgetnének, legyen szó gyerekről vagy felnőttről.

Nem KELL, és azért mert gyerek, főleg nem kell hagyni, hogy xyz ölelgesse őt. Még szép, hogy nem szereti.

2023. nov. 29. 19:57

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!