Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Ilyen paraméterekkel szerintet...

Ilyen paraméterekkel szerintetek 'ördögtőlvaló' egy xbox egy 5,5 évesnek?

Figyelt kérdés

Nagy mozgásigényű kislány.

Használtan gondolkodunk Neki egy olyan régebbi típusú xbox-ban, amihez van kinect, ami érzékeli a mozgást, és nem ülve, gombnyomogatósan kell vele játszani, hanem mozgással.

Tehát pl. egy mászkálós játéknál ha futni kell a szereplővel, akkor neki is helyben kell futni, ha ugrani kell, akkor neki is...stb.

3 féle játékban gondolkodunk, nem akarunk arzenált, hogy ezen lógjon állandóan:

Táncos (itt koreográfiát kell lekövetni, a pontosság alapján kap pontokat.)

Autós (ezt inkább kézmozdulatokkal kell irányítani)

Mászkálós (itt inkább a nagymozgások dominálnak)

Valahogy ebben a formában nekem ez szimpatikusnak tűnik, pedig nálunk nincs kütyüzés. Nincs tablet, tv is csak reggel, este 1-1 rövidebb.

De ennek látom értelmét, fejlesztő hatását, élményét; a játékidőt pedig erősen behatárolja, hogy jól el is fárad a mozgásban.

Ti mit gondoltok erről egy ennyi idős gyereknél?

Esetleg van saját tapasztalatotok?

2023. nov. 22. 14:18
1 2 3 4
 21/40 anonim ***** válasza:
67%

20 igen,igazad van ebben.

Névvel tuti hogy erre a kérdésre mindenki azt válaszolna,hogy vegyen csak.

A másikeg,hogy én biztos nem vinnem ki a gyerekemet a szakadó esőbe.

Nálunk itt két hete nyálkás szar idő van.

Minden nap csak addig vagyunk kint amíg elvisszuk a nagytesot iskolába.

Nem vagyok hajlandó a sárban esőben tapicskolni.

2023. nov. 22. 16:47
 22/40 anonim ***** válasza:
65%
21# Dehogy mennek. Mi a napokba is lementünk esőbe,hát a gyerek se nagyon élvezte. A játszótér úszott a víztől. Üres volt ahogy az utca is. Pedig itt a gyakorin minden anya lent van 7-től este 6-ig a gyerekével két napja ömlő esőbe,de én egyet se láttam pedig megyeszékhely,jó időbe bizony kint vannak pedig. Hm de érdekes.
2023. nov. 22. 17:00
 23/40 anonim ***** válasza:
91%

#16 vagyok, 2 éves a fiam, tényleg nem néz képernyőt, elemes játéka 1 db van, egy biciklilámpa. Na jó, néha nézi azt, amit én, de se a blogok, se az angolul beszélő fejek (ha videót nézek) nem kötik le. Neki is, nekem is van megfelelő ruházatom esős, hideg időhöz.

De 5 és fél évesen már nem így szeretném csinálni. A mértéktartás a fontos, és hogy a szülő kontrollálni tudja a helyzetet. Ami nem könnyű. Valószínűleg lesz képernyős eszköze, amit nem csatlakoztatunk az internetre. Olyan videó, játék stb. lesz csak rajta, amit én teszek rá, és csak akkor nézi, ha én adom oda. Ha egyik mese indul a másik után automatikusan, az a probléma szerintem.

2023. nov. 22. 17:01
 24/40 anonim ***** válasza:
25%

Akkor lehet menni esőben biciklizni. Hajrá!

Nálunk sajnos olyan a közösség, hogy napok óta nem látok gyereket játszótéren. Ma sem, pedig hétágra sütött a nap. Biztos élvezi a gyerek egyedül. Le lehet kötni bent mással is, nyilván nem csak napi fél órát esik. De napi fél óra intenzívebb mozgás suli után hadd legyen elég ilyen időben. Nem hiszem, hogy belehal. A mostani anyukák a cartoon network előtt nőttek fel, talán túlélték. Talán tudtak attól még játszani is. Túl van ez kicsit tolva. Mondjuk.. Némelyiknek valóban kisütötte valami az agyát.

2023. nov. 22. 17:14
 25/40 anonim ***** válasza:
87%
Nekünk pont ilyen volt. Felesleges volt, egyedül nem buli neki, illetve a kinect annyit téved, hogy sok volt a kudarcélménye. A táncos is kb 3-5 alkalmig volt érdekes, amíg én is táncoltam, egyedül nem csinálta. Kell nekik a társaság. Másik oldalról rohadtul fárasztó a kinect sportnál a box meg a helybenfutás, 10 perc után olyan görcs áll az ember izmaiba, hogy másnap nem fog játszani vele, az biztos. Viszont én 30ért vettem a kombót, és ennyiért is sikerült továbbadni, kipróbálásnak megérte. Szerintem az árából vegyetek inkább játszóházbérleteket, ott legalább társasága is lesz a gyereknek a mozgás mellé.
2023. nov. 22. 17:19
 26/40 anonim ***** válasza:
74%
Minél később vegyél bármilyen kütyüt, mert magaddal szúrsz, amikor folyton tiltani kell és más nem érdekli.
2023. nov. 22. 17:52
 27/40 anonim ***** válasza:
64%
26osra reagálva: Nem kellett tiltani, a gyerek nem hülye, nem szivatja direkt magát, elfáradt gyorsan a mozgástól meg a kudarctól és nem akar vele játszani. Esetleg akkor élvezi, ha látja, hogy te is szívsz, és próbál bevonni, csak azért játszana, hogy lásson téged összeesni és kudarcot vallani:) A kinect nem nyerő, nem okoz függőséget, mozogni szívás, és pontatlan ahhoz, hogy sikere lehessen.
2023. nov. 22. 18:32
 28/40 A kérdező kommentje:

Köszönöm szépen az építő jellegű válaszokat -melyekből meglepően kevés volt.

Annyit reflektálnék, hogy az, hogy kitegyem a gyerekemet az esőbe, amit utál, és nem is tud szinte semmit sem csinálni, ami egyébként érdekelné; nem opció. Szerencsére nem egy cserép virágként tengeti kis életét, van véleménye Neki is. Van, amit szeret, van, amit nem; és mi ezt igyekszünk lehetőség szerint tiszteletben tartani.

Kíváncsi vagyok közületek hányan teszik ki az óvodás korú gyerekeiteket az udvarra/utcára/játszótérre, ha Ő esőben ezt pont nem akarja. Kíváncsi vagyok, hogy hányan időzítitek a babakocsis sétát, és toljátok büszkén, és elégedetten a kicsit, miközben pl. a szél nyomja az arcotokba 5 fokban az esőt... külön együttállásként mindeközben a nagyobb -nyilván- vidáman tekeri a bringát melletted... Ugyan már! Hagyjuk is.

Van esőruhájuk, gumicsizmájuk nyilván. Megyünk is tócsázni eső után, meg minden; még a szemerkélő eső is OK; de azért pl. mifelénk mostanában eléggé szélsőséges tud lenni az időjárás.

Máshol játszott már a kislányom ilyennel, és nagyon élvezte. Sikerélménye is volt bőven. Én sokkal előbb kidőltem, Ő simán bírta.

2023. nov. 22. 19:13
 29/40 anonim ***** válasza:
62%

28 nem teszik ki a gyereküket az esőre,csak itt verik a nyalukat mennyire jó anyák ők,te pedig milyen szar vagy mert X boxot akarsz venni a lanyodnak.

Vegyél nyugodtan.

Tapasztalatból mondom,hogy egy hónap múlva a szekrény aljában fog csucsulni,nem fog rafuggni a gyerek.

2023. nov. 22. 19:54
 30/40 anonim ***** válasza:

Én nagy gamer vagyok, szóval egyáltalán nem ellenzem hogy a fiaim majd játsszanak egyszer. A nagyobb 4 éves, ideges típus, kipróbáltunk egy telefonos játékot, de látszott rajta hogy még nem való neki, így nem is akarom még ehhez hozzászoktatni, majd később neki is lesz konzolja amit mértékletesen használhat, de még nem jött el az idő. Ezt csak azért mondom hogy lásd, nem vagyok ellene.

Az én nagyobb fiam is nagy mozgasigenyű, beíratom sportra, ami szerintem tök jó abból a szempontból hogy le is fárad, meg sok idő elmegy a délutánból ami nem felesleges ökörködéssel telik. (Ott lehet maradni közben a kicsivel megnézni az edzést. )

Nálatok nincs valamilyen délutáni sport lehetőség? Úszás, torna?

2023. nov. 23. 04:48
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!