Ilyen paraméterekkel szerintetek 'ördögtőlvaló' egy xbox egy 5,5 évesnek?
Nagy mozgásigényű kislány.
Használtan gondolkodunk Neki egy olyan régebbi típusú xbox-ban, amihez van kinect, ami érzékeli a mozgást, és nem ülve, gombnyomogatósan kell vele játszani, hanem mozgással.
Tehát pl. egy mászkálós játéknál ha futni kell a szereplővel, akkor neki is helyben kell futni, ha ugrani kell, akkor neki is...stb.
3 féle játékban gondolkodunk, nem akarunk arzenált, hogy ezen lógjon állandóan:
Táncos (itt koreográfiát kell lekövetni, a pontosság alapján kap pontokat.)
Autós (ezt inkább kézmozdulatokkal kell irányítani)
Mászkálós (itt inkább a nagymozgások dominálnak)
Valahogy ebben a formában nekem ez szimpatikusnak tűnik, pedig nálunk nincs kütyüzés. Nincs tablet, tv is csak reggel, este 1-1 rövidebb.
De ennek látom értelmét, fejlesztő hatását, élményét; a játékidőt pedig erősen behatárolja, hogy jól el is fárad a mozgásban.
Ti mit gondoltok erről egy ennyi idős gyereknél?
Esetleg van saját tapasztalatotok?
"Esős, 'házban maradós' napokra gondoltam első sorban."
Ez viszonylag kevés alkalom lenne, erre nem tartanék fenn ilyet.
Meg gyaníthatóan ha rákattana a dologra, abból nem ritka használat lenne, hanem napi.
Nem igazán jó, mert a villódzó képernyő idővel lejjebb viszi az ingerküszöböt, amit nehéz mással felülmúlni.
Meg szerintem erős lesz a kísértés, hogy inkább akkor már ülve játsszon.
"Esős, 'házban maradós' napokra gondoltam első sorban."
. Arra lehet Twister, tánc zenére stb.
De ha a kicsit alszik, akkor xboxozni sem tud.
Minden másra esőkabát.
Esőkabát, az. Életszerű. Főleg egy kicsivel.
Szerintem ezekre pont jó. Legkésőbb iskolában úgyis kütyüzik majd, ha nem, kinézik. Ugyan mindegy az a napi fél óra ha rossz az idő. Főleg, ha valaki nem kertes házban lakik.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!