2 évesnek naponta mosni a haját illetve szárítani?
Naponta szoktam mosni a haját Nivea kids 2in1 samponnal. Kb. háta közepéig ér és elég sűrű haja van. Volt, hogy be akartam iktatni a heti 2-3 hajmosást, de eddig összekente evésnél néha a haját, amikor kajás kézzel megfogta, ugy hogy maradtunk a mindennapi hajmosásnál. A hajgumit nem viseli el egyáltalán és félek, hogy törné is a haját, mivel elég vékony szálú. Csatot egyaltalán nem próbáltunk még.
Ma szárítottam a hajamat és ő is oda jött mellém, hogy igen is neki is szárítsam. Kisse félszárazra meg is száítottam, és elötte befujtam egy Kemon márkáju jó minőségű hővédő spray-el. Vajon ezek mind nem tesznek rosszat a fejbőrének, ill. A hajának? Előre is köszönöm a válaszokat!
Mi ez a nagy szárító ellenesség?
Hideg őszi időben pont azzal teszel neki rosszat, ha nem szárítod meg időben.
A nedves fejbőr kedvez a gombának, fertőzéseknek.
A hajszárítás nem ugyanaz, mint a vasalás, göndörítés.
Heti egyszer egyébként bőven elég mosni. A kamaszkori hormonális változásokig nem zsírosodik a fejbőrük. A kosz ellen meg gumi vagy hajvágás. Akkor is ha nem tetszik neki.
Nem jó a fejbőrnek a sok hajmosás, mert szárítja és gyorsabb zsírosodásra ingerli. Felnőtteknek is a heti egyet ajánlják.
Ugye az sem mindegy, milyen vegyszerrel mosod, hiszen ezek a kozmetikumok a bőrön keresztül is felszívódnak és terhelik a májat.
Kisgyerekeknek sokszor lesz koszmós a fejbőre, főleg sapkás időszakban, és hajlamtól függően még sulisként is előjöhet.
Csak olvasom a kommenteket és "nem vagyok normális" mert félig megszárítottam a haját..
Nem tudom, hogy egésszéges-e ezért is tettem fel a kérdést.
Az óvatos szárítás nem nagyon árt neki, de a sok mosás igen!
Inkább csak heti 1.
2 csak akkor, ha zsírt kent magára.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!