Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » 2 évesnek naponta mosni a...

2 évesnek naponta mosni a haját illetve szárítani?

Figyelt kérdés

Naponta szoktam mosni a haját Nivea kids 2in1 samponnal. Kb. háta közepéig ér és elég sűrű haja van. Volt, hogy be akartam iktatni a heti 2-3 hajmosást, de eddig összekente evésnél néha a haját, amikor kajás kézzel megfogta, ugy hogy maradtunk a mindennapi hajmosásnál. A hajgumit nem viseli el egyáltalán és félek, hogy törné is a haját, mivel elég vékony szálú. Csatot egyaltalán nem próbáltunk még.

Ma szárítottam a hajamat és ő is oda jött mellém, hogy igen is neki is szárítsam. Kisse félszárazra meg is száítottam, és elötte befujtam egy Kemon márkáju jó minőségű hővédő spray-el. Vajon ezek mind nem tesznek rosszat a fejbőrének, ill. A hajának? Előre is köszönöm a válaszokat!

2023. nov. 8. 19:55
1 2 3
 11/25 anonim ***** válasza:
84%
A korpa betegség, és magától el se múlik, szóval tényleg nagyon óvatosan!
2023. nov. 8. 20:30
 12/25 A kérdező kommentje:
#10-es ezért is gondolkozok a haja szárításán, viszont nem merem, mert érzékenyebb még a fejbőre és nem szeretném, hogy törjön a haja. Bár elég sűrű a haja, így gondolom, hamarabb korpásodik is majd.
2023. nov. 8. 20:34
 13/25 anonim ***** válasza:
93%

Mi ez a nagy szárító ellenesség?

Hideg őszi időben pont azzal teszel neki rosszat, ha nem szárítod meg időben.

A nedves fejbőr kedvez a gombának, fertőzéseknek.

A hajszárítás nem ugyanaz, mint a vasalás, göndörítés.

Heti egyszer egyébként bőven elég mosni. A kamaszkori hormonális változásokig nem zsírosodik a fejbőrük. A kosz ellen meg gumi vagy hajvágás. Akkor is ha nem tetszik neki.

2023. nov. 8. 20:34
 14/25 anonim ***** válasza:
89%

Nem jó a fejbőrnek a sok hajmosás, mert szárítja és gyorsabb zsírosodásra ingerli. Felnőtteknek is a heti egyet ajánlják.

Ugye az sem mindegy, milyen vegyszerrel mosod, hiszen ezek a kozmetikumok a bőrön keresztül is felszívódnak és terhelik a májat.

Kisgyerekeknek sokszor lesz koszmós a fejbőre, főleg sapkás időszakban, és hajlamtól függően még sulisként is előjöhet.

2023. nov. 8. 20:35
 15/25 A kérdező kommentje:
#13-as köszönöm! Ezen gondolkoztam, hogy,ha heti kétszer szárítom a haját persze a legkisebb fokon, nagyon óvatosan figyelve arra, hogy ne okozzak sérülést szerintem nem okozok kárt ezzel.
2023. nov. 8. 20:38
 16/25 A kérdező kommentje:

Csak olvasom a kommenteket és "nem vagyok normális" mert félig megszárítottam a haját..

Nem tudom, hogy egésszéges-e ezért is tettem fel a kérdést.

2023. nov. 8. 20:44
 17/25 anonim ***** válasza:
93%
Szerintem felesleges minden nap mosni, nem tesz jót. Evésnél kösd fel neki. Annyitól nem fog megtörni neki. De egy 2 évesnek már el tudod magyarázni, hogy evésnél fel kell kötni, hogy ne legyen kajás.
2023. nov. 8. 20:48
 18/25 anonim ***** válasza:
94%

Az óvatos szárítás nem nagyon árt neki, de a sok mosás igen!

Inkább csak heti 1.

2 csak akkor, ha zsírt kent magára.

2023. nov. 8. 20:50
 19/25 anonim ***** válasza:
92%
Heti egynél többször ne mosd a haját. Ha nem tartható, mert étel kenődik rá, akkor vágd le rövidre. Kétéves gyerekről van szó, nem 12 évesről!
2023. nov. 8. 20:54
 20/25 anonim ***** válasza:
94%
Lányomnak olyan másfél hetente mosom. Nem is látszik rajta semmi, csak néha ráeszmélek, hogy basszus milyen rég mostam :D mindig összefogott hajjal eszik, ha meg mégis valahol kajás lesz, akkor csak azt a tincset mosom le 🤷🏼‍♀️ komolyan egyáltalán nem látszik a haján semmi, minden reggeli fésülés után gyönyörű 😮
2023. nov. 8. 21:13
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!