Egy 1 éves gyereknek mennyi folyadékot kell meginnia naponta?
Irreálisan sok ahhoz képest, mint amit a legtöbb gyerek megiszik.
De ez felnőtteknél is hasonló. Kevesen isznak annyit, mégis élnek.
Sajnos nem iszik eleget. Naponta 3x iszik tápszert (tejitalt), az kb.7 dl összesen.
Mellette szinte semmit nem iszik. Minimális folyadékot lehet belediktálni, azt is kortyonként.
Pedig már mindent is próbáltam adni neki. Szóval nem csak a vizet nem kéri, semmit. :/
Papíron valóban nem iszik eleget, de a gyakorlatban is kevés? Ezt tedd fel magadnak!
És számold bele az ételek folyadéktartalmát is!
Van kézzel fogható kára?
Brutál székrekedés (heti egy kínkeservesen), száraz bőr, cserepes ajkak?
Mi végig mentünk ezen autista gyerekemmel és nem volt megoldás. Vizeztem a tápszert, ételek folyadéktartalmát növeltem (szelektív evővel ez se egyszerű). 4 decit ha ivott mindent beleszámolva, az már jó nap volt.
7 decinél össze tettem volna a két kezem.
Akkoriban minden baja van. Állítom most 7 évesen se iszik többet mindennel együtt 1 liternél (ebből csak a feke víz, a többi étel), de így már nincs eü baja.
Szerencsére probléma nincs vele. Van pisis pelus, a kaka se kemény, és minden nap van neki.
Enni se nagyon eszik, szóval az ételek folyadéktartalma se mérvadó nála. :D
A héten volt 1 olyan napja, amikor megivott kb.1 dl ízesített vizet (Kubusat). Másnap már az se kellett neki.
Nem egyszerű vele. Nem csak minden féle folyadékot próbáltam, mindenféle pohárból, üvegből, mindenből adtam már neki. De csak nem.
Szerintem a tápszer folyadéktartalma rengeteg, ezért nem iszik.
13 hónapos kislányom csak altatáshoz kap már tápszert 180 milit, mellette ha 2-3 deci vizet bele tudok diktálni egy nap, már sikernek könyvelem el. De van pisi/kaki rendesen, teljesen normális babának tűnik, így nem aggódom. Kínálgatom fél óránként és elé is van téve egy, így tudja jelezni, ha inna.
Amíg ennyi tápot megivott szinte egyàltalán nem ivott mást.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!