Ha jobban megtanul beszélni könnyebb lesz?
Sok szempontból könnyebb, miután már megérted, mit akar mondani, drasztikusan lecsökken a kiborulások száma, legalábbis az enyémnél így volt. Ugyanakkor nyilván csendben és nyugiban akkor sem marad, 3 éves a nagylányom, 1 a kicsi, gondolhatod, mennyi nyugtom van tőlük :D Pedig nem panaszkodom, ha olyan van, a nagy már egészen jól elvan magában pár percet (nem szoktam mérni, érzésre 10-15 körül van), és a kicsi is szöszölős-matatós típus, sokszor egymaga játszik, de még így is folyamatosan cseng a fülem az "anyaanyaanyaanya" kiáltozástól. De jah, sok szempontból könnyebb, na meg szórakoztatóbb is beszélgetni már vele a világ nagy dolgairól :D
#3 nekem is sokszor az az érzésem, hogy a gyerekeim csak a cicikért szeretnek :D
A lányom ugyan ez. Szeptemberben lett 2 éves.
Sok szót mond, a legtöbbet csak én értem. Mutogat, ha egyből nem értem idegösszeroppanast kap és sír.
És nem telik el 3 perc, "anya" nélkül.
Van egy 4 évesem is. Na ő szerintem 24ből 28órát beszél, berreg, hümmög.
Ha nem figyelek rá folyamat, megsértődik. És haz hagyján, hogy figyelni kell (szemmel), még meg is kell jegyezni, mert simán visszakérdez.
Estére komolyan kifolyik az agyam. Pedig a nagy ovi. A kicsi meg ma kezdte a bölcsit (🙏)
Szerintem lényegesen egyszerűbb lett az élet, mióta beszélni tudnak. Nem nekem kell barkóbázni, hogy mit is akarnak, vagy éppen mi nem jó nekik. Igen, sokszor brutál fárasztó, amikor még álmában is beszél a gyerek. Szóval tényleg éjjel-nappal. De azért könnyebb úgy.
Mondjuk a lányom már 12 éves, ő mostanában nem beszél megint. Szóval vele sokkal nehezebb megint. :D
A magában eljátszás meg szerintem gyerek függő. Nekem ebből a szempontból szerencsém van mindkettővel.
Bizonyos szempontból egyszerűbb- jelentősen redukálja a hisztik számát, bizonyos szempontból pedig ajjaj :D A lányomnak, ha elfogy a mondanivalója, halandzsanyelven fejhangon énekel, csak hogy mondhasson valamit, meg állandóan kérdez. Mondjuk hamar kitalálja a következő témát. Ma azon elmélkedett, hogy hol volt, mielőtt megszületett, még nincs 3 éves amúgy, nem tudom, honnan szedi ezeket. Magában is dumál, kommentál mindent, sose tudom pl. autóban, hogy hozzám beszél-e, vagy csak olvas. De ha vezetek, akkor is ,,anya láttad? anya láttad a traktort? anya miért nem szóltál, hogy jön a markoló? erre jön a mentőautó? kapcsolj zenét! Kérem a könyvemet, nem ezt, a másikat! Leesett a cumim! Leesett a könyvem!"
Átérzem a mentális kifacsartságodat. Az én lányom se volt el soha egyedül. Most kezdett el jobb lenni, most már -ha olyanja van- akkor eljátszik 15-20 percet is. De ez persze véletlenszerű, ha én kérek 20 percet, esélytelen.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!