Mentek a gyerekkel Halloweenezni?
39, 40!
De, a keresztény vallás tiltja a halloweent. Sőt, az iszlám is.
Nem mindent kell megvonni, mert vallásos vagy. Egyáltalán. Nálunk a gyülekezet pl kitalált egy alternatívát pont ezért. Hogy úgy legyünk együtt, és a gyerekek úgy érezzék jól magukat, hogy közben nem majmolnak egy idegen kultúrát. Egy szokást, amiben a szülők a saját gyerekeiket ijesztgetik, meg amelyikben a saját hallottaiktól félnek. Mert ez a halloween igazi értelme. Itt persze gondolom nem, ezért mondom, hogy itt meg nevetséges...
42, Idézd a Bibliát, hol tiltja? "Jézus mondá, márpedig a Halloweent ne ünnepeljétek, pogány ünnep az?" XD
Ugye tudod, hogy a tipikusan magyar, évszázados húsvéti locsolkodásnak mi az eredete? Remélem, a gyereked locsolkodni sem megy Jézus feltámadása napján, meg tojást sem kerestek?
Attól, hogy te nem tartasz egy ünnepet, nem kell leszólni, ha más meg élvezi. Én pl nem tartom a Valentin napot, de nem köpködök a szivecskékkel feldíszített virágboltokra, és a rosszmájú megjegyzésekkel nem rontom el annak az örömét, aki élvezi.
Mentek a gyerekkel Halloweenezni?
Nem.
Nem.
Nagyon nagy baromságnak tartom ezt az egészet, ráadásul idén mégjobban fel lett fújva..🥴💀
Én elég ambivalens vagyok az egésszel kapcsolatban. Az én lánykoromban még nem terjedt itthon el, így valahogy az elmúlt években szembesültem vele, hogy szinte elkerülhetetlen divat lett.
Végül mi elmentünk egy visszafogottabb gyerekrendezvényre a múltkor. Egy része meghozta a kedvem (misztikus háló, pók, denevér, őszi feeling), de van egy vonal amitől én kifejezetten irtózom (levágott kèz, kinyitott szemek, hulla stb), és ugye még ilyen is volt a gyerekfeladatoknal.
Egyrészt a gyerekeim jól érezték magukat másrészt a 2 éves kérdezget a csontvázról, a 4 éves meg már még konkrétabban, és ez együtt azzal hogy temető mellett lakunk és a nagymama sírjánál pl ma voltak, nekem picit ijesztő.
De úgy látom meg kell ezzel barátkozni mert ha idáig is elér a csokit rohangászás, beöltözés és hasonlók akkor nyilván nem szivatom majd őket.
Nem megyünk mert a környéken egyetlen program volt ilyen a hétvégén de betegek voltak a gyerekek.egyebkent elmentünk volna.
Attól még ugyanúgy mint a 47,a temetőbe elmegyünk szerdán 1-én
47. Nem támadasként, de mért ne lehetne kisgyerekkel temetőbe menni? Mi minden évben megyünk, illetve anyak napján még.
Igaz a temető utcájában lakunk, lyenkor gyakorlatilag tele van az utca virágarusokkal, látogatókkal, gyönyörűen ki van világítva. A gyerekeket kedvesen megszólítjak séta közben.
Ebben a kontextusban nekik korábban ez egyáltalán nem volt ijesztő, de most kezdik összekötni a látott csontvázzal. De majd letisztul, nem panaszként írtam, csak nekünk a temetőbe járás megszokott.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!