Mentek a gyerekkel Halloweenezni?
"Ennek nálunk, Magyarországon semmi hagyománya nincs. Egy átvett dolog, amiről a legtöbben azt sem tudják, hogy mi a története."
A karácsony is átvett dolog, 100-120 éve még karácsonyfát sem volt szokás állítani. Gondolom akkor azt sem szoktatok, mert gagyi átvett nyugati szokás.
Én keresztény vagyok és annak szerves része a karácsony. Az, hogy ezt hogyan ünneplem részletkérdés.
Te kelta vagy?
"Én keresztény vagyok és annak szerves része a karácsony."
De a karácsonyfa nem. Én meg nem vagyok keresztény, hanem pogány, és a Halloween is pogány ünnep, a tök csak olyan kelléke, mint a karácsonyfa a karácsonynak. Meg itt Magyarországon a többség is minden, csak nem keresztény :D
Igen, nálunk is van a faluban halloweeni cukorgyűjtés pár éve, egészen kinőtte màr magát, tényleg klassz, kb. mint a filmekben, feldíszített házak, sok gyerek, jó hangulat.
Az enyém is megy, a nagyobbik, a féléves még nyilván itthon lesz.
Persze, itt is vannak ilyen konzervatív szülők az utcában, az ő gyerekük ki sem jöhet, szegények az ablakból szokták nézni :/
A kisebbik gyermekem ebbe "nőtt bele". 6 éves, tavaly is voltunk csoki gyűjtésen.
Persze, hogy viszem...hisz tetszik neki.
Mi nem szoktunk sehova menni,mert nem nagyon izgat ez az egész,de itthon mindig bulizunk a férjemmel és a gyerekekkel olyankor.
Viccesen beöltözunk,eszünk iszunk,mert pont október 31.-en halloweenkor van a férjem szülinapja,és azt ünnepeljük négyesben 😊
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!