Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Mentek a gyerekkel Halloweenezni?

Mentek a gyerekkel Halloweenezni?

Figyelt kérdés
Annyira felfújták most ezt a dolgot, mindenhol ilyet szerveznek, szerintem tök felesleges, de azért kíváncsi vagyok.
2023. okt. 29. 21:48
1 2 3 4 5 6 7
 21/65 anonim ***** válasza:
39%
Nem. Még túl kicsik hozzá (óvodások). Ha iskolások lesznek maximum, de akkor sem fogom erőltetni a dolgot. Nem határolódok el tőle teljesen, de nem is tartom fontosnak.
2023. okt. 30. 06:46
 22/65 anonim ***** válasza:
76%

Minden adandó alkalmat kihasználok, hogy a lányom ki tudjon kapcsolódni. Pénteken volt Halloween buli a könyvtárban, sajnos pont belázasodott ovi után, így nem tudtunk menni... Ehelyett itthon csináltunk pók, szellem és denevér dekorációt, és faragtunk tököt, nagyon jó közös program volt. ☺️

Nálunk nincs csokit vagy csalunk egyébként, tehát ilyen házhoz menő gyűjtés nincsen. De tökre el tudom képzelni, hogy 10-20 év múlva itt is lesz már.

2023. okt. 30. 06:47
 23/65 anonim ***** válasza:
75%

Nem.

Iskolában volt tavaly, és idén is napközi alatt buli, arra ment csak a nagyobb (8). Nem érzem, hogy hozzánk annyira begyűrűzött volna már, hogy kimarad, lemarad bármiből. Bizonyos szervezetek rendeznek ilyen tematikában valami hasonlót (pl: könyvtár), de nincs az, mint amcsiban, hogy házak feldíszítve, gyerekek/felnőttek jelmezben...

2023. okt. 30. 07:26
 24/65 anonim ***** válasza:
69%
Ahol lakokunk most oda idén is raktunk ki tököt a ház elé, szomszéd meg egy világitos szellemet lányom múlt csütörtökön iskolai Halloween buliban volt ,de ilyen csoki vagy csalunk dolog a faluban nincsen .
2023. okt. 30. 08:00
 25/65 anonim ***** válasza:
64%

2es, nyugodtan mehettek temetőbe is, hiszen 2 külön napról van szó.

Nem Mindenszentek vagy Halottaknapja HELYETT van a halloween. Hanem ezek előtt, még ráadásul másik hónapban is.

A karácsony pl. a napfordulóhoz köthető, pogány ünnepből ered, erre mit lépsz?

2023. okt. 30. 08:27
 26/65 anonim ***** válasza:
66%

Nem.

De nálunk nincs is annyira elterjedve, kivéve a boltokat.

A mai Halloweennek amúgy szinte semmi köze a "kelta ünnephez", amiről egyébként nagyon keveset tudunk. Azt tudjuk, hogy egy betakarítási ünnep volt ekkor (ahogy sok kultúrában), de Halloween elemeinek nagy része Amerikában "fejlődött ki" sokkal később. Ahol ezzel semmi gond nincs, mert ott Mindenszentek és halottak napjának az ünneplése nem olyan, mint nálunk, Közép-Európában.

2023. okt. 30. 09:10
 27/65 anonim ***** válasza:
79%

USÁ-ban is vannak keresztények, mégis halloweeneznek.

Inkább tartanék Halloweent, mint a temetőbe mászkáljak.

Nekem meg az nem őszinte, hogy akkor és azért megyünk a temetőbe emlékezni, mert azt kell tenni, és mindenki megy. Túl erős itthon a halottkultusz. Milliókat elcseszni sírokra.

Életében kéne megbecsülni a hozzátartozókat.

2023. okt. 30. 09:32
 28/65 anonim ***** válasza:
54%
Ezért ilyen megkeseredett a magyar nép, nehogy már jól érezze magát a gyerek a többiekkel és felvegyünk egy mókás szokást, inkább menjetek a gyerekkel 3 napon keresztül a temetőbe sírni...
2023. okt. 30. 10:08
 29/65 anonim ***** válasza:
55%
bírom ezeket a mélykeresztény nagymagyarokat, temetőbe mennek október 31én XD nyomikáim, halottak napja máskor van.
2023. okt. 30. 10:54
 30/65 anonim ***** válasza:
67%

És komolyan lepontoztatok mert a férjem szülinapjan ami pont október 31-en van otthon szunk,iszunk,majmolunk egy jót beoltozve?🤣🤣🤣

20 voltam.

2023. okt. 30. 11:01
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!