Mentek a gyerekkel Halloweenezni?
Minden adandó alkalmat kihasználok, hogy a lányom ki tudjon kapcsolódni. Pénteken volt Halloween buli a könyvtárban, sajnos pont belázasodott ovi után, így nem tudtunk menni... Ehelyett itthon csináltunk pók, szellem és denevér dekorációt, és faragtunk tököt, nagyon jó közös program volt. ☺️
Nálunk nincs csokit vagy csalunk egyébként, tehát ilyen házhoz menő gyűjtés nincsen. De tökre el tudom képzelni, hogy 10-20 év múlva itt is lesz már.
Nem.
Iskolában volt tavaly, és idén is napközi alatt buli, arra ment csak a nagyobb (8). Nem érzem, hogy hozzánk annyira begyűrűzött volna már, hogy kimarad, lemarad bármiből. Bizonyos szervezetek rendeznek ilyen tematikában valami hasonlót (pl: könyvtár), de nincs az, mint amcsiban, hogy házak feldíszítve, gyerekek/felnőttek jelmezben...
2es, nyugodtan mehettek temetőbe is, hiszen 2 külön napról van szó.
Nem Mindenszentek vagy Halottaknapja HELYETT van a halloween. Hanem ezek előtt, még ráadásul másik hónapban is.
A karácsony pl. a napfordulóhoz köthető, pogány ünnepből ered, erre mit lépsz?
Nem.
De nálunk nincs is annyira elterjedve, kivéve a boltokat.
A mai Halloweennek amúgy szinte semmi köze a "kelta ünnephez", amiről egyébként nagyon keveset tudunk. Azt tudjuk, hogy egy betakarítási ünnep volt ekkor (ahogy sok kultúrában), de Halloween elemeinek nagy része Amerikában "fejlődött ki" sokkal később. Ahol ezzel semmi gond nincs, mert ott Mindenszentek és halottak napjának az ünneplése nem olyan, mint nálunk, Közép-Európában.
USÁ-ban is vannak keresztények, mégis halloweeneznek.
Inkább tartanék Halloweent, mint a temetőbe mászkáljak.
Nekem meg az nem őszinte, hogy akkor és azért megyünk a temetőbe emlékezni, mert azt kell tenni, és mindenki megy. Túl erős itthon a halottkultusz. Milliókat elcseszni sírokra.
Életében kéne megbecsülni a hozzátartozókat.
És komolyan lepontoztatok mert a férjem szülinapjan ami pont október 31-en van otthon szunk,iszunk,majmolunk egy jót beoltozve?🤣🤣🤣
20 voltam.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!