Mit tegyek ha dolgoznom kell, és gyermekem nem vették fel oviba?
Menj be az oviba, iratkozz fel! Ha körzetes ovi, akkor valóban fel kell venni a gyermeket, de sok helyen erre azt mondják, hogy igen, 5 éves korban, mivel 1 év óvoda a kötelező.
Az elutasítás ellen panasszal élhetsz, keresd fel a helyi önkormányzatot!
Szörnyű, hogy a gyermek másfél éves korában azon aggódunk, hogy felveszik-e az óvodába?
Sajnos nem pontosan tudják páran: az ovi köteles felvenni, de ha több a gyerek, tehát teltház van, akkor bizony elutasithatja és nincs mit tenni. Nem irtad, hol laktok, hol dolgoztok, hátha a munkahelyhez tartozó oviban lenne hely, mert oda is fel kell venni, nem csak alkhelyhez tartozó oviba. Hátha nem ugyanaz a két hely és akkor van esély. Járj utána.
Sajnos nincs mit tenni, vagy fizetős ovi, vagy magán-bébiszitter, még ha el is megy rá a kereseted, akkor is, legalább a munkahely megmarad. Az fontosabb. És hátha jövőre már felveszik, addig kell kihúzni az időt. Egyébként csak 5 éves korban köteles TÉNYLEG felvenni az ovi, addig helyhiány miatt elutasithat. Valóban meg lehet próbálni a fellebbezést, ha elutasitottak. De jelentkezned tavasszal kellett, ha februárban vinni szeretted volna, miért csak most kérdezed ezt??? Kicsit késő intézkedni.
Na pillanat! Az óvodába kizárólag az adott év szeptemberétől lehet vinni a gyereket. Ez olyan, mint az iskola, amikor elkezdődik a tanév, akkor mehet elsőbe, nem az év februárjában.
Szóval én nem értem az utolsó válaszolót.
Ha 2012-ben tölti a gyermeked a 3. életévét, akkor 2012. év szeptemberétől járhat óvodába. Én úgy tudom, hogy az adott évben meghirdetett jelentkezési időpontban kell menni beíratni, ez a te esetedben 2012.
Sok minden függ az óvodától is! Van, ahová év közben is vesznek fel 3. életévet betöltött gyermeket, van, ahová nem.
Gondolom az anyuka nem akar otthon maradni márciustól szeptemberig úgy, hogy semmilyen jövedelme sincsen, mert ekkor már a GYES sem jár!
Szerintem az a legtisztább, ha bemegy az oviba, s rákérdez mindenre!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!