Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Mit mondanátok az 5 éves...

Mit mondanátok az 5 éves gyereketeknek ha istenrol vagy a nemzetrol kérdez?

Figyelt kérdés

Pl most kérdezte miért vannak kint a zászlók én meg mondtam hogy a forradalom miatt .

O meg kérdezte mi az a forradalom?

En meg azt mondtam amikor a gonoszok harcolnak a jok ellen, ennyi elég volt neki szerencsére.

Istenrol is szokott kérdezni mikor megyünk valahova és vannak szobrok kérdezi kik ők?

És akor akarva akaratlanul szoba jön a történet mi történt Jézussal.

Plusz mi falun élünk itt néha viszik az összes ovodast templomba ilyen látogatás szeruen, akor is kérdezett hogy mit csinal a pap és mit imádkozik meg hogy mi az egyáltalán hogy imádkozás.

2023. okt. 20. 21:04
1 2
 11/20 anonim ***** válasza:
26%

"vegulis nem.baj ha hisz az ilyesmiben mert alapvetően ez egy szép történet."

. Peppa malac is az.

És nem értem, mi a gond azzal, ha elmondod, mi az, ami hasznos Jézus tanításaiból, de attól még nem teljesen valós személy.

"minél tovább hisz az ilyesmiben vegulis annál boldogabb az ember szerintem."

. Ez nem egy jó életfilozófia.

2023. okt. 20. 21:51
 12/20 anonim ***** válasza:
77%
Miért lenne hazugság azt mondani, hogy nem mindenki hisz Istenben?🤷🏼‍♀️Nem mindenki hisz, te vagy rá az egyik példa.
2023. okt. 20. 22:20
 13/20 A kérdező kommentje:

Nem lenne hazugság de azt se mondjuk el hogy a Télapó nem létezik.

Amúgy végső soron enis hiszek abban hogy van amit nem lehet megmagyarázni de a bibliai istenkepben nem.

Gyerekel kapcsolatban azt akarom hogy reális nézetei legyenek de ő maga válasza ki azt hogy miben hisz majd ha felno.

Én ateista de nagyon konzervatív nevelest kaptam szuleimtol kicsit kemény is volt úgy érzem számomra. Túl merevek voltak .

Én a saját gyermekemnek nagyobb szabadságot adnék ilyen téren.

2023. okt. 20. 22:54
 14/20 anonim ***** válasza:
100%

Témától függetlenül én abszolút őszinte vagyok. Kicsi, ez igaz, 3 évesen is kérdezett pl. sokat a halálról, de nem hülye, felfog mindent.

Most pontos válaszokba nem megyek bele, nem is érdemes, hiszen ez sokszor a szülő véleményétől is függ. Ha legjobb tudásod és szándékod szerint válaszolsz, akkor megtettél mindent.

2023. okt. 20. 23:19
 15/20 anonim ***** válasza:

"Gyerekel kapcsolatban azt akarom hogy reális nézetei legyenek de ő maga válasza ki azt hogy miben hisz majd ha felno."

De ezt pont úgy éred el, ha azt mutatod neki, hogy az emberek különbözőek, különböző világnézetekkel rendelkeznek és ezzel lehetővé teszed, hogy ő is kialakítsa a magáét. Ha tényként kezeled, hogy Isten van, a Bibliát, mint igaz történetet tálalod, azzal pont a szájába adod, hogy neki miben kell hinnie, hisz az úgy van, nem is lehet máshogy.

2023. okt. 20. 23:24
 16/20 anonim ***** válasza:
100%
A vallással kapcsolatban elmondod, hogy sok ember úgy hiszi, hogy ..., mások abban hisznek hogy ... (felvázolod a buddizmust pl), mások meg úgy gondolják hogy ... (ateizmus). Ha rákérdez, elmondod, te melyiket gondolod. Ha rákérdez, elmondod hogy miért gondolod pont így. Nem kell kifiguráznod, nevetségessé tenned a vallást, úgyis átszivárog az egész életében a te nézeted. Az "úgy hiszik", "abban hisznek hogy" szóhasználat is udvariasabb, mint az "azt hiszik".
2023. okt. 21. 00:24
 17/20 anonim ***** válasza:
72%

A vallással kapcsolatban: én egy eléggé ateista családban nőttem fel, viszont a tudás, a műveltség érték volt felénk. Ennek megfelelően a lakás szinte összes függőleges falfelületére applikálva volt egy könyvespolc, amelyen például a Biblia mellett a Korán és a Védák könyve is helyet kapott (meg rengeteg más könyv is, de nem csak a "magasabb irodalom", hanem mindenféle más is, még olyan is, amire mai szemmel azt mondom, hogy szemét).

Gyerekként megkaptam Benedek Elek meséit, a Tesz-Vesz várost, meg rengeteg más könyvet. Még valami képes sokkötetes gyerekeknek szóló Bibliát is, ilyen képregény formátumú A4-es cucc volt.

Nem mondták a szüleim, hogy az hülyeség, ne higgyem el. Abszolút semmi negatívum nem hagyta el a szájukat a hittel kapcsolatban. (Az egyházzal kapcsolatban igen, de már gyerekként is felfogtam, hogy az nem ugyanaz.) Viszont belőlem is ateista lett, mint ahogy a három kismalac történetének sem látom valóságalapját.

Szóval nyugodtan mondd el a te gyerekednek a te véleményedet, meg akár másokét is, de ne ítélkezz.

Állítólag volt ez a Jézus, aki sok csodát tett, és azt tanította, hogy az embereknek jól kell viselkedniük. (Itt beszúrhatsz néhány történetet, vagy ha kívülről nem tudod őket, akkor vannak egész szórakoztató gyerekeknek szóló művek.) A kereszthalált nem tudom, hogy célszerű-e megemlíteni ilyen idős korban, de azt mindenképp, hogy ma már nem tudni, hogy Jézus tényleg élt-e, vagy csak mese az egész. Te úgy gondolod, hogy nem élt, viszont a neki tulajdonított tanítások aktuálisak ma is. - Valahogy így érdemes erről beszélni, ha a gyerek komolyabban érdeklődik. Ha viszont megelékszik két mondattal, akkor ne erőltesd.

2023. okt. 21. 00:34
 18/20 A kérdező kommentje:

Az a baj pl a kereszthalal egy olyan dolog amire biztos rá fog kérdezni mindenkinek a gyereke mert összes szobor azt ábrázolja mindenhol .

Én annyit mondtam hogy a római katonák azt hitték rossz ember volt és keresztre szogeltek.

A halalal kapcsolatban meg mennyországot és pokolt mondok neki mármint hogy oda kerülhet..

Én anyám a mamája jogazik és hissz is abban ami mögötte van szóval ő meg mesélt az ujaszuletesrol neki.

Amúgy volt olyan hogy pl ezen sírt is hogy ő is meg fog halni egyszer.aztan meg lett vigasztalva hogy az nagyon soká lesz még aztan azota feldolgozta ezt hogy ha oregek leszunk meghalunk. Érdekes hogy 3 évesen már tudják mi az .

2023. okt. 21. 13:38
 19/20 anonim ***** válasza:
Miért is ne lehetne elmagyarázni neki, hogy mi volt 56- ban???
2023. okt. 25. 15:51
 20/20 anonim válasza:

Ha érdekel hogy a gyermekednek "helyes" választ adj akkor csak ajánlom a rajzfilmeket.

Vannak mesék amik biblia iak.

Értelmes, rövid, gyerekeknek szuper sőttt felnőtteknek is jó :D

2024. febr. 4. 21:58
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!