Hogyan lehet ezt a helyzetet jól kezelni? Nasi vagy nem nasi?
Barátnőmmel sokat sétálunk a gyerekekkel. Ők mindig hoznak nasit. Kekszet, pufit, ilyesmit.
Én általában gyümölcsöt viszek, vagy egy kis kekszet, mert van, hogy sokáig elvagyunk.
Viszont az ő gyereke folyamatosan eszik amíg kint vagyunk. A fiam meg persze egyből megy tarhálni. És neki is kell. A végén már csak beleharap, eldobálja.
Kértem barátnőmet, hogy ne adjon neki, ezzel nincs is baj. Csak ugye ha az ő gyereke eszik, az enyém folyamatosan veri a tamtamot, hogy ő is kér. Van erre valami praktika?
" Nálunk az étkezés egyetlen dologról szól, arról, hogy együnk, ha szükségünk van rá, nem azért, mert finom, "--jaja, sok a káros szokás, véletlen se együnk, mert megkívántuk vagy mert finom.
Az én gyerekem minimális édességet eszik, mert hagyva volt neki, mikor kívánta, így nem érzi, hogy degeszre kellene megint tömnie magát belőle.
Magyarázd el a gyerekednek hogy ő nem ehet...
Szívesen
Egy 17 hónaposnak nyilván tök egyszerű megmagyarázni. Egyébként mindig elmondom, hogy nem ehet többet, ne tarháljon, úgyse eszi meg. Ha kell, elmondom százszor is. Csak nyilván ilyenkor mindig sírás a vége.
Nagyon kisarkosítottátok az egészet. Nem akarom megszakítani a kapcsolatot velük, nem akarom hogy ne sétáljunk együtt. Nyilván az ő gyerekének se akarom tiltani, hogy egyen, mert az ő gyereke.
Itt valami kis praktikát vártam volna, hogy esetleg mivel lehet könnyen megértetni egy ilyen picivel, hogy a másik ehet, ő nem.
És nem azért nem ehet, mert nem ehet édességet. Uzsonnázik bölcsiben, utána itthon eszik valamit séta előtt. Kekszet, tejszeletet, gyümölcsöt, mikor mit kér. Ha vegignassolja a sétát, ami általában másfél óra, akkor nem eszik vacsorát.
De hangsúlyozom, valami kis játékos praktikára gondoltam, ami megkönnyíti esetleg.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!