Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Hogyan lehet ezt a helyzetet...

Hogyan lehet ezt a helyzetet jól kezelni? Nasi vagy nem nasi?

Figyelt kérdés

Barátnőmmel sokat sétálunk a gyerekekkel. Ők mindig hoznak nasit. Kekszet, pufit, ilyesmit.

Én általában gyümölcsöt viszek, vagy egy kis kekszet, mert van, hogy sokáig elvagyunk.

Viszont az ő gyereke folyamatosan eszik amíg kint vagyunk. A fiam meg persze egyből megy tarhálni. És neki is kell. A végén már csak beleharap, eldobálja.

Kértem barátnőmet, hogy ne adjon neki, ezzel nincs is baj. Csak ugye ha az ő gyereke eszik, az enyém folyamatosan veri a tamtamot, hogy ő is kér. Van erre valami praktika?

2023. okt. 18. 13:44
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:
75%
Szidd le, hogy ételt nem dobálunk el.
2023. okt. 18. 13:45
 2/14 anonim ***** válasza:
47%

Az biztos, hogy a gyerekednél ez, hogy mindig előtte van a nasi (illetve hát a másik gyerek előtte eszi), de ő nem eheti, ez később, mikor kevésbé lesz kontrollod az étkezésére, nagyobb problémát szül, mint ha néha most kapna.

Vagy ritkábban sétáljatok velük, vagy a séta velük közös része rövidüljön, hogy az idő alatt ne kelljen nassolgatni senkinek.

Persze gondolom neked is kell a társaság, de valami kompromisszum akkor is kell.

2023. okt. 18. 13:54
 3/14 anonim ***** válasza:
58%
Hanyagolnám a barátnőt, ha megoldhatatlan problémát jelent az eltérő nevelése.
2023. okt. 18. 13:55
 4/14 anonim ***** válasza:
84%

"Csak ugye ha az ő gyereke eszik, az enyém folyamatosan veri a tamtamot, hogy ő is kér. Van erre valami praktika?"

Igen, van. Úgy hívják, hogy gyereknevelés. Hosszú és fárasztó, de egy kisgyereknek meg kell tanulnia, hogy nem mindig az van, amit ő akar.

2023. okt. 18. 13:56
 5/14 anonim ***** válasza:
89%

Arra neveld rá, hogy csak azt vegye ki, amit meg is eszik. Semmit nem dobálunk el, mert az szemetelés, ételt meg pláne nem, mert az még pazarlás is.

Nyilván nem megy ez egyik hétről a másikra, de ahogy nő a gyerek, rá kell nevelni bizonyos dolgokra.

2023. okt. 18. 13:56
 6/14 anonim ***** válasza:
59%

Soha nem viszek ételt magammal sehova, csak inni.

Soha nem értettem, mire jó játék meg séta közben is enni.

2023. okt. 18. 13:57
 7/14 anonim ***** válasza:
28%

Én nem barátkozom olyanokkal, akikkel ennyire eltérőek a nevelési elveink.

Lányom három és fél éves volt, mire szótfogadott a baba-mama klubban, hogy ne egyen pufit, nem halt éhen, és nem is hisztizett. Addig ő is úgy volt, hogy két órán keresztül csak nasizott.. nem is vittem addig, amíg meg nem értette, hogy nem enni megyünk.

Nincs eltiltva a nasitól otthon sem, de nem esszük egész nap, hanem napi 1x uzsi után.

2023. okt. 18. 14:25
 8/14 anonim ***** válasza:
82%
Mondjuk ez piszlicsáré dolog, emiatt hülyeség lenne megszakítani a kapcsolatot a barátnővel.
2023. okt. 18. 14:28
 9/14 anonim ***** válasza:
79%

Szerintem ez marhaság. Miért a másiktól várod, hogy megtiltsa neki? A te gyereked, tiltsad meg, hogy te gyerekem csak 5öt vehetsz, mert utána nem fogsz rendesen enni, ő vehet annyit, amennyit az enged neki. Neked kellene határt szabni és arra is, hogy ne dobálja el, illetve egye meg, amit elvett, vagy elrakjátok későbbre és majd megeszi azt, amibe beleharapott.

Szerintem abszurd, hogy ez nem megy neked felnőtt emberként, és felmerül még az is, hogy megszakítsátok a kapcsolatot vagy ne sétáljatok együtt. A világ tele lesz olyan helyzettel, amikor másra más szabály vonatkozik, ehhez pedig hisztivel kell hozzászokni és inkább kisebb korban, mint nagyobb korban. Sok ilyen lesz még, és inkább normális közegben a barátnőddel meccseljétek le. Elég a van sapka nincs sapkára gondolni, az egyik leveheti, a tiéd meg nem?

Mi piknikezni meg ilyen programokra is viszünk mindent, az ismerős anyuka csak gyümit és magvakat meg ilyen natúr kölesgolyót. Mi azt is, és azon kívül amit a gyerekem szeret még éppen, aszaltgyümölcs, keksz, vagy most épp ilyen robbanócukros csokirudakat vittünk. Nyilván ezek nem nyerők a másik anyukánál, amit jónak lát, azt engedi csak venni a gyerekeinek, amivel nincs semmi gond, hallgatnak rá. A nagyobb néha egy kettőt vehet a cukrosból is, a kisebb nem. Egyszerűen lerendezi velük, ugyanígy én az öltözködéssel vagyok, amíg az ő gyerekén lehet rövidujjú, az enyémen kabát van, én is lerendezem az enyémmel. Nem hagyom 10 fokban odafagyni, az ő gyerekének mondjuk semmi baja, de én akkor sem tartom helyesnek, az enyém tudja is, és ahhoz tartja magát. Le kellett vele is meccselnem a dolgot, de ugyanúgy le kellett azt is, hogy nem rakom be a bevásárlókosárba, amikor más vadidegen gyerek belemehet, millió ilyen helyzet volt már.

2023. okt. 18. 15:38
 10/14 anonim ***** válasza:
51%

Nálunk szigorúak az étkezési szokások, simán annyit szoktam mondani, hogy a másik gyereknél más a szabály, nálunk meg ez.

Két fiam van, a nagyobbik már ovis, semmi problémája nincs ebből, nem vadul meg egy szelet süteménytől se, mert nem kutya, nem arra neveltem, hogy folyton jutifalit várjon. Nálunk az étkezés egyetlen dologról szól, arról, hogy együnk, ha szükségünk van rá, nem azért, mert finom, bánatos valaki, vagy akármilyen egyéb káros szokást társít hozzá.

Nehéz dolgod lenne, ha csak emiatt nem akarnál más gyerekekkel találkozni, tapasztalataim szerint kb az emberek 90%a rohadt káros étkezési szokások szerint él, nyilván a gyerekük is emiatt, felesleges csak ezért elzárkózni. Később is sok ilyen lesz még, hogy ütköznek a nézetek, meg fogja szokni és tanulni a gyereked, hogy nálatok mi a szabály.

2023. okt. 18. 16:41
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!