Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Mennyire általános hogy...

Mennyire általános hogy autóval viszik a szülők a gyereket iskolába?

Figyelt kérdés

Sok helyen hallom ha autokrol van szo hogy arra hasznaljak hogy gyereket viszik az iskolaba, stb.

Amikor en voltam iskolas a 90es évek végétől, akkor a szüleim sosem vittek el iskolába. Anyám elkisért 1-2 alkalommal első osztályos koromban, de utána már egyedül mentem. Falun laktunk de szerintem a városban sem lett volna máskép. Ovodába is bicikli csomagtarton vittek, pedig mindig is volt autonk.

2023. okt. 15. 22:49
1 2 3
 11/21 anonim ***** válasza:
93%
Régen a suli helyben volt, mert mindenki körzetesbe járt. A szülő általábna helyben dolgoztt. Ma nem így van, ennyi.
2023. okt. 16. 06:45
 12/21 anonim ***** válasza:
93%

Az ablakunkból ellátok a suliig, így nálunk nem játszik az autó. Még úgy se hogy távolabb dolgozok. Több idő lenne kiállni, átállni, mint el- és visszasétálni (egyébként a bicikliért, mert én azzal megyek tovább; bicikliülésbe egyébként nem tudom, hogy lehetne egy általános iskolást még berakni, amikor 22 kg a súlyhatár. Lányom pehelysúlyú 8 éves, de így is 20 kg és magasságra már 2 éve nem lehet szabályosan bekötni, mert nem ér odáig az öv. Nem véletlen hogy a gyártó 4-5 évet ír). Osztálytársai többsége is a közelben lakik.

Ettől függetlenül tele van autóval reggelente az iskola előtti parkoló.

2023. okt. 16. 07:13
 13/21 anonim ***** válasza:
35%

10: 15-20 évvel ezelőttig simán lehetett autó nélkül és rosszabb tömegközlekedés mellett is élni és gyereket nevelni, ma felelőtlen, aki autó nélkül gyereket vállal. A tömegközlekedés meg azért nem fejlődik, mert senki nem használja akkor sem, ha van. Nálunk fillérekért indult helyijarat, ami a vonatközlekedéshez volt igazítva, iskolai csúcsidőben 15-20 percenként járt. Tudod ki használta? Néhány banyatankos nyugdíjas, és pár ingázó.

A többi dodzsemezve törte egymást a környező utcákban, amikben parkoló zónák alakultak ki. Kialakítanak plusz 20 parkolóhelyet, és csinálnak még százat a környező utcákban. Katasztrófa, élhetetlen a környék, és igen, már én is elgondolkozom hogy utcára engedjem e a gyerekeimet, amikor a saját autómat nem hagyhatom a kapubejáróba, mert összetöri a nyomorék. De ha nem hagyom kinn, akkor elállja a bejárót...

De nyilván teljesen indokolt egész nap a vécére is autóval menni, hiszen nincs tömegközlekedés, csak üresen mennek a buszok, hiszen arra várni kell vagy 10 percet, esetleg sétálni is még ötöt, és azalatt letörik a lába a sok "kifogást nem gyártó" embernek meg az ivadékának. Közben meg hordja mindenki a gyerekeket alapozó tornára meg minden kínra, ahelyett hogy elsétálna vele reggel az oviig.

2023. okt. 16. 07:25
 14/21 anonim ***** válasza:
50%
12, mert nem mindenki lakik az iskola mellett. Mondjuk te se vagy százas, ha ahhoz nincs eszed, hogy a biciklit is vidd első körben. Tolni is lehet ám...
2023. okt. 16. 07:27
 15/21 anonim ***** válasza:
88%
Ha nálatok is 2 óránként járna olyan busz,amiről még át kell szállni,és a csatlakozásra 30-40 perceket várni a puszta közepén,(mert az elágazás ahol át kell szállni olyan helyen van,hogy csak szántóföld van)a buszmegálló meg egy bódé, akkor lehet,hogy te is elvinnéd,illetve eljárnál autóval dolgozni,merthogy autóval 25 perc az egész út a városig.Összesen 20 km-re van,de a buszok 3 faluból hordják össze az embereket, ezért kell egymásra is várniuk.Szóval azt nem értem én sem mikor 2 utcányira autóval szaladgál valaki,de nem mindenki kifogásból teszi.
2023. okt. 16. 08:51
 16/21 anonim ***** válasza:
84%
Oké, akkor holnap elsétálok 15 percet az ovisommal és az elsős gyerekemmel az oviig, aztán lesétálok 40 percet az elsősömmel az iskoláig. Utána vissza sétálok 40 percet a vasútállomásig és 10re bent is vagyok a melóban… Ja nem… biciklivel megyünk, rohadt nehéz iskolatáskával, tornacuccal, ovis kistesóval hétfőnként ágyneművel így meg lesz talán 60 perc alatt a művelet és 9re beérek… vagy autózok 2*8 percet kidobom a gyerekeket es megyek tovább vonattal a munkahelyemre… HA lenne busz járat használnám kedves okoskodó! De nincs!
2023. okt. 16. 11:29
 17/21 anonim ***** válasza:
11%

Azért, mert manapság az embereknek valamiért nem jó a körzetes iskola, ami legfeljebb 20 perc sétára van.

Ha 40 perc a legközelebbi általános iskola, akkor az ember rosszul választott lakóhelyet. Ott volt olcsó a telek, ott volt olcsó a ház, de a 30-40 évnyi autózás benzinköltségét, a 2 autó fenntartási költségét és az időt, ami pénzben nem is kifejezhető már elfelejtik beleszámolni abba, hogy mennyire jó ötlet a semmi közepére épült újépítésűbe költözni...

2023. okt. 16. 14:11
 18/21 anonim ***** válasza:
68%
Jaja 17.Mindenki költözzön be a városba.20 évvel ezelőtt nem igazán volt olyan,hogy a faluban nem volt körzetes iskola,most van,mert nem tartják fenn pár gyereknek.20 éve még volt kisegítő iskola a tanulási nehézségekkel,magatartás problémákkal kűzdőknek,ma be vannak rakva a többi gyerek közé,és jogaik vannak csak.Pl nem lehet őket fegyelmezni,kiküldeni óráról,de az nem érdekes,hogy a te gyereked,aki normálisan viselkedik nem tud tőle tanulni.Éy igen,van,hogy olcsóbb a telek,a ház,nem mindenki tud megfizetni városban ingatlant, ettől nem rossz ember.Hiába jössz itt a 20 év múlvával,addig hol lakjon?Albérletben? Akkor arra szórja el a pénzt.Mi is város közeli kisfaluban élünk,annyiért vettünk itt családi házat 4 szobával,nagy telekkel,amennyiért a városban szoba konyhás panelt tudtunk volna.Nekünk megéri innen autózni ha hiszed ha nem.Én személy szerint nem is szeretnék a városban lakni.Mindegy!
2023. okt. 16. 14:42
 19/21 anonim ***** válasza:
38%
17es hát rohadtul tévedsz… de nyilván azt hiszed h okos vagy..
2023. okt. 16. 19:43
 20/21 anonim ***** válasza:
28%
Amúgy 30 perc alatt bent vagyok Pesten, a gyerek meg a házunktól 8 p autózásra jár iskolába. Tényleg rohadt szar helyen lakunk, okostojás.
2023. okt. 16. 19:47
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!