Mennyire általános hogy autóval viszik a szülők a
gyereket iskolába?
Figyelt kérdés
Sok helyen hallom ha autokrol van szo hogy arra hasznaljak hogy gyereket viszik az iskolaba, stb.
Amikor en voltam iskolas a 90es évek végétől, akkor a szüleim sosem vittek el iskolába. Anyám elkisért 1-2 alkalommal első osztályos koromban, de utána már egyedül mentem. Falun laktunk de szerintem a városban sem lett volna máskép. Ovodába is bicikli csomagtarton vittek, pedig mindig is volt autonk.
Nincs jobb témád, mint újra meg újra feltenni ugyanazt a kérdést?
2023. okt. 15. 22:52
2/21 A kérdező kommentje:
most kerdeztem eloszor
2023. okt. 15. 22:57
3/21 anonim válasza:
Hát pl lányom a szomszéd településre jár oviba, így viszem a popóját, hát rossz nézni, hogy mások bicóval jönnek, nekem meg muszáj autóval vinnem. (Nálunk nincs ovi) suliba majd talán felsőben elengedem busszal. Most azért nem megyünk busszal, mert én nem tudnék hazajönni utána, napi 3 busz van. Ha településen belül lenne, jó időben biztos bicóval mennénk, csak esőben ülnénk autóba.
Bár nincs messze az iskola (<10 km), közösségi közlekedéssel 3 átszállás lenne. Az iskolától megyek tovább dolgozni, ami még közelebb van, de közösségi közlekedéssel csak nagy kerülővel és átszállással érhető el. Rengeteg időt nyerünk, ha autóval megyünk.
2023. okt. 16. 02:51
6/21 anonim válasza:
Agglomerációban lakom. Itt amikor én jártam suliba is elég sokan hozták kocsival a gyerekeket, mikor mentek dolgozni, akkor kirakták a sulinál.
Most is ez van, jó nagy dugó is van. A tömegközlekedés sok helyen kb. nincs.
2023. okt. 16. 05:55
7/21 anonim válasza:
Senkinek semmi köze hozzá
2023. okt. 16. 06:08
8/21 anonim válasza:
Teljesen. Nálunk nem volt divat anno autózni ennyit. Ma forgalmi dugó reggel héttől, parkolási káosz fél nyolckor, zebrán átkelni extrém sport.
Nagyon egyszerű az ok, még olcsó a benzin, kifogás kifogás hátán, az életet mindenki úgy alakítja, hogy lassan meg sem bírja autó nélkül oldani ténylegesen. Ma már a nagy nyomorgásban teljesen általános hogy egy háztartásban egy két autó van. Felénk a 3-4 sem ritka, abból anyunak kéttonnás SUV, mert apu félti a gyerekeket.
Felnő egy generáció, amely éhen és meghal esőben, mert nem talál el a boltig.
2023. okt. 16. 06:16
9/21 anonim válasza:
Nálunk gyalog 40 percre van az iskola, autóval 8, autóval visszük a gyerekeket..
2023. okt. 16. 06:37
10/21 anonim válasza:
8as mi az hogy kifogás kifogàs hátán? Esetleg működhetne normàlis tömegközlekedés Budapesten kívül is és akkor az emberek letennék az autót.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!