Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » 2 évesen már látszik a jelleme...

2 évesen már látszik a jelleme egy gyerkenek?

Figyelt kérdés

Elsősorban tapasztalt szülőktől kérdeznek. Kíváncsi vagyok hogy mikor látszik úgy igazán már egy gyerkenek a jelleme?

Pl aki 2 évesen erősen dacol, hisztisebb, hangos stb. az később is olyan lesz? Vagy ez alább hagyhat és kicsit megszelidulhet?

A kerdesemet az vezérli hogy a kislányom babának iszonyú kis helyes volt. Alig sírt, rugalmas volt tényleg egy panasz nem lehetett rá. Viszont 1,5 éves kora környékén kezd belemenni a dacba és egyre nehezebb vele. Sokat hisztizik, néha azt érzem semmi se jó neki. A bölcsi óta csak rosszabb. Eljátszani nem hajlandó normálisan egymagában 5 percet se. Állandóan szórakoztat valakit, mindenre felmászik stb.

2023. okt. 2. 15:06
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:
100%

Kisfiam mar babanak is nyugis, mosolygos volt, csak akkor sirt, ha ehes vagy faradt volt. Elmolyolt egyedul valami jatekkal mindig, nem igenyelte, hogy egesz nap hordozzam vagy kezben legyen.

Kesobb is ilyen jellem maradt,most 5 eves. Termeszetesen a dackorszak nalunk is megtortent, voltak hisztik, de az alaptermeszete nem valtozott, nyugis, mosolygos kisgyerek is lett belole, nem az a fejenporgo, allandoan rohangalos tipus most se.

2023. okt. 2. 19:11
 12/14 anonim ***** válasza:
Bizonyos jellemvonások maradhatnak de pont a dacolás szerintem nem ilyen, nekem pl a legnyugisabb gyermekemnél egy pokol volt a dackorszak. Előtte és utána is nyugodt volt, de 2,5-3 éves kora között mindenen hisztériázott. Pedig tényleg nagyon jó gyerek.
2023. okt. 2. 20:59
 13/14 anonim ***** válasza:
Nálunk pont fordítva alakul. Pici korában nyűgös baba volt. Sosem volt eléggé kipihenve és állandóan szórakoztatni kellett. A bölcsi óta nyugodtabb lett, és elkezdett egyedül játszani. Persze a dac itt is előjön, de ez még belefér a hétköznapokba. Persze jól kopogjam le. Holnap lehet minden borul:)
2023. okt. 2. 21:00
 14/14 A kérdező kommentje:

Alapvetően nálunk is hullámvasút a dolog. A bölcsiben kevesebbet alszik és eszik is mint itthon, biztos az is benne lehet nem tagadom a hisztikbe.

Ma pl kimondottan aranyos napja volt néhány nyafit leszámítva. De azért tud dacolni rendesen, főleg ha ő kitalálja hogy játszunk ezt vagy azt vele de épp nem lehet. Ezt főleg az apjával csinálja sajnos. Állandóan nyavajog neki valamiért hogy jatszon vele. Velem nem szokta csinálni mert megtanulta hogy nem ugrom egyből neki csak ha végeztem a dolgommal.

Így ha kettesben vagyunk kevesebbet is hisztizik.

2023. okt. 2. 21:30
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!