Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Problémás , hiperaktív kisgyer...

Problémás , hiperaktív kisgyerek mellett hogyan lehet dolgozni?

Figyelt kérdés

Ha mindig behívnak a suliba , tanár, pszihológus, aztán gyerekorvos, kivizsgáltatás.

Hogyan tud dolgozni egy anyuka aki hiperaktív gyereket nevel? Hogyan lehet összeegyeztetni a munkát az iskolával , gyerek orvosokkal , nevelési tanácsadóval? Tudom hogy a gyerek az első, de nem fogok tudni soha dolgozni ? Oviból minden második héten hazavágták azzal hogy köhintett mert nehezen bírtak el vele. Itt az iskolában ezt nem csinálják mert kötelező a suli, de nekem kell állandóan bejárnom. Kicsit úgy érzem mintha ellehetetlenítenének. Mások is vannak ilyen helyzetben? Anyuka nem dolgozhat? Gondolkodtam 4 órás munkán vagy állandó éjszakáson, valamiből élnünk kell még ha apa is van.

2023. szept. 25. 00:12
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:

Ez, de attól még, hogy pszichés betegség, súlyos hatással van az életére, csak máshogy.

Az agresszió átlag helyzetekben nagyon súlyos(4pont), a többi meg amit írtam, szintén! Ugye akkor jár adhdra, ha egymiben tanul gyógyszerrel. Most szerinted aki gyógyszerrel is csak értelmi sérültek szintjét hozza, nem az esze, hanem a pszichés állapota miatt, az nem súlyos? Képes lenne rá, van keze lába esze, de a pszichés állapota és agyi problémái(feledékeny, figyelmetlen, heves), miatt nem tudja megcsinálni, csak azt, amit egy értelmi sérült.

Ugye az önállóság azt jelenti, hogy mindig képes megcsinálni normál helyzetben. Az én gyerekem ken szendvicset néha magának, ha nyugiban van és rendben van lelkileg, de ha ideges, nem eszik a fentebb leírtak miatt és dühös lesz apróságért, tehát nem önállóan kezeli a helyzetet.

Szr belátni, de ez van, az enyém már szaladt át úttesten táborban tavaly, mert meglátott a másik oldalon, bekattant nála, hogy akkor ő jön hozzám és át az autók közt és nem gondolkozott. Talán itt érezni a legjobban, mennyire súlyos, hogy előbb cselekszik érzelmi alapon. Aztán gondolkozik...

Mondjuk mi már kifelè jövünk a gyodból, de abszolút megérdemelte, amíg jár, nem véletlen nem tudtam 4 órában sem dolgozni miatta, pedig sokan halmozott gyerek mellett is tudnak, középsúlyos mellett meg szinte mindenki. Az enyèm mellett ezt sem lehetett, mert bármikor hívhattak. Mi ez, ha nem súlyos helyzet? Amúgy az adhd meg az autizmus is fogyatékosságnak számít.

Ha le tudod győzni az ellenérzésed, akkor nagyon hasznos a GYOD, pont ilyen helyzetre, mint a kérdezőé is. Rosszul van beivódva a közfelfogásba, hogy mi súlyos. Persze az értelem vagy végtagok nélküli sem tudja megcsinálni, de a fejben/pszichésen beteg sem, és onnantól súlyos, hogy nem tudja megcsinálni, az oka változó, pont úgy jogosult rá a látszólag(!)ép gyerek, mint akin ránézésre látszik, hogy nem ép.

Egyébként bipolárisok, skizok meg borderesek is megkapják, ha ez segít a döntésben, ők is normálisnak látszanak kívülről, csak a viselkedésük nem teszi lehetővé, hogy képesek legyenek koruknak elvárható önállóságra, mert ha akkor borul ki, ott nem lesz hajmosás, ahogy kellene, sem evőeszközös étkezés. Az adhdsok mellette még figyelmetlenek és összeszedetlenek is, elfelejtik a felét, ha nem az egészet. Kiküldöd zuhanyozni és visszajön, hogy fogat mosott, mert közben elfelejtette mit kértél.

2023. szept. 26. 06:07
 12/14 anonim ***** válasza:
11 Szerintem súlyos, de az állam szerint semmi sem az, ezért csodálkoztam, hogy adhd-ra is megadják.
2023. szept. 26. 07:14
 13/14 anonim ***** válasza:

"Itt az iskolában ezt nem csinálják mert kötelező a suli, de nekem kell állandóan bejárnom."

Nem kell állandóan bemenni, ennyi az egész. Nem érsz rá, dolgozol. Akkor kell menni, ha szülői értekezlet van, vagy fogadó óra, esetleg külön kéri q tanár hogy menj be. De olyan nincs, hogy heti több alkalommal tanítási időben berendeljen

2023. szept. 26. 12:02
 14/14 anonim ***** válasza:
13, szemét tud lenni a suli, ha nem vagy együttműködő, elintézik, hogy a viselkedése miatt felülvizsgálatkor szegregálják. Velünk is ez volt majdnem, másokkal is.
2023. szept. 26. 12:10
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!