Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Tényleg ennyire sok lett a...

Tényleg ennyire sok lett a hiperaktív gyerek, vagy csak "rá mondjuk" egy elevenebb mozgékony gyerekre, hogy problémás?

Figyelt kérdés
Rendszeresen olvasom ezt az oldalt,és feltűnt mennyire megszaporodtak a hiperaktív gyerek kérdések.sok szülőnél persze nincs diagnózis,csak sejtés vagy mondta nekik valaki.szerintetek tényleg ennyivel több a hiperaktív mint régebben?vagy mi vagyunk pesszimisták?ha sok a hiperaktív,akkor mitől van az valójában?
2011. ápr. 17. 07:27
 1/7 anonim ***** válasza:
100%
Nem biztos,hogy mind hiperaktív. De nagyon sok az elkényeztetett,félre nevelt gyerek.
2011. ápr. 17. 07:40
 2/7 anonim ***** válasza:

pontosan megfogalmazott különbségek vannak egy hiperaktív és egy rosszul nevelt gyerek között.

Igen, megnőtt a számuk. Hiszen régebben, felnőttek úgy a gyerekek, hogy senki nem diagnosztizálta őket hiperaktívként. Így lehet, hogy egyébként arányaiban semmit nem nőtt, csak sokan nem tudják, hogy azok. Mert felnőttkorra többé kevésbé kordában tudják tartani magukat. (Egyébként azt mondta pszichológia tanárom, hogy az összes aki idiótaságért börtönben ül, például Tóásó Előd, hiperaktív és azért kerülhetnek ilyen helyzetbe- ha őket nézem, nem kevesen vannak)

A másik pedig ez egy agyi deffektus, azt is mondják, hogy természetszerűleg nőtt a számuk, hiszen a mai modern orvostudomány életben tart olyan koraszülötteket is, akiket nem feltétlen kéne. És az egy re korábbra, egyre kisebb súllyal világra jővők nagy száma is generálja ezt.

2011. ápr. 17. 08:37
 3/7 A kérdező kommentje:
köszi a válaszokat.Lehet hogy nem nött a számuk,hanem most meg vannak számolva inkább.lehet régen is pontosan ennyi volt,csak ahogy te is mondtad utolsó,senki nem vett róluk tudomást.Viszont szerintem sok szülő tévesen diagnosztizálja eleven gyerekét hiperaktívnak.Az én fiam 2 éves és gyakorlatilag egy fél másodperc nyugalma sincs,folyamatosan megy szalad,csinál valamit és beszél mégsem hiperaktív azért mert ha rászólok nem jön azonnal ide.biztos an valóság alapja is a dolgoknak,de szerintem sok a beképzelés.
2011. ápr. 17. 09:13
 4/7 anonim ***** válasza:

Szia! túl sokat hallunk erről és mivel aggódó anyák vagyunk, megfordul a fejünkben. pláne, mivel ez a betegség (egyátalán az, vagy mi a pontos megfogalmazás?!) szakember által is csak viszonylag későn állapítható meg biztosan.

én is aggódtam a 2 és fél éves, folyton pörgő fiam miatt. neki is vannak fölös mozdulatai, egyfolytában jár a szája, nem tud ülni egy percet sem egy helyben és anno bekakilt a magzatvízbe (állítólag ez is hajlamosító), ja és nem kúszott, alig mászott.

nemrég viszont elvittük cirkuszba, ahol 1 órán át úgy ült egyhelyben, mint a cövek, tátott szájjal! hiába beszéltünk hozzá, meg se hallotta. na én ekkor megállapítottam, az én fiam nem hiperaktív, csak eleven és kihívás lekötni a figyelmét. elefánt, karikazsonglőr, zene és bohóc kell hozzá :D

2011. ápr. 18. 08:42
 5/7 A kérdező kommentje:
igen ez pontosan igy van nálunk is.amikor felébred már beszél és amíg el nem alszik beszél,énekel kérdez.fel le,oldalt,összevissza rohangászik,ugrál,ugrál vég nélkül.kitöltöttem a Gekko hiperaktív tesztjét,mert annyit olvastam itt a hiperaktivitásról,hogy kiváncsi voltam mik is a hiperaktív gyerek ismérvei.nálunk az eredmény abszolút nem az.és tényleg,mert ha Elmóról van szó,a légy is megáll a levegőbe,ahogy nálatok a cirkusz.
2011. ápr. 18. 12:24
 6/7 anonim ***** válasza:

8, 42 vagyok.

Én is kitöltöttem a tesztet, amiről írtál, nálunk az jött ki, hogy VALÓSZÍNŰ a gyerek hiperaktív. ez még a cirkusz előtt volt és rám hozta a frászt. persze jó az, ha figyel az ember, de ha valakit épp ez a teszt ijeszt meg, számoljon vele, hogy nem szentírás!

2011. ápr. 18. 16:10
 7/7 A kérdező kommentje:
bizony,ezt minden esetben orvosnak,sőt!orvosoknak kell diagnosztizálni,addig míg ez csak feltételezés,vagy védőnő mondogatja addig ez nem szentírás.De érdekes,hogy hiperaktív gyereke anyukái most nem írnak.vajon miért?
2011. ápr. 18. 20:32

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!