Tényleg ennyire sok lett a hiperaktív gyerek, vagy csak "rá mondjuk" egy elevenebb mozgékony gyerekre, hogy problémás?
pontosan megfogalmazott különbségek vannak egy hiperaktív és egy rosszul nevelt gyerek között.
Igen, megnőtt a számuk. Hiszen régebben, felnőttek úgy a gyerekek, hogy senki nem diagnosztizálta őket hiperaktívként. Így lehet, hogy egyébként arányaiban semmit nem nőtt, csak sokan nem tudják, hogy azok. Mert felnőttkorra többé kevésbé kordában tudják tartani magukat. (Egyébként azt mondta pszichológia tanárom, hogy az összes aki idiótaságért börtönben ül, például Tóásó Előd, hiperaktív és azért kerülhetnek ilyen helyzetbe- ha őket nézem, nem kevesen vannak)
A másik pedig ez egy agyi deffektus, azt is mondják, hogy természetszerűleg nőtt a számuk, hiszen a mai modern orvostudomány életben tart olyan koraszülötteket is, akiket nem feltétlen kéne. És az egy re korábbra, egyre kisebb súllyal világra jővők nagy száma is generálja ezt.
Szia! túl sokat hallunk erről és mivel aggódó anyák vagyunk, megfordul a fejünkben. pláne, mivel ez a betegség (egyátalán az, vagy mi a pontos megfogalmazás?!) szakember által is csak viszonylag későn állapítható meg biztosan.
én is aggódtam a 2 és fél éves, folyton pörgő fiam miatt. neki is vannak fölös mozdulatai, egyfolytában jár a szája, nem tud ülni egy percet sem egy helyben és anno bekakilt a magzatvízbe (állítólag ez is hajlamosító), ja és nem kúszott, alig mászott.
nemrég viszont elvittük cirkuszba, ahol 1 órán át úgy ült egyhelyben, mint a cövek, tátott szájjal! hiába beszéltünk hozzá, meg se hallotta. na én ekkor megállapítottam, az én fiam nem hiperaktív, csak eleven és kihívás lekötni a figyelmét. elefánt, karikazsonglőr, zene és bohóc kell hozzá :D
8, 42 vagyok.
Én is kitöltöttem a tesztet, amiről írtál, nálunk az jött ki, hogy VALÓSZÍNŰ a gyerek hiperaktív. ez még a cirkusz előtt volt és rám hozta a frászt. persze jó az, ha figyel az ember, de ha valakit épp ez a teszt ijeszt meg, számoljon vele, hogy nem szentírás!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!