Ha más is van a gyerekkel, nem csak az anyja, az miért lepasszolás?
"nem attól lesz rossz szülő hogy magánbölcsibe járatja a gyereket, hanem hogy megtehetné hogy vele van, és mégis lepasszolja"
Egy másik kérdéshez írt válasz.
Őszintén, miért ennyire nagy gond a mai világban, ha egy anyuka él a lehetőséggel, és segítséget vesz igénybe?
Akár 2-3 éves gyerek esetében is.
Szeretem a gyerekeket, bármit megtennék a sajátomért is, de biztos vagyok abban, hogy ha a hét mindennapján, 24 órában vele kéne lennem és nem lenne naponta 1-2 órám magamra, mikor éppen nem anya üzemmódban vagyok 120%-os készültségen, rövididőn belül megőrülnék.
Mindig úgy gondoltam, hogy ki kell használni azt az időt, amíg a gyerekek kicsik, hogy magunknak szültem őket, hogy minél kevesebb támogatással meg kell mindent oldani, hogy ne okozzunk másnak tehert csak azért, mert mi gyereket vállaltunk stbstb. Ennek megfelelően egyik gyerekem sem járt bölcsibe.
Amíg nem lettek mindannyian ovisok és mentem vissza dolgozni, fel sem fogtam, hogy mennyire leterheltük magunkat teljesen saját döntésből. A férjemmel teljesen kimerültünk mentálisan (ez is csak később derült ki), azt hittük, ennek ilyennek kell lennie és túl kell élni az összes korszakot.
Szóval én már azt is megértem, ha valaki beadja pár órára a gyerekét magánbölcsibe, rábízza nagyszülőre, babysitterre, pedig nem dolgozik, mert kell a saját idő.
Hiába dolgozom, sokkkkkkal több türelmem van a gyerekeimhez, mint a gyes utolsó pár hónapjában.
Én mindenkit bátorítok a "lepasszolásra", HA ez a családban mindenkinek a javát szolgálja.
Szerintem is csak manapság trendi beledögleni az anyaságba.
Nagymamám 1960-as években lazán bölcsibe adta a pár hónapos babát, mert ilyen volt az élet.
Ma meg ha beadod anyukádnak a gyereket míg mondjuk más dolgod van, már lepasszolás. Nem értem én sem.
Egy csomó nagymama meg arról panaszkodik, hogy alig látja az unokát. Lehet, hogy megvan a kereslet-kínálat is, csak ciki a mai anyukàknak élni a lehetőséggel?
Nekem nem az mondjuk, tojom le ki mit gondol.
6, a nagymamád nem jó dolgában vágta be a gyerekét és ha volt szíve, rendesen meg is szenvedte.
A lepasszolás az én szótáramban azt jelenti, hogy nincs más dolga (munka...), mégis másra bízza.
Az apjára bízni a gyereket viszont nem lepasszolás, hanem munkamegosztás.
De miért gondolod, hogy csak apha-anyja van a gyereknek?
Tök önzők amúgy a mai szülők azt látom. Full kisajátítják a gyereket aztán meg mártírkodnak, hogy így nehéz meg úgy. Meg dicsőségnek számít ha valaki soha nem pihen. Hàt az ő baja... szenvedő SzűzMáriák országa vagyunk.
De miért ekkora bűn, ha a gyerek néhanapján a saját nagyszüleivel van, mondjuk?
Én gyerekként nyarakat töltöttem lakóautózva Görögországban, Olaszországban a nagyszüleimmel, a legjobb gyerekkori emlékeim közé tartoznak azok az utak… Sőt, ha beteg voltam, sokszor a már nyugdíjas papám vigyázott rám.
Sosem éreztem, hogy ezek miatt a szüleim kevésbé szeretnének, vagy ne lennék nekik fontos.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!