Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Ha más is van a gyerekkel,...

Ha más is van a gyerekkel, nem csak az anyja, az miért lepasszolás?

Figyelt kérdés

"nem attól lesz rossz szülő hogy magánbölcsibe járatja a gyereket, hanem hogy megtehetné hogy vele van, és mégis lepasszolja"

Egy másik kérdéshez írt válasz.

Őszintén, miért ennyire nagy gond a mai világban, ha egy anyuka él a lehetőséggel, és segítséget vesz igénybe?

Akár 2-3 éves gyerek esetében is.

Szeretem a gyerekeket, bármit megtennék a sajátomért is, de biztos vagyok abban, hogy ha a hét mindennapján, 24 órában vele kéne lennem és nem lenne naponta 1-2 órám magamra, mikor éppen nem anya üzemmódban vagyok 120%-os készültségen, rövididőn belül megőrülnék.

2023. szept. 23. 16:16
1 2
 1/15 anonim ***** válasza:
83%
Ez az új trend, hogy bele kell dogleni. Szerintem egy gyereknek nemhogy nem baj, de még egyenesen jó is, ha van szerető apja, nagyszülei, keresztszülei, nagynénje, unokatesója és hasonlók. Minél többen szeretik, annál jobb.
2023. szept. 23. 16:23
 2/15 anonim ***** válasza:
82%
Egyes vagyok, és továbbmenve, ha bébiszitter vagy bölcsőde segítségét veszi igénybe sem lesz lelkisérült a gyerek. Egy nyugis anyával többre megy a gyerek a maradék 20 órában, mint egy zilált, nulla énidejűvel.
2023. szept. 23. 16:25
 3/15 anonim ***** válasza:
89%
Az az anya, aki 0/24-ben a gyerekkel van, becsavarodik. És a gyerek is! Az ember társas lény, úgy szocializálódik, ha pici korától minél több embert megismer. Pontosan tudni fogja, hol mi a szabály, nem kell szétkontrollálni. Anyuka vegyen igénybe minden segítséget, ami rendelkezésére áll, amikor meg a gyerekkel van, legyen 100%-ig vele.
2023. szept. 23. 17:46
 4/15 anonim ***** válasza:
85%

Mindig úgy gondoltam, hogy ki kell használni azt az időt, amíg a gyerekek kicsik, hogy magunknak szültem őket, hogy minél kevesebb támogatással meg kell mindent oldani, hogy ne okozzunk másnak tehert csak azért, mert mi gyereket vállaltunk stbstb. Ennek megfelelően egyik gyerekem sem járt bölcsibe.

Amíg nem lettek mindannyian ovisok és mentem vissza dolgozni, fel sem fogtam, hogy mennyire leterheltük magunkat teljesen saját döntésből. A férjemmel teljesen kimerültünk mentálisan (ez is csak később derült ki), azt hittük, ennek ilyennek kell lennie és túl kell élni az összes korszakot.

Szóval én már azt is megértem, ha valaki beadja pár órára a gyerekét magánbölcsibe, rábízza nagyszülőre, babysitterre, pedig nem dolgozik, mert kell a saját idő.

Hiába dolgozom, sokkkkkkal több türelmem van a gyerekeimhez, mint a gyes utolsó pár hónapjában.

Én mindenkit bátorítok a "lepasszolásra", HA ez a családban mindenkinek a javát szolgálja.

2023. szept. 23. 18:01
 5/15 anonim ***** válasza:
38%
Bevallom én csak nagyobb gyereknél értem meg: ovisnál, iskolásnál. Kisebb gyereknél azért nem, mert ha én (!) távol voltam, akkor is ugyanúgy anyaszerepben maradtam míg kicsik voltak. Amíg ügyet intéztem, boltba mentem...stb. is azon kattogtam, hogy mi van velük, hogy vannak, mikor érek már haza. Nem tudtam kikapcsolni, ezért nem is vágytam rá. Férjemmel közösen osztoztunk a "terheken", nem éreztem, hogy minden rám szakad. Még a tartós beteg lányommal sem. Vele 4 évig otthon voltam, testvérével átfedésben 3 évig. Időnként szeretnék visszamenni az időben.
2023. szept. 23. 18:13
 6/15 anonim ***** válasza:
55%

Szerintem is csak manapság trendi beledögleni az anyaságba.

Nagymamám 1960-as években lazán bölcsibe adta a pár hónapos babát, mert ilyen volt az élet.

Ma meg ha beadod anyukádnak a gyereket míg mondjuk más dolgod van, már lepasszolás. Nem értem én sem.

Egy csomó nagymama meg arról panaszkodik, hogy alig látja az unokát. Lehet, hogy megvan a kereslet-kínálat is, csak ciki a mai anyukàknak élni a lehetőséggel?

Nekem nem az mondjuk, tojom le ki mit gondol.

2023. szept. 23. 18:21
 7/15 anonim ***** válasza:
32%

6, a nagymamád nem jó dolgában vágta be a gyerekét és ha volt szíve, rendesen meg is szenvedte.

A lepasszolás az én szótáramban azt jelenti, hogy nincs más dolga (munka...), mégis másra bízza.

Az apjára bízni a gyereket viszont nem lepasszolás, hanem munkamegosztás.

2023. szept. 23. 18:35
 8/15 anonim ***** válasza:
49%

De miért gondolod, hogy csak apha-anyja van a gyereknek?

Tök önzők amúgy a mai szülők azt látom. Full kisajátítják a gyereket aztán meg mártírkodnak, hogy így nehéz meg úgy. Meg dicsőségnek számít ha valaki soha nem pihen. Hàt az ő baja... szenvedő SzűzMáriák országa vagyunk.

2023. szept. 23. 18:44
 9/15 A kérdező kommentje:

De miért ekkora bűn, ha a gyerek néhanapján a saját nagyszüleivel van, mondjuk?

Én gyerekként nyarakat töltöttem lakóautózva Görögországban, Olaszországban a nagyszüleimmel, a legjobb gyerekkori emlékeim közé tartoznak azok az utak… Sőt, ha beteg voltam, sokszor a már nyugdíjas papám vigyázott rám.

Sosem éreztem, hogy ezek miatt a szüleim kevésbé szeretnének, vagy ne lennék nekik fontos.

2023. szept. 23. 18:54
 10/15 anonim ***** válasza:
18%
Nem a néhanappal van gond, hanem aki napi 8 órára berakja a gyerekét bölcsibe, csak hogy ne legyen láb alatt. Annak aztán tényleg kár volt.
2023. szept. 23. 20:24
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!