Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Tényleg az a normális mostanáb...

Tényleg az a normális mostanában, ha a gyerek egésznap tolja a telefont meg a tv-t?

Figyelt kérdés

Mindenhol csak azt hallom, hogy jaj a gyerek egész nap csak nyomja a bogyóésbabócát, már annyira unom blahblah, nélküle enni se bír stb stb.

Telefont nyomkodják megállás nélkül rengeteg gyerek…

Eddig bármilyen gyerek eljött ide a lányomhoz,mindegyik a tv-t/telefont kérte…

Hiperaktívak, asztalhoz leültetni nem tudtam őket!

Kezdem úgy érezni, hogy lassan egyre jobban fogynak az olyan szülők, akik bekorlátozzák az okos eszközök használatát mondjuk max napi 1-2 órára.

‘Most ne értsetek félre, nem azért mert én tökéletes szülőnek tartom magamat, az én gyerekem is egy néz egy kicsit mesét délutáni alvás után, de szerencsére nincs ehhez hozzászokva, jobban igényli a könyvolvasás, társasozást stb.

Tényleg félek,hogy a gyerekem milyen gyerekek között nő, nyugtassatok meg, hogy csak én látom így…

2023. szept. 14. 23:41
1 2 3 4 5
 11/44 anonim ***** válasza:
77%

9.

Már rég felnőtt egy olyan generáció, akik tévét néztek és telefont nyomkodtak.

Én nem Magyarországon élek, nem látok több hiperaktív meg ilyen tízen- huszonévest.

Márpedig anno mikor még a 2000-es évek közepén kijöttem au pairnek, már akkor ez ment, de akkor nem volt még divat megszólni másokat.

2023. szept. 15. 00:14
 12/44 anonim ***** válasza:
77%
Én azt bírom, amikor valaki kézzel-lábbal tiltja a gyereket a tévétől, de a telefont már tudja kezelni 2 évesen 😂 Tablet, gyerek laptop, az kell, az mehet, mert modern, haladni kell a korral, meg kell tanulnia használni, különben nem lesz közös téma az oviban, suliban. De a tévé, az nem!
2023. szept. 15. 00:19
 13/44 A kérdező kommentje:

Nem tudom milyen szemüveget hordasz, de az okostelefonok használata évről évre egyre elterjedtebb… tehát ebben nincs stagnálás. Gondolom te is tudod, hogy x évvel ezelőtt még nem volt ennyire durva a helyzet mint most. Elég bemenni egy Mekibe. Kb 5-ből 3 család gyereke úgy eszi a hamburgert, hogy a telefonon közben megy a mese… de bemehetsz másfajta kajáldába is..

Ez nem megszólás, ez inkább nagy aggodalom

2023. szept. 15. 00:20
 14/44 anonim ***** válasza:
69%
Így kezdődik az emberi evolúció, mint a "Hülyèk paradicsoma"-ból! (film)
2023. szept. 15. 00:23
 15/44 anonim ***** válasza:
67%

Nemcsak a gyerekek, a felnőttek is ezt csinálják.

A gyerekneveléssel senki sem vesződik. Ők a szuperszülők, aztán a tablet neveli a gyereket.

A világ közelít a pusztuláshoz. De nem kell aggódni. Ezért aztán nem kár...

2023. szept. 15. 00:26
 16/44 anonim ***** válasza:
69%

Kedves kérdező, osztozok az aggodalmadban... Az én egyéves fiam nem néz tv-t, telefonon nagy ritkán videót mutatok neki, amin o is rajta szerepel (egy 3 perces karácsonyi családi zenés produkció, de abbol is pár másodpercet lát, aztán csak hallgatjuk, ahogy apa énekel). Telefont videochatre szoktuk még használni nagyszülőkkel, néha barátokkal. Nekem is egyszerűbb lenne néha a gyerek kezébe nyomni a telefont (pl a rendszeres 2 órás autóút alatt, amikor épp nem alszik és nem tetszik neki, hogy le van kötve). De nem teszem, sajnos a környezetemben látom a káros hatásait (tesóméknal az idősebb kamasz gyerek pici korától erősen függő, szomorú, ahogy az egész gyermekkora a gép előtt telik, és nem is tudja, mennyi mindenről marad le).... Sajnos, ennek ellenére a kisebbik gyermeket is hasonló szellemben nevelik, ha videochatelunk, az a pici gyerek nem is figyel, mert egy másik telefonon nem mesét, mindig! Nemrég együtt töltöttünk egy napot, a 2 éves gyereknek minimum 8x kapcsolták be a telefont huzamosabb időre (nem 5 percre).

Biztatasul, szerencsére a környezetemben több olyan kisgyermekes szülő van, aki korlátozza a kepernyoidot, és a gyerekeknek a mese még az olvasott mesét jelenti, nem mennek a 4 evéssel moziba, ahogy az 1-2evessel nem néznek telefont, tabletet, tv-t. Kisebbségben vagyunk, és főleg kamaszkorban könnyen eluszhat az ár a gyerekkel ilyen teren, de míg kicsi, meg tudod neki mutatni a helyes értékeket, egy csomó minden érdekeset, amivel kitoltheti a napját, és a kamaszkor után könnyebben visszatalál erre az útra, mint az, aki nem is járt rajta.

Igen, én is sokszor szomorúan gondolkodom, hogy ezek a telefonfüggő gyerekek, sérült szociális kezsegekkel, hogy fognak 10 év múlva működő párkapcsolatok kialakitani, vagy akár emberi, baráti kapcsolatokat is...

2023. szept. 15. 00:50
 17/44 anonim ***** válasza:
41%
Nem izgat mert nem az én gyerekem és semmi közöm hozzá. Enyém csak mesével tud enni,de egy ponton amikor semmit nem volt hajlandó enni ,fogyni is kezdett és a férjem magának kapcsolta be a tv-t csodás módon a gyerekem evett. Azóta evésnél vagy étteremnél kütyü és bogyó és babóca. Nem izgat,mert olvasunk könyvet,megyünk programokra. Igen egész nap a tv gáz,de néha egy kevés belefér. Az hogy más hogy neveli a gyerekét nem érdekel hisz megváltozni úgysem fognak.
2023. szept. 15. 01:58
 18/44 anonim ***** válasza:
65%

17 És mi lesz vele ha közösségbe kerül? Majd egész nap nem eszik mert ott nincs bogyó és babóca?

Sokáig én is azt mondtam nem érdekel, nem az én gyerekem. De amikor már azt látom hogy ha pl elmegyünk a gyerekorvoshoz nem játszik vele senki mert minden gyerek kezében a telefon, akkor bizony elgondolkozom a dolgokon. Közben én vagyok az ufo mert a gyerek játszik, mesét olvasok neki. De volt már hogy egy kislány kezéből majdnem kiesett a telefon annyira hallgatta a mesét amit olvastam. Persze apuka észre se vette mert ő is a telefont nyomta.

2023. szept. 15. 04:01
 19/44 anonim ***** válasza:
100%
Régen is volt, felnőttünk. Igaz ami nagy különbség volt régen, hogy 9-10 évesen indult a kockulás, nem másfél... A saját gyerekeim négy év alatt vannak, nincs telefon meg tablet, de őszintén egyszerű a dolgom velük: nem is érdekli őket. Viszont el fog jönni az idő amikor fontos lesz a kapcsolattartáshoz, a tanuláshoz és a kikapcsolódáshoz. Akkor meglátom hogy hogyan lépünk tovább. Világ végét nem vizionálok, én a "számító" előtt kamaszodtam és minden téren jól funkcionálok. Fontosabbnak tartom a személyes példamutatást, hogy ha kell akkor órákig bújócskázom velük, mesét olvasok, matricázunj, foglalkoztatózunk és társai, nem csak ledobom őket, míg én a gyakorin ventillálok :-)
2023. szept. 15. 04:04
 20/44 A kérdező kommentje:

Örömmel tölt el, hogy ilyen válaszokat is olvasok, hogy nincs telefon/tablet :) és igen valóban nem zavarna engem sem más gyereke, ha az én gyerekeim nem ezt látnák a külvilágban, hogy is megy a zombulás. Játszani meg nem bír, mert a másik egyből nyúlna a telefonhoz…

Utolsó! Ha észrevetted fél1kor írtam ki a kérdést, most pedig korareggel van, a gyerekeim nem látják ahogy a gyakorin “ventilálok”

Annak viszont orulok, hogy te sem tableten neveled oket

2023. szept. 15. 06:23
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!