Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » 2,5 éves fiam mostanában,...

2,5 éves fiam mostanában, mindig a cicimet akarja haminkozni. Felhuzza a polomat, simoogassa, és be akarja venni a szájába, hogy hamm. Ezt engedjem, ez normális?

Figyelt kérdés
3 honapos koráig szopizott csak.illetve nem engedem neki hogy csinálja mindig rászolok,de akkor sirva könyörög.mit tegyek?mért csinálja?igaz,hogy egyszer én meséltem neki,h amikor kicsi volt abbol hamikázott,ez belerögzödött volna?

2012. júl. 1. 22:00
 1/7 anonim ***** válasza:
100%
haminkózni? ne engedd neki.
2012. júl. 1. 22:02
 2/7 anonim ***** válasza:
100%

Magyarázd meg neki, hogy mostmár nagyfiú, és nincs benne neki való étel, felesleges lenne újra kezdeni.

Én nem engedném neki.

2012. júl. 1. 22:07
 3/7 anonim ***** válasza:
100%

szerintem se engedd, mond el neki, hogy azt csak a picibabáknak szabad ő meg már egy nagy és erős fiúcska. És hogy azt nem szabad másnak fogdosni.

Volt az oviban egy kisfiú aki mindenkit aki közelébe került letapizott. Cickó így meg úgy. Kiderült hogy azért mert otthon az apjától azt hallja és nem tudja hogy nem normális. Ezzel nem azt mondom, hogy a tied is hasonló cipőben jár, csak hogy tudatosítsd vele hogy ez egy olyan dolog amit nem szabad.

2012. júl. 1. 22:12
 4/7 A kérdező kommentje:
én sem akarom engedni neki,de ö huzogassa fel a polomat,aztán meg sir.na mindegy akkor hagyom sirni.köszi nektek
2012. júl. 1. 22:13
 5/7 anonim ***** válasza:
Lehet, hogy látott mostanában kisbabát a környezetetekben, aki szopizott? Nálunk pl 3 éves a nagy és pár hónapos a kistesó, látja, hogy a kicsi cicizik és ő is szeretne. Folyamatosan kérdezgeti, próbálkozik, de mindig elmagyarázom neki, hogy ő már nagyfiú, nem való neki, csak a kisbabának való. Ne engedd, kár lenne rászoktatni ilyen nagyfiút.
2012. júl. 1. 22:19
 6/7 anonim ***** válasza:
Biztos, hogy szopizni akar? Szerintem ha engednéd neki, akkor sem tudná, mit is kell vele csinálni. Inkább csak játszik szerintem. Nyilván nem kell neki megengedni, a pólóhúzogatást sem. Magyarázd el neki, hogy már nincs bennük tejecske, és ő már tud mindenfélét enni, ciciből a kisbabák esznek, mert ők még nem tudnak mást.
2012. júl. 1. 22:22
 7/7 anonim ***** válasza:
100%

Nem kell sírni hagyni, ezt senki nem mondta. Magyarázd el neki, hogy nem szabad. De magyarázd is el, tényleg, ne csak a tiltást hallja, mert annál jobban fogja érdekelni. Az sem normális, hogy a pólódat huzogaTJa..

Off: A védőnőnk mesélte, hogy az egyik kislány 4hónapos koráig szopizott, aztán 2évesen 'visszatért' hozzá. eleve nem tudott enni belőle, de megnyugtatta, és 4éves koráig így altatták, hogy csendben legyen. Ezt te ne hagyd. (Bár igaz, ők kisebbségiek voltak, de akkoris..)

2012. júl. 1. 22:58

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!