Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » 2,5 éves kisfiam mostanában...

2,5 éves kisfiam mostanában mindentöl fél. Ez normális?

Figyelt kérdés
fél a kutyáktol,fél a játszon a csuzdátol,pedig eddig nem félt,én már nem értem mi történt.néha a szobában az ablaktol is fél.mi lehet ez?mitöl alakul ki,hisz nem történt semmi.
2012. jún. 7. 21:46
 1/6 anonim válasza:
0%
van más beszari is a családban? csak mert lehet öröklődik.
2012. jún. 7. 21:50
 2/6 A kérdező kommentje:
nincs más beszari,ha már igy fejezted ki magad.
2012. jún. 7. 21:52
 3/6 anonim válasza:
Kisfiam most lett két éves....mi is ezzel küzdünk egy ideje,bár ő kisebb korában is félős volt,de mostanra nagyon.Tényleg képes egy autótól is megijedni, a zenélős autókról (pb gáz,family frost...) ne is beszéljünk.Lassan azért már enyhül a dolog...mindig mindent próbálok megmutatni, mi milyen hangot ad...stb.De hogy mitől van ez,nem tudom....de legalább nem vagy vele egyedül:)
2012. jún. 7. 23:17
 4/6 anonim ***** válasza:
28 honapos a kisfiam es ket hete este kiabalt ki a szobajabol este, hogy: "felek, felek" bementem es kerdeztem mi a gond. Mire o azt valaszolta, hogy jon a "nagy csacsi" fogalmam sincs honnan szedte. Megnyugtattam, hogy nem jon a csacsi mert faradt es alszik aztan igy o is befordult es elaludt. Valamelyik nap meg a bagolytol felt. Van egy pluss bagoly a szekreny tetejen. Ott van mar szuletese ota mert ajandekba kapta egy jo baratunktol. De 28 honap utan jutott eszebe felni tolle. Igy eltavolitottuk. Van egy katicabogar alaku parnank amire ulni szokott. Egyik naprol a masikra elkezdett felni a katicabogar labatol. :) Egyszercak ramutatott es elkapta onnan a kezet, hogy: "Juj a fekete laba". Azota nem ul ra. En sem tudom mi tortent de talan most alakul ki a felelem erzetuk.
2012. jún. 8. 00:15
 5/6 anonim ***** válasza:
Életkori sajátosság, a szeparációs szorongás része. Az én 2.5 éves fiam is most kezd félni bizonyos tárgyaktól, amiket eddig figyelembe se vett. Pár nap, rosszabb esetben pár hét és elmúlik.
2012. jún. 8. 04:36
 6/6 anonim ***** válasza:

Nekem a nagylányom (lassan 5) még mindig sok számomra bagatell dologtól fél (ez nem beszariság, kedves első). rettenetesen élénk fantáziája van és a gyerekek képesek olyan dolgokat is látni amit csak elképzeltek. Mondjuk ilyen erős félelme, mint a fiadnak nem volt, de pl hónapokig rettegett a Micimackó megnézése után attól a jelentettől amikor beszorul a nyuszi üregébe Micimackó (nem is néztük sokáig). Aztán elmúlt.

Ami fontos, soha ne kicsinyled le a fiad félelmét, ne mond neki (bár gondolom nem teszed), hogy egy ekkora fiúnak nem szabad már félnie stb. Ha bármitől fél (pl ablak) próbáljátok meg együtt megnézni, ha engedi. Szép lassan enyhülni fog a dolog. Esetleg érdemes valami plüsst kinevezni "védelmezőnek" A lányom pl korábban minden nélkül aludt mostanában már szerintem alig fér el az ágyban a sok plüsstől amit maga köré gyűjt, de legalább megnyugtatja a jelenlétük.

2012. jún. 8. 09:54

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!