Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Miért viselkedik így az apjával?

Miért viselkedik így az apjával?

Figyelt kérdés

15 hónapos a kisfiunk. A férjem elég sokat dolgozik. Általában reggel 7-kor megy, délután 5 után ér haza. Hétvégén szombaton dolgozik délelőtt, meg vasárnap délután sincs itthon.

A gyerekkel játszik, foglalkozik vele, ha itthon van. De pl.ha én is ott vagyok, akkor engem "nyúz". Nekem hozza a könyvet, a játékot. A férjem nem olvashat neki. Birkózni szoktak, meg azért tud vele autózni, nyomdázni is akár, de legtöbbször olyankor is engem akar. Egy kávét nem tudok meginni, nem tudok elmenni fürdeni vagy hajat mosni, mert jön utánam.

A szeparációs szorongás lehet a ludas, vagy ennyire nem kötődik az apjához?

2023. szept. 9. 21:07
 1/4 anonim ***** válasza:
100%

Ez azért van,mert veled van otthon többet,hozzád van szokva..

Nálunk is ez van,18 hónapos a fiam

Hiába van otthon a férjem,csak én vagyok a jó akkor is

Nagyon max addig elvan vele amíg zuhanyozok

2023. szept. 9. 21:11
 2/4 anonim ***** válasza:
100%
Nálunk apukaval hétköznap 5-6 után találkozik, viszont egész hétvégén itthon van. Olyankor igyekszik vele minél többet foglalkozni, de a kislányunk ugyanúgy engem akar egyfolytában. Van, hogy kiveszi a könyvet az apja kezéből és odaadja nekem. Képes és wc-re is utánam hozza, hogy inkább én olvassak. Nálunk 2 éves lesz a lányunk jövő hónapban, de pár hete neki is tart a szeparacios szorongasa.
2023. szept. 9. 22:08
 3/4 anonim ***** válasza:
100%

Az én férjem minden nap legkésőbb 5re itthon van, rendszeresen vigyáz rá, tegnap is ő gardírozta délután, csütörtökön csajos este miatt vigyázott rá, vissza szokta altatni, minden nap foglalkozik vele, most épp tojást sütnek és utána mennek a boltba h pihenhessek.

Annyira kötődik az apjához, hogy sokszor csak ő jó neki, megy utána, vele akar lenni, vele akar játszani.

Ők még kis ösztönlények, azt érzékelik, aki ott van.

Egyik mama napi szinten itt van, úgy kötődik hozzá , hogy az nem igaz, "ajának" hívja.

Másik mama pontosan ugyanúgy szereti, de nincs vele napi kapcsolatban ezért vele annyira nem barátkozik.

(1,5 éves kislány)

2023. szept. 10. 09:55
 4/4 A kérdező kommentje:

Nálunk vissza sem tudja altatni. Ha megébred a gyerek, és az apja veszi fel, azonnal kipattan a szeme, és üvölt. Amint átveszem, megnyugszik.

Ha itthon van a férjem, foglalkozik ő vele rendesen. Eteti, játszik vele, mindig ő fürdeti születése óta, kivéve, ha nincs itthon.

Múltkor suliban voltam reggel 6-kor mentem, délután fél 5-re értem haza. Úgy elvoltam simán.

De ha itt vagyok, akkor én kellek. Még wc-re is jön utánam, hiába játszanak éppen. Durva kicsit. :D

2023. szept. 10. 11:38

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!