Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Hány évesen ültetted előre az...

Hány évesen ültetted előre az autóban a gyermeked ülésmagasítóval?

Figyelt kérdés
2023. szept. 9. 12:46
1 2
 11/20 anonim ***** válasza:
100%
Előre eddig még sosem! 7 éves lesz a nagyobbikom.
2023. szept. 9. 17:08
 12/20 anonim ***** válasza:
46%

Nem ülésmagasítót használunk, hanem gyerekülést.

A gyerekülésben (ami már nem hordozó, hanem tényleg ül benne a gyerek) elöl is ülhet a gyerek, ez biztosan így van, annak idején utána jártam. Aki mást ír, az rosszat ír.

Gyerekünk kb. 5 éves kora óta elöl ül a gyerekülésben.

2023. szept. 9. 17:52
 13/20 anonim ***** válasza:

135cm alatt nem is használhat ülésmagasítót.

Most 7.5 éves a lányom, 125cm. Szóval egy ideig még hátul fog ülni gyerekülésben.

2023. szept. 9. 19:15
 14/20 anonim ***** válasza:
51%
150 cm től.Ülés magasító nélkül.
2023. szept. 9. 21:35
 15/20 anonim ***** válasza:
Kislanyom mar 7 evesen sem fert bele semmilyen autosulesbe, azota magasitoval ul hatul. Hosszu labu,maskepp be sem ferne,pedig terepjaronk van. Neha viszi elol a ferjem anyosulesen, azert mert baromira elvezi, kilat,elmeny neki.
2023. szept. 10. 09:45
 16/20 anonim ***** válasza:
14 ülésmagasító
2023. szept. 10. 11:32
 17/20 anonim válasza:
41%

7 évesen, 132 cm, 27 kg

Aki nincs tisztában a szabályozással annak segítségként:Elhagyható a gyermekbiztonsági rendszer alkalmazása, tehát gyermekülés, vagy ülésmagasító nélkül utazhatnak a 3 évnél idősebb, és 135 cm-nél magasabb gyerekek, de csak a hátsó ülésen és csak bekapcsolt biztonsági övvel. Az első ülésre akkor ülhetnek át a gyerekek, ha elérték a 150 cm-es testmagasságot.

2023. nov. 19. 08:08
 18/20 anonim ***** válasza:
37%
Én is ezt írtam!150 cm magasnak kell lennie.Gyerekülés is csak addig tehető előre,amíg háttal ül benne a gyerek.Menetiránnyal szemben nem tehető előre a gyerekülés.
2023. nov. 20. 11:48
 19/20 anonim ***** válasza:
74%

"Menetiránnyal szemben nem tehető előre a gyerekülés."

Na ide linkeld be a kreszt!

Mert ez nem igaz.

2023. nov. 20. 18:01
 20/20 anonim ***** válasza:
100%

20, bocs de nálam ez a tudatlan agresszív stílus nem jön be. ;)

20 éve van jogsim és közgazdász-jogász vagyok, nekem megy a törvények értelmezése. Nincs ilyen kitétel a KRESZ-ben, de gondoltam folytathatnál egy kis saját kutakodást, hogy rájöjj erre magadtól is, de ez látom, nem megy.

Nesze egy cikkrészlet konyhanyelven, ezt talán megérted:

"Legyen szó bármilyen korú, méretű gyerekről, megfelelő ülésben és megfelelő rögzítéssel utazhat elöl is, egyetlen kitétel, hogy menetiránynak háttal fordított ülésben csakis akkor, ha előtte nincs, vagy kikapcsolt állapotban van a légzsák."

Forrás: kreszabc

2023. nov. 20. 18:48
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!