Hány évesen ültetted előre az autóban a gyermeked ülésmagasítóval?
Nem ülésmagasítót használunk, hanem gyerekülést.
A gyerekülésben (ami már nem hordozó, hanem tényleg ül benne a gyerek) elöl is ülhet a gyerek, ez biztosan így van, annak idején utána jártam. Aki mást ír, az rosszat ír.
Gyerekünk kb. 5 éves kora óta elöl ül a gyerekülésben.
135cm alatt nem is használhat ülésmagasítót.
Most 7.5 éves a lányom, 125cm. Szóval egy ideig még hátul fog ülni gyerekülésben.
7 évesen, 132 cm, 27 kg
Aki nincs tisztában a szabályozással annak segítségként:Elhagyható a gyermekbiztonsági rendszer alkalmazása, tehát gyermekülés, vagy ülésmagasító nélkül utazhatnak a 3 évnél idősebb, és 135 cm-nél magasabb gyerekek, de csak a hátsó ülésen és csak bekapcsolt biztonsági övvel. Az első ülésre akkor ülhetnek át a gyerekek, ha elérték a 150 cm-es testmagasságot.
"Menetiránnyal szemben nem tehető előre a gyerekülés."
Na ide linkeld be a kreszt!
Mert ez nem igaz.
20, bocs de nálam ez a tudatlan agresszív stílus nem jön be. ;)
20 éve van jogsim és közgazdász-jogász vagyok, nekem megy a törvények értelmezése. Nincs ilyen kitétel a KRESZ-ben, de gondoltam folytathatnál egy kis saját kutakodást, hogy rájöjj erre magadtól is, de ez látom, nem megy.
Nesze egy cikkrészlet konyhanyelven, ezt talán megérted:
"Legyen szó bármilyen korú, méretű gyerekről, megfelelő ülésben és megfelelő rögzítéssel utazhat elöl is, egyetlen kitétel, hogy menetiránynak háttal fordított ülésben csakis akkor, ha előtte nincs, vagy kikapcsolt állapotban van a légzsák."
Forrás: kreszabc
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!