Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Ülésmagasító mikortól?

Ülésmagasító mikortól?

Figyelt kérdés

Van egy 3 éves fiam. 15kg, kb 105cm.

Eddig a 0-18kg kategóriás autósülést használtuk. De lassan kinövi.

Mit kellene vennünk neki? Nagyobb gyerekülést, aminek van támlája, vagy ülésmagasítót?

Nagyon nem vagsok otthon a témában.

Net nem a barátom, mert ott csak azt írja, meddig kell használni, azt nem találtam meg, hogy mettől lehet.

Ti mikor kezdtétek el használni?

2021. júl. 18. 14:28
 1/8 anonim ***** válasza:
100%

135cm-től lehet, azt hiszem használni.

A lányom 5.5 éves, még gyerekülésben ül. 112cm.

2021. júl. 18. 14:33
 2/8 anonim ***** válasza:
100%
Van gyerekülés 36 kg-ig.
2021. júl. 18. 14:34
 3/8 anonim ***** válasza:
81%
Van olyan gyerekülés, aminek le lehet szedni a háttámláját és később ülésmagasítóként lehet használni. Csak ülésmagasító még nem túl praktikus, mert ha bealszik, akkor nincs, ami megtámassza.
2021. júl. 18. 14:35
 4/8 anonim ***** válasza:
100%
Mi hasonló paraméterekkel 36kg autósülest vettünk.Lathatoan jódarabig jó is lesz neki.
2021. júl. 18. 14:41
 5/8 anonim ***** válasza:
100%
Szia! 5 éves, 116 centis, 20 kilós fiamnak pár hónapja vettünk egy Cybex Yari 15-36 kg gyerekülést. Isofixes, emelhető a fejtámlája, és a háttámla leszedhető, így ülésmagasítóvá alakítható később. Kb. 35k forint, nem egy horror összeg. Én is úgy tudom, hogy 135 cm alatt nem ülhetnek még magasítón.
2021. júl. 18. 15:18
 6/8 A kérdező kommentje:

Nagyon köszi a válaszokat!

Akkor egyenlőre nagyobb gyerekülés után nézünk.

Ez a bealszik a magasítón eszembe se jutott. Igaz már nem nagyon alszik nappal, este meg nem megyünk, de sosem tudni.

2021. júl. 18. 15:52
 7/8 anonim ***** válasza:
24%
Az én lányom 122 centi, és még neki is gyerekülés kell.. nevetséges, hogy 3-4 osztályosok kezdhetnek csak ülésmagasítón ülni.. És még csak nem is kisebb termetű a gyerekem, a fél osztály kisebb nála. Egyébként érdekes, hogy van osztálytársa, aki 30 kiló, 120 centihez.. Vele mit kezdenek majd jövőre, kinövi a 36 kilós gyerekülést és 125 centi lesz hozzá, még mindig nem ülhet ülésmagasítóra..
2021. júl. 18. 16:44
 8/8 anonim válasza:
Elhagyható a gyermekbiztonsági rendszer alkalmazása, tehát gyermekülés, vagy ülésmagasító nélkül utazhatnak a 3 évnél idősebb, és 135 cm-nél magasabb gyerekek, de csak a hátsó ülésen és csak bekapcsolt biztonsági övvel. Az első ülésre akkor ülhetnek át a gyerekek, ha elérték a 150 cm-es testmagasságot.
2023. nov. 19. 08:05

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!