Gyerekülés kontra ülésmagasító?
Helló !
6 éves lesz a kisfiam 28 kg, 120 centi kb. ( MIELŐTT VALAKI BELEKÖTNE NEM, NEM KÖVÉR, ÁTALGOS ALKATÚ KISFIÚ KÖSZÖNÖM)
Az autóban gyerekülés van még, viszont azt mondták az okosak, hogy vagy kilóra vagy centire kell meglennie és elég már az ülésmagasító.
A ti gyerkőcötök miben ül ?
köszönöm
135cm-ig gyerekúlés kötelező.
Olyat kel venni, amibe a ducibb gyerek is belefér.
"(8) * A gyermeket nem kell gyermekbiztonsági rendszerben rögzíteni:
(...) b) ha gépkocsi hátsó ülésén utazik, 3. életévét már betöltötte, legalább 135 cm magas és az üléshez beszerelt biztonsági övvel - testméretéhez igazodóan - biztonságosan rögzíthető;"
"Magyarul" 135 centiig még ajánlott az ülésmagasító, addig meg kötelező a gyerekülés. A kilókról nem írnak.
6, PONT hogy rosszul értelmezed.
135 centiig KÖTELEZŐ a gyermekülés, mert csak AZ számít gyermekbiztonsági rendszernek, az ülésmagasító nem!
Én is így tudom, ahogyan 7-es: az ülésmagasító a KRESZ szerint semmi, tehát csak azt a gyereket szabad azzal vinni, akit a KRESZ szerint már semmibe sem kéne bekötni.
Nekünk 5 éves a fiunk, 110 cm, 17 kg. Olyan gyerekülésünk van, ami 35 kg-ig használható, tehát értelemszerűen ebben lesz, amíg előírás neki a gyerekülés. Ha utána a biztonsági öv normálisan fog állni rajta, akkor semmit se kívánunk használni.
Én ezt találtam a témában:
"Mikor hagyható el hátul a gyerekülés?
Míg elöl 150, hátul már 135 centis magasság felett is elhagyható a gyerekülés használata, már amennyiben a gyermek az üléshez szerelt biztonsági övvel a testméretéhez igazodóan biztonságosan rögzíthető. Mi számít biztonságosnak? Az, ha az öv nem vágja a gyermek nyakát, hanem a válla magasságában van. Amennyiben nincs így, akkor legalább egy ülésmagasítóra szükség van még."
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!