Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Meddig kötelező a gyerekülés,...

Meddig kötelező a gyerekülés, ülésmagasító autóba?

Figyelt kérdés

Hány éves korig, hány cm-ig?

Mikor lehet ülésről magasítóra váltani?

Néztem több oldalt, de eltérőek a válaszok. Hogy is van ez az egész pontosan?

2021. okt. 18. 07:09
 1/10 anonim ***** válasza:
100%
11 éves kor vagy 150 cent
2021. okt. 18. 07:19
 2/10 anonim ***** válasza:
100%
150 cm magasságig.
2021. okt. 18. 07:22
 3/10 A kérdező kommentje:

150 cm-ig vagy ülés vagy magasító, ha jól értem.

Arra van előírás, hogy a gyerekülés meddig kötelező? x magasság után lehet váltani magasítóra? vagy akár 1.20 magas gyermek is ülhet magasítón, az ugyan olyan szabályos?

2021. okt. 18. 07:51
 4/10 anonim ***** válasza:
65%
Erre a legbiztosabb választ a KRESZ adja.
2021. okt. 18. 08:06
 5/10 anonim ***** válasza:
100%
Korhoz is van kötve, nem mindenki nő meg 150 centire
2021. okt. 18. 08:32
 6/10 A kérdező kommentje:

Elől 150 cm, hátul 135 cm felett nem kell gyerekülés.

Tehát mindegy, hogy magasító vagy ülés.

2021. okt. 18. 08:43
 7/10 anonim ***** válasza:
100%

“Meddig kell gyerekülés?

Abban a kérdésben, hogy meddig kell-, illetve mikortól nem kell gyerekülés, sokszor az a tévhit kering, hogy ezt az életkor dönti el. Nos, nem így van, a gyerekülés használatának kötelezettségét a gyermek magassága szabja meg. (Egészen addig, míg el nem éri a 18 éves kort, 18 éves kor felett a gyerekülés magasságtól függetlenül elhagyható.)“

“Ülésmagasító kresz

Az ülésmagasító használata már némileg idősebb gyermekek számára szükséges, de nem az életkor szabja meg a használat-, a használhatóság kezdetét, hanem ahogyan a gyerekülések esetében, úgy itt is a magasság a döntő szempont.

Akkor kell ülésmagasító, ha a gyerek már 135 cm-nél magasabb, tehát kinőtte a gyerekülést, de az autó biztonsági öve magasító nélkül még nem rögzíti őt megfelelően (túl magasan helyezkedik el, így a nyakánál szorítja a gyermeket. Az ülésmagasítóra általában csak rövid időre 1-2 évre van szükség.”

2021. okt. 18. 12:58
 8/10 anonim ***** válasza:
100%
3 éves korig kell valami gyerekülés. Hátul 135cm, elől 150cm alatt kell valami magasító.
2021. okt. 18. 13:01
 9/10 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen mindenkinek! 😊
2021. okt. 18. 15:37
 10/10 anonim ***** válasza:
Anno nekem kellett gyerek ülés, hiába voltam kellő magas, gyerek ülés nélkül hátul nem bírtam utazni, szédülés rosszullétek jöttek rám, én ragaszkodtam a gyerek üléshez, ez miatt magasított ülést nekem kaptam, gyerek ülés használtam kb 15 éves koromig, aztán már előre ültem így szűnt meg a használat, évek óta így nem ültem hátul, pár hónapja volt olyan ismerősömmel utaztam párja is vele volt, hátul ő sem bír ülni, kis gyerekük nem volt akkor velük, nem tudtam elől ülni, meséltem hogy nekem is rosszul létem szokodt lenni, mivel vékony srác vagyok simán a gyerek ülésben el fértem, kényelmes is volt gyerek ülésen lévő övvel be is tudtam csatolni magam.
aug. 16. 11:56

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!