Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Mit lehetne készíteni?

Mit lehetne készíteni?

Figyelt kérdés
Tudom, a kereső a barátom, de nálam jelenleg beállt az agyhalál, és hátha valaki megmondja a tutit itt gyorsabban. Elolvastam egy könyvet, ami nehezen kezelhető gyerekekhez ad tanácsokat és abban a szerző azt ajánlja többek között, hogy minden nap valamit készítsünk a gyerekkel. És ezt jó ötletnek tartom, de teljesen távol áll tőlem ez a kézműveskedés, a gyerek se ovis még. Valami jó ötlet, hogy mit lehetne csinálni, ti miket csinálnátok?
2023. aug. 31. 23:30
 1/4 A kérdező kommentje:
Ja, 3 évesről van szó, azt kihagytam.
2023. aug. 31. 23:44
 2/4 anonim ***** válasza:

Esetleg só-liszt gyurma? Süthető gyurma?

A kézlenyomat-állatkákat is viszonylag egyszerű "megfesteni", a nagyobb kínai áruházakban árulnak kis vásznakat, a jobbakat arra is megismételhetitek, és azt ki is lehet tenni dísznek a szobájában.

Wc papír gurigákból is lehet jópofa állatokat csinálni, illetve szintén a kínaiban lehet venni ívben gumilapokat, azokból is mindenfélét lehet ragasztgatni.

Bocs, ha hülyeséget írok, se a te kézügyességeddel nem vagyok tisztában, se a gyermekedével (az én kisfiam még egy éves sincs, nem tudom, mire lenne képes/hajlandó 3 évesen 🙂)

2023. szept. 1. 00:33
 3/4 anonim ***** válasza:
100%

Reggelit, ebédet, vacsorát.

Teljesen komolyan írom. Nyilván éles kést ne adj a kezébe, de egy szelet kenyeret talán meg tud vajazni, vagy ha azt nem, lelkesen rá tud pakolni bármit. És még örül is neki, hogy eldöntheti, mennyi sajtot/szalámit/paradicsomot tesz rá.

Az én patronált gyerekeimmel (3 és 5 évesek) esős napokon például sütit szoktunk csinálni. A sima összekeverős fajtákat, szóval ilyen muffin vagy hasonlókat. Nagyon szeretik, a kedvencük a tojás feltörése, azon össze tudnak veszni, hogy melyikük csinálja.

Persze érdemes gyerekszemmel előkészíteni a terepet, szóval például duplaakkora tálat elővenni, mint amit a mennyiség indokolna, mert ugye a gyerekeket nem érdeklik az olyan utasítások, hogy "óvatosan keverd".

2023. szept. 1. 02:26
 4/4 anonim ***** válasza:
100%
Ragasszatok kivágott papírfigurákból képet rajzlapra. Süssetek sütit. Levegőn száradó gyurmát formázzatok. Ha megszáradt,ki lehet festeni.
2023. szept. 1. 09:58

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!