Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Hogy kell megtanítani a...

Hogy kell megtanítani a gyereknek hogy ne szökjön el? :D

Figyelt kérdés
Lassan két éves kisfiam nagy felfedező. Amivel nincs is gond, de egyszerűen ha ra szolok hogy alljon meg nem teszi, és vissza se néz h megyek e utána. Ha esetleg hatranez pedig azt hiszi h kergetem és meg jobban fut. Hogy lehet megtanitani hogy ne kószáljon már el? :D
2023. aug. 27. 23:16
 1/10 anonim ***** válasza:
94%
Sztem nagyon nem mindegy, milyen hangsúllyal próbálod leállítani. Komoly, "erőteljes" hangsúly, hogy "állj!" Nincs mosoly az arcodon, kedves anyuka hangsúly. Érezze, hogy "ez most komoly dolog" . Aztán miután odamész hozzá, már természetesen anyuka vagy aki imádja a gyerekét,(lágy vagy) de éreznie kell a határokat. HA akkor is tovább fut, megint bekeményítesz a hangsúllyal-ránézéssel. Érezze mit szabad és mit nem. Nekem ez bevált.
2023. aug. 27. 23:52
 2/10 anonim ***** válasza:
79%
Szabad ám egy kisgyerekre is haragudni. Szerintem te nem mersz határozottan rászólni. Pedig nincs porcelánból, nem törik el egy határozott, kemény, egyértelmű, mosolytalan rászólástól. Sőt, kifejezetten szüksége van a keretekre a biztonságához.
2023. aug. 27. 23:57
 3/10 anonim ***** válasza:
19%
Vagy fordított pszichológia. Megkérdezni hová megy, mutassa meg, mert te is szeretnél menni, kíváncsi vagy mit talált. Így legközelebb magától fog hívni.
2023. aug. 28. 00:06
 4/10 anonim válasza:
15%
Nekem is folyamatosan ezt csinálta egészen 5 éves koráig, amíg meg nem mutattam neki egy horrorfilmből egy szörnyet, azt mondtam, ez jön el az elveszett gyerekekért, és nem akarja megtudni mit tesz majd vele. Azóta nincs ilyen probléma.
2023. aug. 28. 04:07
 5/10 anonim ***** válasza:
59%
Falun lakunk. Itt az ovisokat is szokták vinni sétálni, illetve a biciklisek előszeretettel használják a járdát az út helyett ezért tudatosan szoktattam hozzá, hogy csak mellettem sétál és fogja a kezemet. Egyszer engedte el a kezem és szaladt el. Majdnem elütötte egy biciklis. Akkor szépen elmagyaráztam neki, hogy ez miért veszélyes. Azóta nem szalad el.
2023. aug. 28. 06:14
 6/10 Derjaderja ***** válasza:
75%

Ha nem engedelmeskedik, kézen fogva kell jönni (az enyémek ebben a korban utáltak), illetve el kell venni a járgányt ha azzal van. Ha toporzékol, akkor is. Ér visszafordulni is.

Hosszú távon beszélgetni sokat. Nézze milyen gyorsan jön az autó, könyvekben pl ahol mutatják hogy hogy kell közlekedni pl a Scolar mininek vagy a Borinak is van ilyen.

2023. aug. 28. 07:54
 7/10 Derjaderja ***** válasza:
61%
Amúgy ebben a korban ilyenek, szívből ne haragudj vagy ne legyél indulatos mert minden oké vele. Csak ilyen tancélosan, viszont tényleg nyomatékosan szólj.
2023. aug. 28. 07:55
 8/10 A kérdező kommentje:
Köszi mindenkinek! Dolgozni fogunk rajta!
2023. aug. 28. 07:56
 9/10 anonim ***** válasza:
100%

Vannak gyerekek akiknél ez teljesen normális még idősebb korban is. Idegenekkel is valamelyik gyerek simán elsétál, míg van az ellentétje akire ha ránéz egy idegen is ordít.

A fiam is ilyen volt, a lányom az ordító. Ha forgalmas helyen éltek nem szégyen a gyermekpóráz. Inkább minthogy autó elé szaladjon. Ott a kistáskás verzió, az teljesen barátságos kinézetre is. Meg fogja szokni kb egy év, az én fiam 3 évesen kezdett el figyelni erre, most 3.5 és semmi probléma nincs vele.

Mindennek meg van a maga ideje, amikor nyitottak a dolgokra, addig koptathatod a szád, úgysem történik semmi. Viszont tény, hogy ilyenkor erélyesebben kell rászólnod, tudnia kell, hogy ez komoly dolog. Van az a hangnem amit alapvetően használsz, és az amit akkor, ha baj van/komolyan kell, hogy vegyen. Ezzel nincs semmi baj, bölcsiben/oviban is van bűntetés már ebben a korban is, kiültetik őket oldalra.

2023. aug. 28. 09:27
 10/10 anonim ***** válasza:
100%
ha ellép mellőled, megfogod a kezét. ha kitépi a kezét, mentek haza, vagy ha orvos/hivatal, és muszáj menni, akkor bevágod a babkocsiba. majd üvölt. de ha nem sétál szépen, akkor nincs se játszó, se fagyi, se bármi beígért program ahova éppen mennétek. nem hülye, csak kicsi, az ilyen ok-okozati összefüggéseket gyorsan felfogják. pofázhatsz neki, ha nincs semmi konzekvenciája, hogy elrohan előled, és ugyanúgy megkapja a programot amire mennétek, akkor miért is tanulná meg hogy ez rossz dolog?
2023. aug. 29. 14:23

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!