Hogyan magyaráznád meg a 4 éves gyerekednek, hogy nem kaphat étkezés között édességet, ha az apja bármikor csak gondol egyet, kivesz a hűtőből egy túrórudit és megeszi?
A kérdésből nekem az jön le, hogy rendszeres a dolog. A gyereknek vagy el lehet magyarázni, hogy apára más szabályok vonatkoznak vagy nem. Esetleg lehet neki mondani, hogy apa utána ugyanúgy rendesen eszik.
Megjegyzem, én sem tartom szerencsésnek a normál étkezések közötti édességezést, mert akkor a rendes étkezésnél lehet, hogy nem lesz étvágya. Akkor viszont nem eszik eleget és a következő normál étkezés előtt megéhezik, megint nass és így tovább. Na meg van olyan gyerek, akivel nem könnyű, ha hullámvasutazik a vércukorszintje (sok édességre igaz, hogy gyorsan megdobja, de gyorsan ki is ürül), más a csokitól pörög. Én eddig azt hittem, hogy triviális, hogy az étkezéseknek rendje és ideje van egy gyereknél (is), de a válaszadókat elnézve ezek szerint mégsem.
Nekem is eszembe jutott az alkohol meg a cigaretta, de az teljesen más kategória.
Mert az a gyereknek teljesen tilos.
Ahogy tilos a nagykés, a konnektor, a tűzhely...
Ezek a dolgok eleve tilosak, nem olyan h egyszer lehet, egyszer nem, hanem soha, azt MINDIG csak a felnőtteknek szabad.
De az már nehezebb, hogy valamit szabad a gyereknek is, de van h a felnőttnek igen, de a gyereknek nem.
Én ezt annyira nem támogatom, persze végig lehet verni ezt is a gyereken, de nem kell meglepődni ha dacol.
A MINDIG tilos dolgokat jobban el tudják fogadni.
Én se értem a kommentszekciót. Ha az ő kérdésünk lenne, akkor egy sem köszönné meg ezeket a semmitérő válaszokat. :D
Nincs mit sajnálni ezen a gyereken. Meg egyébként is, annyira kurvára mindegy nálatok hogy van, hogyan gondoljátok, mert a Kérdezőnél ez máshogy megy.
Ha apuka munkája eljárós, esetleg szokott sportolni, akkor én megmondanám neki, hogy ez nem igazi túrórudi, hanem étrendkiegészítő/proteinszelet, ezt apának azért kell ennie, mert sportol/dolgozik. Aztán lehet mondani a gyereknek, hogy neki is van gumivitaminja, az is finom édes, neki is kell ennie ezt napi egyszer. Meg meg lehet mondani, hogy neki is van egy túrórudija/akármije, ebéd után meg lehet enni. Addig menjünk labdázni/építeni/vonatozni/stb.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!