Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Hogyan magyaráznád meg a 4...

Hogyan magyaráznád meg a 4 éves gyerekednek, hogy nem kaphat étkezés között édességet, ha az apja bármikor csak gondol egyet, kivesz a hűtőből egy túrórudit és megeszi?

Figyelt kérdés
Ha szólok az apukának, hogy így rossz hatással van rá, mert nem érti, hogy apa miért ehet, ő pedig nem, akkor kb az a válasz, hogy nehogymár ne ehessen, ne kelljen már a gyerekhez igazodnia. Vagy nem is válaszol normálisan, csak az orra alá dörmögve sértődötten elvonul.
2023. aug. 22. 14:43
1 2 3 4
 21/35 anonim ***** válasza:
89%
Meg azért nehogy már,mert gyereke lett, egy túrórudit sem ehet már meg az a szerencsétlen ember. Egyesek nagyon átesnek a ló túloldalára....
2023. aug. 22. 16:34
 22/35 anonim ***** válasza:
99%
Apa már felnőtt, ő máshogy eszik. Ennyi. Millió olyan dolog van, amit felnőttnek lehet, gyereknek meg nem
2023. aug. 22. 16:56
 23/35 A kérdező kommentje:
4: Az apát nem nekem kellene nevelnem, talán úgy... de poénos beszólásnak megteszi a részedről.
2023. aug. 22. 17:18
 24/35 anonim ***** válasza:
82%

A kérdésből nekem az jön le, hogy rendszeres a dolog. A gyereknek vagy el lehet magyarázni, hogy apára más szabályok vonatkoznak vagy nem. Esetleg lehet neki mondani, hogy apa utána ugyanúgy rendesen eszik.

Megjegyzem, én sem tartom szerencsésnek a normál étkezések közötti édességezést, mert akkor a rendes étkezésnél lehet, hogy nem lesz étvágya. Akkor viszont nem eszik eleget és a következő normál étkezés előtt megéhezik, megint nass és így tovább. Na meg van olyan gyerek, akivel nem könnyű, ha hullámvasutazik a vércukorszintje (sok édességre igaz, hogy gyorsan megdobja, de gyorsan ki is ürül), más a csokitól pörög. Én eddig azt hittem, hogy triviális, hogy az étkezéseknek rendje és ideje van egy gyereknél (is), de a válaszadókat elnézve ezek szerint mégsem.

2023. aug. 22. 17:21
 25/35 A kérdező kommentje:
Kaphat túrórudit, es egyéb nasikat természetesen, de nem összevissza, hogy gondolok egyet, kiveszem a hűtőből és megeszem. Nekem ez nem természetes, hogy csak úgy megeszünk egy kis csokit, egy kis ezt-azt, maximum főétkezés után, desszertként. Főleg egy gyerek életébe azért kell egy rendszer, mert nem úgy működik, hogy megkívánja és korlátok nélkül, csak úgy, fogja és megeszi...
2023. aug. 22. 17:23
 26/35 anonim ***** válasza:
93%
Jó Kérdező, de a gyereknek meg kell tanulnia, hogy más szabályok vonatkoznak rà és a felnőttekre. Szerintem nagyon merev vagy. Így nehéz évek állnak előttetek.
2023. aug. 22. 17:32
 27/35 anonim ***** válasza:
55%
Szegény gyereked :-(
2023. aug. 22. 17:47
 28/35 anonim ***** válasza:
100%

Nekem is eszembe jutott az alkohol meg a cigaretta, de az teljesen más kategória.

Mert az a gyereknek teljesen tilos.

Ahogy tilos a nagykés, a konnektor, a tűzhely...

Ezek a dolgok eleve tilosak, nem olyan h egyszer lehet, egyszer nem, hanem soha, azt MINDIG csak a felnőtteknek szabad.

De az már nehezebb, hogy valamit szabad a gyereknek is, de van h a felnőttnek igen, de a gyereknek nem.

Én ezt annyira nem támogatom, persze végig lehet verni ezt is a gyereken, de nem kell meglepődni ha dacol.

A MINDIG tilos dolgokat jobban el tudják fogadni.

2023. aug. 22. 19:42
 29/35 anonim ***** válasza:
43%
Egyébként nem tudom mitől szegény egy gyerek ha nincsen már jó korán alaposan rászoktatva az édességre és a folyamatos nassolásra.
2023. aug. 22. 19:43
 30/35 anonim ***** válasza:
34%

Én se értem a kommentszekciót. Ha az ő kérdésünk lenne, akkor egy sem köszönné meg ezeket a semmitérő válaszokat. :D

Nincs mit sajnálni ezen a gyereken. Meg egyébként is, annyira kurvára mindegy nálatok hogy van, hogyan gondoljátok, mert a Kérdezőnél ez máshogy megy.

Ha apuka munkája eljárós, esetleg szokott sportolni, akkor én megmondanám neki, hogy ez nem igazi túrórudi, hanem étrendkiegészítő/proteinszelet, ezt apának azért kell ennie, mert sportol/dolgozik. Aztán lehet mondani a gyereknek, hogy neki is van gumivitaminja, az is finom édes, neki is kell ennie ezt napi egyszer. Meg meg lehet mondani, hogy neki is van egy túrórudija/akármije, ebéd után meg lehet enni. Addig menjünk labdázni/építeni/vonatozni/stb.

2023. aug. 22. 21:21
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!