Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Hogyan magyaráznád meg a 4...

Hogyan magyaráznád meg a 4 éves gyerekednek, hogy nem kaphat étkezés között édességet, ha az apja bármikor csak gondol egyet, kivesz a hűtőből egy túrórudit és megeszi?

Figyelt kérdés
Ha szólok az apukának, hogy így rossz hatással van rá, mert nem érti, hogy apa miért ehet, ő pedig nem, akkor kb az a válasz, hogy nehogymár ne ehessen, ne kelljen már a gyerekhez igazodnia. Vagy nem is válaszol normálisan, csak az orra alá dörmögve sértődötten elvonul.
2023. aug. 22. 14:43
1 2 3 4
 11/35 anonim ***** válasza:
56%

Így elég nehezen 😬

Én pont ma csesztem le a férjem, hogy ne egyen csipszet szerencsétlen gyerek előtt, amiből nem kaphat.

Mi nem nassoltatunk, sütiztetünk, fagyiztatunk, de ha vendégségben vagy kiránduláson mindenki eszik, akkor a kislányom is kaphat (egyébként nem örülök neki, mert még csak másfél éves, de baja nem lesz, az meg szemétség ha mindenki eszik csak ő nem).

Szóval ez is olyan, hogy a szülőknek kell példát mutatni, azaz nem a gyereknek kell elmagyarázni mi a helyzet, hanem az apukának.

Mondjuk nálunk nincs is soha nassolni való a házban, időnként veszünk valamit, de nincs folyton tele a szekrény.

2023. aug. 22. 15:38
 12/35 anonim ***** válasza:
71%
Kérdező, ugye te se eszel/iszol meg soha semmit amit megkívánsz?
2023. aug. 22. 15:50
 13/35 anonim ***** válasza:
59%

Nem értem, miért támadjátok a kérdezőt.

Miért kell minden étkezés között, azaz napi 3-4 alkalommal nasiznia egy gyereknek?

Egyrészt, nem egészséges, már most kialakulnak a rossz evési szokások, kicsit luxus ennyi pénz átlagcsalàdnak nasizásra.

2023. aug. 22. 15:52
 14/35 anonim ***** válasza:
84%

13!

A minden ètkezès között meg a 3-4 alkalmat melyik kisujjadból szoptad?? Ki írt itt ilyet?

2023. aug. 22. 16:01
 15/35 anonim ***** válasza:
83%

13!

Írd már le, hol olvasod, hogy minden étkezés közt akar?

1 nyamvadt túrórudiról volt szó

2023. aug. 22. 16:02
 16/35 anonim ***** válasza:
87%

"Hogyan magyaráznád meg a 4 éves gyerekednek, hogy nem kaphat étkezés között édességet"

Én ezt így értelmezem.

2023. aug. 22. 16:04
 17/35 anonim ***** válasza:
93%
13as, gondolom apuka dolgozik tehát 8-16-17 igy nincs otthon...Így nem igazán marad olyan sok étkezés ami között azt látja a gyerek hogy az apja is eszik édességet.
2023. aug. 22. 16:09
 18/35 anonim ***** válasza:
23%
Étkezés vagy étkezések 🤔😅
2023. aug. 22. 16:10
 19/35 anonim ***** válasza:
77%

Sztem tök egyértelmű a kérdésből, hogy nem egyszeri esetről van szó. Nyilván a rendes kaják _helyett_ nassolás az problémás, ahogy az is, ha nincs rendszer az étkezésekben, hanem mindenki akkor eszik, amikor akar. (NEM azt mondtam, hogy akkor maradjon éhes, még mielőtt jönnek a jogvédők.)

Az is problémás, ha mindent megkap a gyerek, amit szeretne, akkor, amikor szeretné. Négyévesen meg kell értenie, hogy nincs minden és nincs minden azonnal, és ez nyilván nem megy, ha a jelenlévő felnőttek nem mutatnak példát. Szerintem apuka fejével kéne beszélni. A kérdező elvárása tök jogos.

2023. aug. 22. 16:30
 20/35 anonim ***** válasza:
85%
Azért mert6a gyerek6azt csinálja amit a szülei mondanak neki, apuka meg felnőtt ember, azt csinal amit akar. Nem ihat alkoholt sem mert akkor a gyerek is akar? Vagy autót vezetni?
2023. aug. 22. 16:32
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!