Miért van manapság ilyen sok cumis kisgyerek?
Ausztriában a Family Parkban van cumifa, nagyon szuperül meg csinálták a környezetét, van hozzá mese is magyarul is ki van írva. Fel kell akasztani rá a cumit és a tündérek éjszaka elviszik, cserébe ajándékot hoznak. Persze itt is fontos, hogy maga a gyerek hozza meg a döntést, hogy ő a tündéreknek adja, ne legyen kényszerítve pl olyannal hogyha nem adja oda nem ülhet fel valamire.
Eleve a family park az egész ilyen mesevilág, lehet egy ilyen környezet segítene, főleg előre előkeszítve, akár mesét előre megkeresve elmondva. Sőt akár úgy előkeszítve, hogy ne ti találjátok ki, hogy odamentek, hanem ő akarjon oda menni.
Amúgy is egy nagyon jó hétvegi családi program.
2023. aug. 20. 10:58
22/30 A kérdező kommentje:
20: akkor lehet vmi idegrendszeri fejetlenség áll a háttérben? Végül is, ha bele gondolunk, vmelyik gyerek meg az ujját szopja. Evvel sincs semmi gond, főleg ha csak alváshoz használja. Mondjuk az az érdekes, hogy ujjszopó gyereket még nem láttam, ellenben cumizó gyereket, mint például fent írtam a buszmegállós esetet. Lehet, hogy a cumi valóban csak a szülők erőltetése? Túl macerás számára a leszoktatás? Az ujjszopást mintha tudná kezelni a gyerek, mikor van rá szüksége, arra saját maga szokott rá és le. De a cuminál olyan, mintha a szülő tenné a szájába, vagy ha kéri a gyerek, inkább oda adja neki, minthogy sírjon, hisztitzzen. Persze állhat a háttérben idegrendszeri éretlenség is (cumi és ujjszopás esetében is), ilyenkor valóban nem érdemes még elvenni tőle. De ezek az én gondoltaim, lehet tévedek.
Lehet. De több szakembernél jártunk (gyógytornász, gyerekorvos, védőnő, mozgásterapeuta, konduktor), mindegyik szerint normális határon belül van.
2023. aug. 20. 11:29
22# Ujjszopás ugyanúgy megvan és én aki gyerekek között dolgozik ugyanannyit látok,még iskolásoknál is. Ellenben iskolásoknál cumit még nem láttam. Nekem valahogy visszataszítóbb az ujjszopás,mintha cumizna,de ehhez sincs közöm,nem tudjuk a hátterét. A válaszoló pedig írta,hogy próbálják elvenni,de nem megy,akkor milyen szülői erőltetésről beszélsz?:D Nem,nem lehet hogy tévedsz,hanem biztos. :)
2023. aug. 20. 12:46
25/30 A kérdező kommentje:
22: én máshogy látom, lehet nem egyforma körökben mozgunk. Valószínűleg abban is van igazság, ami írsz, és abban is, amit én. Egy válaszoló írta, hogy próbálják elvenni, én általánosságban értettem, hogy sokan ráhagyják.
Tegnap láttam egy 7 éves forma kislányt, aki cumival a szájában sétált a borfesztiválon.
Biztos h nála van valami pszichés dolog, mert ha otthon elalváshoz igényli még, az is intő jel, de ha utcán se lehet elvenni tőle, ott már valami komoly lehet.
Gondolom azért is hagyják a szülei, mert valami betegsége lehet.
2023. aug. 21. 11:49
27/30 A kérdező kommentje:
26: igen, betegség is állhat a háttérben. Már 5 év körüli gyereket is láttam babakocsiban, neki is biztos vmi betegsége volt. De lányom csoportjában még több gyereknél is volt cumi 4 évesen is, ők nem betegek.
Még ha beteg is az a gyerek.. basszus, nektek nincs jobb dolgotok? Epp van annak a szegeny gyereknel s szülönek elég baja, nem hianyoznak a bàmészkodó ujjal mutogató tökeletes anyák is a képböl. Segítseg helyett csak csamcsogni tudtok
2023. aug. 21. 13:07
29/30 A kérdező kommentje:
28: teljesen félre érted a dolgokat. Ha szöveg értési problémáid vannak vagy csak éppen rossz napod van, nem muszáj kommentelni, más stressz levezetés is létezik. Pont te vagy a minden lében kanál, hogy bele okoskodsz olyan dologba, amiről fogalmad sincs. Senki nem beszélt sem tökéletes anyukákról, sem ujjal mutogatásról. Nekem is van sérült gyerekem, igenis érintett vagyok ebben vmilyen szinten.
Jaj dehogy is!
Amikor megláttam, azonnal eszembe jutott ez a kérdés, de ott egyetlen pillantásnál tovább én nem néztem a kislányt és utána senkinek sem beszéltem róla, nem csámcsogtam rajta.
Csak ahogy feljöttem az oldalra és láttam a kérdést, eszembe jutott a kislány és leírtam
2023. aug. 21. 17:33
Kapcsolódó kérdések: