Miért van manapság ilyen sok cumis kisgyerek?
Tegnap a Tesco parkolóban láttam egy 5-6!! év körüli kislányt cumival a szájában. Teljesen egészségesnek tűnt, nem tudom azt az indokot elképzelni ami miatt még valahogy nem szoktatták le róla.
(persze farmer miniszoknya és crop top volt rajta, lehet ezért is volt ennyire szürreális az összhatás)
Én gyerekem is cumizott, de csak alváshoz. Szerencsére a bölcsiben és az oviban sem támogatták a nap közben cumizást, sőt, oviban pozitív megerősítéssel elég hamar el is érte az óvónő, hogy letegyék.
De pl a húgom nagy cumis volt, pedig 90es években volt gyerek. Nappal is cumizott, kb 5-6 éves koráig. Szóval régen is volt ilyen.
A mai elv az, hogy nem szoktatjuk le a gyereket a cumiról.
Ha lejön róla egy kis segítséggel az ok, de direktbe elvenni tőle nem szabad.
Ha már egyszer megkapta, akkor had legyen nála addig, amíg igényli.
Én a kislányomat 15 hónapos kora körül szoktattam le, mert állítólag az 1 és 1,5 éves kor között a legjobb erre. Neki ment szinte simán, kereken 20 nap alatt tettük le fokozatosan.
De ha akkora mértékben ragaszkodott volna hozzá, hogy kb traumatizálja ha elveszem, akkor nem lett volna szabad.
És egy gyerek leszoktatás nélkül simán cumizik 4 éves korában is, mert minek tenné le ha jól esik neki.
Annyi h azért azt ajánlják, hogy a gyerek ne önmaga rendelkezzen a cumi felett, hanem mindig a szülő adja neki oda, ne legyenek itt-ott a lakásban elérhető cumik.
A baráti társaságban van egy gyerek, hét évesen ment iskolába, augusztusban még cumizott, de csak alváshoz. Náluk iszonyú dráma volt mindig a cumi, akárhányszor próbálták leszoktatni, ezerszer jobban ragaszkodott hozzá. Ráadásul amikor a szülőkkel már nem kérte, nagymama vett neki újat, hogy ne sírjon.
Elől nagyon csúnyák voltak a tejfogai, most a maradandók is ívesen nőnek, főleg felül, de alul is csúnya.
Pár hónapja ugyanilyen kérdés volt,azt is te írtad ki?
Egyébként mi a franc közöd van más gyerekehez,meg ahhoz,hogy valaki cumizik -e?segítek:semmi az ég világon.olyan jó lenne ,ha mindenki a saját dolgaival törődne,sokkal jobb lenne a világ,az ilyen minden lében kanál Miss tökéletes anyukák nélkül...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!