Miért van manapság ilyen sok cumis kisgyerek?
9: miért írtam volna ki máskor? Valószínűleg mást is érdekelt a dolog. Amúgy miért húzod fel magad egy ártalmatlan kérdésen? Tényleg nem rosszindulatból érdekel, csak feltűnt ez a jelenség, ennyi. Talán a gyereked iskolás és még mindig cumizik, vagy miért érint ilyen érzékenyen ez a kérdés? Senki nem mondta magáról, hogy tökéletes anyuka, nem tudom honnan veszel ilyeneket.
10: amúgy nekem is furcsa volt az idős néni "beszólása", de igen, az idősek közt sok ilyen van. De legalább nem bunkó volt, tényleg vidáman, barátságosan kérdezte meg, látszott hogy szereti a gyerekeket. Csak gondolom neki is fura volt, hogy ekkora gyerek cumizik.
Érdekes,30+ vagyok,de ez már gyerekkoromba is megfigyelhető volt. :D Sőt,a majdnem 40-es férjem gyerekkori képein is mindig szerepel a cumi.
Bár még csak 13 hónapos a kislányom és egyre kevesebbszer igényli,sokszor el is tesszük szem elől,DE ha random idegen az utcán vagy úgy bárki,akár rokon is belepofázna biztos helyreigazítanám. :D Például amikor a láncdohányos odamondja a gyereknek,hogy minek cumizik még... ja,csak az a kisgyerek nem cumival fog férjhez menni amúgy,ő meddig fog dohányozni még? Ő letud-e szokni a függőségéről? Majd utána arcoskodjon pár ember,ha tud példát felmutatni a gyereknek. Egyébként meg majd a saját gyerekükkel úgy csinálnak mindent,ahogy ők szeretnék. Máséba szerintem sem kell beleszólni. Én sem szeretném,ha cumizna ettől függetlenül a későbbiekben,de ettől nem érdekel,ha a szomszéd kisfiú 4 évesen még cumizik. Egyszerűen van az embernek jobb dolga is.
Én nagy cumis voltam, nehezen is vették el tőlem, a férjem egyáltalán nem cumizott. A kisfiúnk egyik napról a másikra 4 hónaposan kiköpte, hogy neki nem kell. Egyszer-kétszer még próbáltuk odaadni neki, hátha kell, de nem, így ő akkor szokott le róla.
De van olyan ismerős gyerek is, aki miután megette a szendvicset tömi is vissza a cumiját a szájába. Én nem szólok bele, érettségizni úgysem cumival megy.
Régen is volt, csak nem látták. Anyám nyolcéves koráig iskola után két órákat szopta az ujját meg a szopikendőt. Nyilván szigorúan tiltották máshol, hogy még csak a gyanú se merüljön fel, hogy ilyesmit csinál.
Anyósom pedagógus, mesélte hogy nem egy 13-14 éves gyerek járt az osztályába, amelyik egy dolgozat közben önmagáról elfeledkezve ujjszopiba kezdett. Szóval a négy fal között valószínűleg sok minden van, amit ma már jobban bevállalnák, régebben meg titkoltak.
Az én gyerekeim, sőt a családban a rokongyerekek egyike sem fogadta el a játszócumit. Ellenben a cumisüveg bűnös szenvedély. Mi úgy fogjuk megkezdeni az ovit, hogy a gyerekem a folyadék nagyrészét cumiból issza. Tökéletesen iszik pohárból, és az elérhető magyar és angol nyelvű tanácsok mindegyikét kipróbáltuk már, de inkább választja a kiszáradást, mint hogy elhagyja a cumit. Nála hasonló szerepet tölt be, mint a játszócumi. Annyit sikerült elérni hogy az ovis délelőttöt kihúzza "csak" pohárral, szóval nekünk is meglesz az otthoni piszkos titkunk...
11 nem érint rosszul a kérdés,csak az érint rosszul,hogy nincs közöd hozzá.ennyi.
Lányom egyáltalán nem cumizott,fiam 2 éves és cumizik este.nem nagy cumis,de mondjuk nem érdekel hogyb Juliska fia miért cumizik 5 évesen
Ennyi az egész.
A háttere nagyon egyszerű, szimplán a szülőnek könnyebb odaadni a gyereknek a cumit és az így csendben van.
Arra, hogy leszoktassa időt és energiát kellene fordítani, azt meg nem szeretne/nem tud rá fordítani.
A válaszolók is nem azt írták le, hogy mit tettek meg eddig a leszoktatás érdekében, vagy mi az oka annak, hogy nem tud leszokni a gyerek, vagy miért nem akarja leszoktatni, csak annyi a sértődött válasz, hogy "semmi közöd hozzá, nekem senki ne szóljon be", pedig a kérdés teljesen kultúráltan és érdeklődően lett feltéve.
Akkor én leírom:
- szimplán elvettem,
- elvitte a Mikulás, a húsvéti nyuszi, a szomszéd kisbaba anyukája,
- zsaroltam hogy mi nem lesz, ha nem rakja le,
- megvesztegettem hogy mi lesz, ha lerakja,
- két hétig téptem a szám hogy felkészítsem hogy letegyük,
- ovis gyerek már ilyet nem csinál mondogatás, ovis Nagylány csak pohárból iszik,
- tizenöt fajta poharat vettem (ugyanitt bögre, szívószálas pohár, csőrös pohár és pohár mindenféle mintával eladó!),
- elrontottam szúrós vízzel, szörppel (utálja az édeset, kizárólag vizet visel el benne), kilyukasztottam, feldaraboltam hogy folyjon a cumin mindenhonnan,
- két tucat éjszakát atvirrasztottam az üvöltő gyerekkel,
- apa is átvirrasztott ugyanennyit,
- sőt egyet a nagymama is, aki hajnali négyre feladta.
Unokatesóm ugyanebben a cipőben járt, ők négyévesen lerakták. Kezdődött a körömrágás a gyereknél másnap.
Úgyhogy nálunk marad amíg le nem rakja magától. Oviba, suliba úgysem viszi, egy idő után még leteszi. Ha itt a sok okos szerint lusták vagyunk, akkor várom az ötleteket azontúl, hogy hagyjam ordítani. Ugyanis előbb dögök meg a kialvatlanságtól, mint a gyerek letegye most.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!