Amelyik kisgyerek rug, csap, marakodik, fejel, annal valami problema van, vagy a szulok mem szabnak neki hatarokat?
12! 11-es vagyok.
Nálunk is ez volt gyerekkoromban, mint nálatok. Anyukám óvónő volt,elismert a városban. Tökéletes fegyelem otthon, utcán főleg, stb.
Erre kaptam egy olyan gyereket,akivel ezt képtelenség elérni.
Már az is eredmény,ha megnyugszik a hangomra...
Nagyon nehéz ez így,de már hozzáedződtem.
De pl anyukámmal hármasban egy séta...ő nem tűri az utcán kiabálást,ellenkezést. Mert meglátják,meghallják...na próbáld meg ezt egy autista gyereknek megmagyarázni,ha épp rájön az 5 perc. Lehetetlen. És ő még magasan funkcionáló is.
Adott a következő szitu, ki hogy oldaná meg?
3 éves. Kész az ebéd (halrudacska rizzsel). Viszont ő nem ezt szeretett volna, másra számított. Teljes kiborulás. Ordít, csapkod, rúg, már a földön fekszik és vergődve sír és azt kiabálja: menjetek innen, ti nem vagytok jók!
Megbeszélném vele,hogy most ez van. Legközelebb reggelikor megvitatjuk,mit szeretne enni.
Semmiképp sem kezdenék már ebédkor főzni mást.
Maximum megkínálnám a hűtőből,hogy akkor ehet hideget is.
Ha amúgy szereti a rizset meg a halat,csak hisztiből vergődik,akkor ezek után beküldeném a szobájába gondolkodni.
Köszönöm a válaszokat, de leszogezem, NEM en pontoztam le a valaszokat.
"Azóta ilyen kezelhetetlenek a gyerekek, amióta divatba jött ez a fenenagy egyenlőség, hogy a szülő meg a gyerek egyszinten van. Nem. A szülő fele igenis legyen egy kis tisztelete, tartása. Ettől még lehetnek barátok, partnerek stb."
Ezzel tökéletesen egyetértek.
Sajnos a mai világban nem csak a szülő-gyerek kapcsolat esetében van ilyen, hogy lassan már a gyerek irányítja a szüleit, hanem ugyanez van a pedagógusokkal, ott úgyszintén nem mernek rászólni a gyerekre, mert Pistike álszent gyerek, ő nem hibás semmiért, a tanár a szar.
Az óvodákban is borzasztó eleven, rossz gyerekek vannak, de persze ott is a szülők rögtön beviharzanak, ha az egyik óvónő rá mer ordítani a gyerekre.
Szóval igen, és az egyik barátnőm is az élő példa, ő egyke.
Szuletesetol fogva konkrétan o iranyitotta az anyjat meg az apjat, minden nyikkanasra megvettek neki mindent, ha valamit kijelentett, annak ugy kellett lennie, mert ha nem, akkor kaptak a szülei tőle, aztan most itt van az eredménye.
Pofázik legfőképpen az apjával, ha valamire nemet mond neki, ordít rá, hogy DE AZ AKKORIS ÚGY LESZ, a nagyszüleivel is nagyon csúnyán beszél sokszor, és az ételt sem köszöni meg, még nálunk sem! ha éppen itt volt vagy itt ebédelt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!