Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Amelyik kisgyerek rug, csap,...

Amelyik kisgyerek rug, csap, marakodik, fejel, annal valami problema van, vagy a szulok mem szabnak neki hatarokat?

Figyelt kérdés
Talan a multkor volt itt valami olyan kerdes hogy egy apuka tanacsokat kert volna, mert allando orditas, uvoltes ment naluk, es valaki irta, hogy naluk is ez megy de a gyerekek folyamatosan verekednek, (2 gyerek van asszem) utik egymast, eltortek a tavkapcsolot, meg ilyenek.
2023. aug. 18. 07:22
1 2 3 4
 11/34 anonim ***** válasza:
89%
Pl az enyém azért "rúg, csap, marakodik", mert autista. Már túl vagyok azon,hogy érdekeljen,ki látja,és ki nem. Ha nem fogom le finoman,de határozottan,még jobban ver. Merne valaki beszólni...Jöhetne egy hétre hozzánk tanulmányi kirándulásra. Meghallgatnám utána is a véleményét.
2023. aug. 18. 11:14
 12/34 anonim ***** válasza:
74%
Lehet az 5-öst lepontozni,de igaza van. Nem a kötődő nevelésben,hanem picit a szülők felé kerekedtek a gyerekek. Régen is voltak amúgy ilyenek,de most rengeteg. Felnőttek,akik régen gyerekek voltak és viszik tovább ezt. Egyébként én sem ütöttem soha meg a gyerekem,nem is fogom. Viszont anyától egyszer az életben kaptam pofont,de az kellett. A kérése ellenére elvittem a kisöcsém titokban és veszélyeztettem is,akkor én nem láttam annak,most visszagondolva az volt. Nem tudta hol vagyunk,későn értem haza. A hideg kiráz,hogy tiniként ennyi eszem volt aznap. Akkor hazaértünk és bizony akkora pofont kaptam. Totál igaza volt,ez volt a kijózanítás nekem ott,hogy basszus baj is történhetett volna,felelőtlen voltam. Soha többet nem csináltam,és nem a pofon fájt,hanem hogy igaza van. Egyébként ezenkívül soha nem bántottak,de voltak határok. Vendégségbe nem pakoltam ki a hűtőt pofátlanul,nem vertem le a vázát,nem kapcsolgattam a villanykapcsolót fel alá,nem romboltam. Soha nem rugdostam anyát. De nem is könyörögtek,hanem szóltak egyszer és kész. Következetesek voltak. Ha rossz jegyet kaptam,nem a tanárhoz rohangáltak be mint manapság. Igen is meg kellett tanulnom akkor. Ha nem értem haza a megbeszélt időpontra,akkor másnaptól sehova nem mehettem. Titokba suli időbe neteztem éjszaka,pedig már szóltak egyszer,figyelmeztetett,de azért is csináltam,fogták kihúzták az egészet,holnaptól pedig nem volt. Állatot nem bántottunk soha. Elég hamar megtanultam,hogy nem hazudok,baromkodok,de tesóm is. Mellette belementek bármibe,lehetett velük bármiről beszélni őszintén. Amúgy csak szimplán olyan határozottan szóltak,hogy valahogy nem mertünk máshogy,tiszteltük őket. Ennek ellenére a gyerekkori barátnőim,akiknél ment a könyörgés,átjöttek és széttörték a tárgyakat(egyszer a faliórát is leverték,pedig emlék volt),ütötték a macskát,a teknőst tologatta mint a kisautót az 5 éves..az anyja meg röhögött,jött pofátlanul,hogy ő látott a fiókba egy nasit és megenné,holott el volt téve,senki nem kínálta,rugdosta az anyját még 6 évesen is,tiniként kilógott az ablakon,hamisított aláírást piercinghez,füvezett dohányzott 12 évesen és társai,16 évesen abortusz. Ő volt az egyik akinek könyörögtek,hogy de nemár. Őket 30+ is ismerem most,gyerekük van,de ugyanez megy. Tv,videó neveli fel őket,röhög a baromságokon. És ez így generációkon vándorol.
2023. aug. 18. 11:19
 13/34 anonim ***** válasza:
89%

12! 11-es vagyok.

Nálunk is ez volt gyerekkoromban, mint nálatok. Anyukám óvónő volt,elismert a városban. Tökéletes fegyelem otthon, utcán főleg, stb.

Erre kaptam egy olyan gyereket,akivel ezt képtelenség elérni.

Már az is eredmény,ha megnyugszik a hangomra...

Nagyon nehéz ez így,de már hozzáedződtem.

De pl anyukámmal hármasban egy séta...ő nem tűri az utcán kiabálást,ellenkezést. Mert meglátják,meghallják...na próbáld meg ezt egy autista gyereknek megmagyarázni,ha épp rájön az 5 perc. Lehetetlen. És ő még magasan funkcionáló is.

2023. aug. 18. 12:06
 14/34 anonim ***** válasza:
60%

Adott a következő szitu, ki hogy oldaná meg?

3 éves. Kész az ebéd (halrudacska rizzsel). Viszont ő nem ezt szeretett volna, másra számított. Teljes kiborulás. Ordít, csapkod, rúg, már a földön fekszik és vergődve sír és azt kiabálja: menjetek innen, ti nem vagytok jók!

2023. aug. 18. 12:22
 15/34 anonim ***** válasza:
86%

Megbeszélném vele,hogy most ez van. Legközelebb reggelikor megvitatjuk,mit szeretne enni.

Semmiképp sem kezdenék már ebédkor főzni mást.

Maximum megkínálnám a hűtőből,hogy akkor ehet hideget is.

Ha amúgy szereti a rizset meg a halat,csak hisztiből vergődik,akkor ezek után beküldeném a szobájába gondolkodni.

2023. aug. 18. 13:10
 16/34 anonim ***** válasza:
31%
14! A 11es, 13as és 15ös válaszoló vagyok.
2023. aug. 18. 13:11
 17/34 anonim ***** válasza:
100%
12# vagyok. 13#-as Igen,de azt írod autista,azért ott másabb a felállás,a nevelés. Nem értek hozzá,ezért hülyeséget se szeretnék írni,de nyilván ilyenkor más gyakorlatban az egész.
2023. aug. 18. 13:22
 18/34 anonim ***** válasza:
100%
17! A 15-ös válaszomat egészséges gyerekre vetítve írtam meg. A lányomnál is nagyjából így működne,azzal a kivétellel,hogy őt nem lehet beküldeni a szobájába. Még eddig sose ment be,inkább megragadja a ruhámat vagy a kezemet és keservesen sírni kezd. Vagy nekem jön. Vagy becsapja az ajtót rám. Vagy épp milyen kedve van.
2023. aug. 18. 13:27
 19/34 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat, de leszogezem, NEM en pontoztam le a valaszokat.

"Azóta ilyen kezelhetetlenek a gyerekek, amióta divatba jött ez a fenenagy egyenlőség, hogy a szülő meg a gyerek egyszinten van. Nem. A szülő fele igenis legyen egy kis tisztelete, tartása. Ettől még lehetnek barátok, partnerek stb."

Ezzel tökéletesen egyetértek.

Sajnos a mai világban nem csak a szülő-gyerek kapcsolat esetében van ilyen, hogy lassan már a gyerek irányítja a szüleit, hanem ugyanez van a pedagógusokkal, ott úgyszintén nem mernek rászólni a gyerekre, mert Pistike álszent gyerek, ő nem hibás semmiért, a tanár a szar.

Az óvodákban is borzasztó eleven, rossz gyerekek vannak, de persze ott is a szülők rögtön beviharzanak, ha az egyik óvónő rá mer ordítani a gyerekre.

Szóval igen, és az egyik barátnőm is az élő példa, ő egyke.

Szuletesetol fogva konkrétan o iranyitotta az anyjat meg az apjat, minden nyikkanasra megvettek neki mindent, ha valamit kijelentett, annak ugy kellett lennie, mert ha nem, akkor kaptak a szülei tőle, aztan most itt van az eredménye.

Pofázik legfőképpen az apjával, ha valamire nemet mond neki, ordít rá, hogy DE AZ AKKORIS ÚGY LESZ, a nagyszüleivel is nagyon csúnyán beszél sokszor, és az ételt sem köszöni meg, még nálunk sem! ha éppen itt volt vagy itt ebédelt.

2023. aug. 18. 13:38
 20/34 anonim ***** válasza:
85%
14-és vagyok: Nekem nem autista a gyerekem. Arra vagyok kíváncsi, hogy ki hogy oldja meg? Mit mondasz, csinálsz a gyerekkel? Mi szerinted a gyerek reakciója?
2023. aug. 18. 13:48
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!