Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Mit csináljak ha a 15 hónapom...

Mit csináljak ha a 15 hónapom alig eszik valamit?

Figyelt kérdés

Kisfiam 15 hónapos és hát szerintem utál enni, legszívesebben még 100%-osan tápszeren élne, ha tehetné. Az elejétől nehezen megy a hozzátáplálás, és 15 hónapos korára még mindig nem állunk túl jól. A főtt kajával van a legnagyobb gond, mert azt egyáltalán nem szereti. Néha eszik egy kis levest és leveszöldséget, plusz a köretekből 1-2 kanállal és ennyi. Csak az üveges bébiételeket eszi meg, abból kap napi kettőt, a többi étkezésnél egyáltalán nem fogyaszt mennyiséget.

Csak a példa kedvéért általában így néz ki egy napunk:

Hajnalban 5-6 körül 150 ml tápszer

Reggeli 8 körül: 1 kicsi babatányér tejpép vagy 1 doboz gyümölcsjoghurt, utána pár darab zabkeksz vagy babakeksz

Tízórai: 1 üveges bébiétel

Ebéd 2 óra körül: 1-2 kanál leves és köret általában, szinte semmi

Uzsonna: pár db babakeksz, vagy zacskós gyümölcspüré, esetleg kb negyed pogácsa vagy kifli

Vacsora: 1 üveges bébiétel (mindig kínálom előtte mással, de mivel nem kéri, marad ez)

Elalvás előtt 240 ml tápszer.

Szerintetek mit csinálok rosszul? El kellene vennem a tápszert tőle, hogy éhesebb legyen? De amúgy kevés vizet iszik, kb 1,5 dl egy nap, szóval akkor félek kiszáradna. Ti mit csinálnátok máshogy?

2023. aug. 14. 18:48
1 2
 11/14 Bogica0616 ***** válasza:
55%
Csinálj házi pürés ételt. Adj abból többet és pogácsa, keksz helyett házi gyümölcs pürét vagy zöldség pürét próbálj ki. Én ezt tenném.
2023. aug. 14. 20:52
 12/14 anonim ***** válasza:
65%
Egy ilyen korú baba adagja annyi, mint a két ökle. Nagyon picike. Ezzel szemben a gyereked megeszik két üveg bébiételt, meg mellé egy csomó mindent. NEM rossz evő!!!
2023. aug. 14. 20:54
 13/14 anonim ***** válasza:
60%

A fiam holnap lesz 15 hónapos, ő még ennyit se eszik. 1 üveges bébiétel háromszori étkezés neki, utána már inkább kidobom.

Reggel eszik pár falatot. Kenyeret, felvágottat, kalácsot. De tényleg néhány falatot.

Tízóraizni nem szokott, vagy nagy ritkán egy kis gyümölcsöt, abból is az 50 grammos kicsi poharas pürét. Vagy málna szezonban egy marék málnát, sárgadinnyét, áfonyát, ilyesmit megeszi. De tízórait ritkán eszik.

Ebédre nem hajlandó enni, alvás előtt benyom 240 ml tápszert.

Ha felkel, utána eszik ebédet, kb.1/4 üveg bébiételt, vagy amit főztem. Attól függ, mennyire a fogára való. Ma pl.megette a tésztát egy kis szafttal. De az is pár szem orsótészta volt.

Uzsonnára általában kap egy fél tejszeletet, vagy gyümölcsöt.

Vacsorára vagy ebéd maradék, vagy szendvics. Ilyenkor van, hogy jobban eszik, megeszik mondjuk egy fél toast kenyérnyi mennyiséget.

De tegnap pl 2 szelet párizsi volt neki a vacsora. A kenyeret eldobta.

Utána este megint 240 ml tápszer, majd éjszaka még 1x.

Próbáltam, hogy délben nem kap tápszert, akkor se evett többet semmivel. Így legalább jut be némi vitamin is. :)

Keveset eszik, de a súlya gyarapszik szépen lassan. 1 évesen volt 8850 gramm, most múlt héten 9250 gramm. Szóval hízik ő.

De egész nap megy, szó szerint fut mindenhova, mégse eszik többet. Neki ennyi elég, ez fedezi az energiaszükségletét.

Amúgy nálunk is volt egy időszak, amikor csak kekszet akart enni. Aztán elmúlt.

2023. aug. 14. 20:58
 14/14 anonim ***** válasza:
75%

Szerintem nem rossz evő, de kicsit tényleg egysíkú a kajája. 15 hósan szerintem azért keresendő a szülőben is a hiba, nem húzható rá, hogy "jólvan, ő válogatós a gyerek". Az én 15 hónapos kislányom pl. imádja a pufit. Ha meglátja akár csak a zacskóját is a konyhaszekrényben, amikor pakolászok, onnantól kezdve tök mindegy mi van a tányéron, üvölt a pufi után. Nem kap, max akkor, ha megbeszéljük, hogy a tányérról még ezt és ezt meg kell enni, utána ehet egyet. Ha nem, hát nem, akkor lehet elvonulni éhesen, durcásan.

Vigyél bele ízeket, zöldséget, gyümölcsöt, van ami nem ízlik, más picit jobban. Pl. egy babakaja helyett gyümölcsökkel próbálkoznék. Többféle formában és hagynám, hogy felfedezze, markolássza, nyammogja. Igen, nyakig mocskos lesz minden is, de ez van. Aztán ha azt sikerül kiváltani, jöhet a többi.

Ezen felül, ha megeszik két üveg babakját nem csodálkozom, hogy a köztes kaja nem annyira megy.

Szóval én nem gondolnám, hogy kevés, átgondolnám, hogy mikor tudnék becsempészni számára újdonságokat.

2023. aug. 14. 21:59
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!