Kezdőoldal » Sport, mozgás » Egyéb kérdések » Egész napos sporteseményre...

Egész napos sporteseményre milyen felkészülési programot csináljak? Egy hónapom van rá.

Figyelt kérdés

Az a baj, hogy totál semmit nem mozgok, és nem akarok megsérülni, sem végkimerülni.

A sport: céges focibajnokság. Egy nap, sok csapattal.

Én 29F

Tehát komolyan akarom gondolni a felkészülést. Én irodista vagyok... néha úszkálok, bicajozok, túrázgatok, kb heti egy alkalom.

A foci viszont egy nagyon fárasztó dolog. A futás mindig kimerítő volt nekem, így erre hegyezném ki a hangsúlyt, hogy végig tudjam futni a napot.

Erre kardióval kell felkészülni gondolom.. egyszerű, adja magát, hogy futás. De milyen lehetőségek vannak még? Hogyan csináljam tökéletesen, hogy az célravezető legyen? Mi legyen a program?

Illetve a sérülésveszély... mindenképp kiemelt hangsúlyt fektetek a nyújtásokra. Mivel lehet még csökkenteni a sérülésveszélyt? Táplálkozásban figyelnem kell valamire? Ízületeimtől félek, hogy azok nagyon durván be vannak fásulva már.

Valami konkrét elképzelést, ha meg tudnátok tervezni nekem, egy kis edzésterv féleséget, étrenddel, táplálékkiegészítőkkel akár, akkor az nagyon jó lenne. Vagy csak irányvonalakat akár.

Aztán maga az esemény napján hogyan kéne és mit bevinnem a szervezetembe? Most olimpián volt sok teljesítmény verseny (triatlon, maraton), és ott láttam ugye, sokszor kis adagokat vettek magukhoz, egyszer sima vizet, egyszer valami cukros löttyöt. Nekem enni is kell majd (hiszen egész napos). Mit érdemes, milyen gyakran.

Legrövidebb szünet szerintem kb 20 perc lesz, de leghosszabb akár órák is. Egyrészt ilyenkor hogyan-mennyit egyek-igyak, másrészt ilyenkor hogyan kell újra visszaállni a terhelésre? Mikor melegítsek be újra?

Köszönöm a segítséget! 🙌

2021. aug. 14. 09:32
 1/2 anonim ***** válasza:

Egy súlyt és magasságot írsz még? Az intenzitás miatt fontos lenne, bár azt mondod nagyon rossz állapotban vagy. Egy biztos, teljesen nyomd le az elvárásaidat, mert 1 hónap alatt nem lehet csodát tenni.

Ezek alapján szerintem a focin pont az ellentettje lenne érdemes mint amit csinálni akarsz, tehát nem végigfutni mint egy őrült, hanem kb. minimális mozgással játszani, a passzokkra koncentrálni. Futnak majd helyetted, te meg indítod őket/eléjük rakod a labdát. Abban nagyobb fejlődést is tudsz produkálni ilyen rövid idő alatt, lemész a pályára gyakorolni és kész.

2021. aug. 14. 11:00
 2/2 anonim ***** válasza:
Fuss sprinteket kocogassal valtogatva, lepcsozz, fuss emelkedon vagy gyors iranyvaltasokkal. Focihoz csak futkarozni kell
2021. aug. 14. 15:29

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!