Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Volt aki pszichológushoz...

Volt aki pszichológushoz vitte a gyerekét, mert nem akart enni az oviban, ill. étkezési zavara volt?

Figyelt kérdés
5 éves kisfiam 3. éve lesz ,hogy óvodás és semmit nem akar enni ott. Első évben 1-2 hónap után még csak csak meg kóstolta az ételeket , bár sokat akkor sem evett.. idén meg se kóstolta , amit nagyon ismer azt meg eszi vagyis kb 2 hetente eszik par falatot. A napokban beszéltük, hogy lassan óvoda , mert ő kérdezte mikor megy már.? Mondtam hamarosan, de hozzá tette ,hogy rendben, viszont ő nem fog enni 🙉 hozzá teszem sosem volt az a nagy evő gyerek ...de pl. ha otthon meg eszi a paradicsom levest akkor ott miért nem? Ha kérdezem ezeket a válaszokat kaptam, mert az én főztöm jobb vagy azt mondta nem tudja miért nem eszik ott.

2023. aug. 8. 23:22
1 2
 11/13 A kérdező kommentje:
Wc-re ki megy és azt mondta ki engedik. Én még arra gondoltam hogy az ott alvás végett, azt nem szereti , bár csak az utolsó 1-2 hónapban mondogatta .. viszont első évben nem aludt ott és akkor sem nagyon evett . Aztán ő mondta ,hogy szeretne ott aludni . ( Én otthonról dolgozom ) nem is volt baj csak ahogy írtam az utolsó 1-2 hónapban kezde el mondogatni ,hogy már nem szeretne ott aludni..szóval nem tudom🥴 Gondoltam arra is ,hogy elviszem Gasztroenterológushoz.
2023. aug. 9. 13:58
 12/13 anonim ***** válasza:
51%

Tapasztalataim szerint a pszichológusok semmiben nem tudnak segíteni. Mindkét gyerekemet hordtam, adhd miatt. 1 év után a nő kijelentette, hogy a gyerek szorong az iskolában. Aha, hát ehhez kell ám a nagy tudomány.

Ismerőssel beszélgettem a váróban, evészavar miatt hordta a lányát. Kicsit más volt, mint a tiétek, anorexia-gyanús volt a tinilány. Azt mondták nekik, hogy befektetik a gyereket és megtömik. Ennyit tudnak.

Szóval inkább próbáld kérdezgetni, hogy mi a gond az oviban, vagy legrosszabb esetben vigyél neki te ebédet. Több ismerősöm hordta a kaját a gyerekének az oviba, ételallergia miatt. Általában megengedik.

2023. aug. 10. 18:58
 13/13 anonim ***** válasza:
100%

Végigolvasva mindenki kommentjét, az a gyanúm támadt, hogy a gyermek legalább az egyik felnőttől tart az oviban. Valamelyik dajkától fél, esetleg neheztel rá, esetleg valamelyik óvónénire. Látatlanban nehéz következtetnem, de esetleg ezen a nyomvonalon is lehetne menni. Egy ovis sokszor nehezen is beszél arról, hogy valakit nem szeret, tarthat attól, hogy anya/apa "intézkedni fog", és az a felnőtt majd még jobban haragudni fog rá. De azért kedves, nyugodt lélekkel, hangnemben besélgess erről vele, "csak úgy mellékesen".

Habár én játékon keresztül szoktam következtetni (dolgoztam egy keveset oviban és suliban). Érdemes megfigyelni, hogyan játszik a gyermek úgy, hogy a felnőtt bevonja a szerepjátékba, pl ovis környezetet eljátszani plüss macikkal stb. Nem kell hangúlyozni számára, hogy ovisat játszol. Javaslom, próbáld ki, hogy a kedvenc katonáival, plüsseivel ovisat játszol vele. Remekül meg lehet figyelni, kire hogyan reagál (de mivel te nem vagy szakember, mint én, ezért ne vonj le messzemenő következtetést a játékából, de akár megírhatod nekem, ha kipróbáltad vele). Játszd el a dadus néniket, óvó néniket, a szerelőt, karbantartót, akit csak lehet. Mivel első körben felnőttre gyanakszom. (Nem feltétlen hibás az adott felnőtt, csak esetleg valakire emlékezteti gyermekedet tudat alatt.)

Az éttermi dolgozókat nem ismeri, így ott nem szorong. A mamáját vélhetőleg szereti és téged is, így a ti főztötöket is megeszi.

A másik gyanúm az, hogy hiába paprikáskrumpli, amit te csinálsz, meg mondjuk, az oviban is van papr krumpli, de az ovibelitől egyszer megundorodott netán, és azóta nem bízik a többi ovis ételben.

(A papr krumpli csupán egy fiktív példa.)

2023. aug. 11. 01:42
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!