Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Tényleg ennyire várja szinte...

Tényleg ennyire várja szinte mindenki, hogy megnőjenek a gyerekek?

Figyelt kérdés
Hallottam már párszor, ma pedig egy rokontól, hogy már alig várta, hogy ekkorák legyenek a gyerekek.

2023. júl. 27. 19:20
1 2 3
 11/23 anonim ***** válasza:
88%

Én azt vártam mikor nő meg a fiam annyira,hogy legalább egy picit megértsem mit akar,és hogy járni tudjon.

16 hónapos,és ha valamit akar megmutatja, jár már 13 hónapos korától.

Most azt várom,hogy beszélni tudjon...Szóval én nem konkrétan azt várom,hogy megnőjjön,hanem,hogy megtanulja a dolgokat...Nem bánnám,ha örökre ilyen kis pindurka maradna 🥰

Lányom is hihetetlenül gyorsan megnőtt, ő már 9 éves,és csak pislogok hova rohant az idő

2023. júl. 27. 20:39
 12/23 anonim ***** válasza:
83%
Én nagyon vártam. A legelején kb a napokat számoltam,h könyörgöm legyen már legalább 1 éves vagy valami. Aztán a bölcsis időszak mondjuk szép volt. Az ovisat már megint vártam,h legyen már vége. Az iskolás kor most jó,ez tetszik. Végre ért,hallgat rám,nagyokat beszélgetünk.
2023. júl. 27. 22:41
 13/23 anonim ***** válasza:
73%
Ez sok dologtól függ. Én nem voltam annyira oda a bölcsis korszakért, mindenre odafigyelni. Van olyan anya akinek ez tetszik. Lányom beszédzavaros, nagyon nehezen fejlődik. Néha úgy érzem beszédtémákban ugyanott tartunk most, hogy 6 éves, mint 3 évesen amikor beszélni kezdett. Egész nap összefüggéstelen, butaságokat mond. Nem értelmi fogyatékos, ha valahogy megérti hogyan kell egy játékot játszani, simán megver benne. De nem szeret gondolkodni, hanem hülye, bölcsis játékokat játszani. Szerepjáték, ilyesmi. Annyira már nem élvezem ennyi év után ezt.
2023. júl. 28. 06:28
 14/23 anonim ***** válasza:
70%
Én vártam.
2023. júl. 28. 07:41
 15/23 anonim ***** válasza:
82%

Háát, igen is meg nem is.

Azt hogy igazán felnőjenek, nem várom, de sok mindent vártam már, hogy vége legyen baba- és totyogóskorukból.

Konkrét példák: beszéd, járás. Ne csak sírni tudjon, mondja el, mi a baja, lehessen vele kommunikálni. Ne kelljen cipelni meg babakocsival szórakozni. Szobatisztaság ugye, ne kelljen kakis pelust cserélgetni. Kicsit később egyedül öltözés-vetkőzés, egyedül fürdés, fogmosás, s.ggtörlés 😅 Szóval hogy kicsit önállósodjanak.

A fiam 7 éves, na ő már pl ekkora simán maradhatna, okos, ügyes, szinte önjáró. Ez nem azt jelenti, hogy nem foglalkozunk meg játszunk vele, de nem igényel 16 óra pesztrálást a 24-ből.

A kicsi lányom 3, és már vele is rengeteg mindenben könnyebb. Nincs már pelus, lehet vele beszélgetni, hatnak rá az érvek (jó, néha nem 😃) stb.

Hozzáteszem, hogy egyikük sem problémás, és babaként sem voltak nehéz esetek, tehát az az időszak is nagyon szép volt.

Ha mondanom kéne valamit, most leginkább azt várom, hogy elég nagyok legyenek ahhoz, hogy itthon lehessen őket hagyni, mert sajnos komoly logisztika nekünk a nyári szünet. De hát ez sem ilyen egyszerű, mert a nagyot 1-2 év múlva már itthon lehetne, de úgy semmiképp nem, hogy vigyázzon a kicsire is. Szóval ezzel még szívunk egy darabig.

Összességében én ezt a mostani korszakot nagyon élvezem velük.

2023. júl. 28. 09:07
 16/23 anonim ***** válasza:
54%
Bennem kettős érzés van. Mindig várom, hogy fejlődjön, mert olyan jó érzés egy-egy mérföldkő (feláll, jár, beszélni kezd, stb.) és nekem is könnyebb, hogy már nem kell cipelni, elmondja mit szeretne, stb. Ugyanakkor néha úgy megállítanám az időt... Csak nézem és próbálom elraktározni ezeknek az időknek minden pillanatát. Szóval sürgetném is, mert ahogy fejlődik, mindig picit más lesz a gyerekem és alig várom, ahogy azt is várom hogy egyre önállóbb legyen, de közben meg meg is állítanám sokszor az időt, mert olyan jó érzés, amikor bújik, vagy mond valami aranyosat, összekever szavakat, stb.
2023. júl. 28. 09:16
 17/23 anonim ***** válasza:
60%
Az en 3,5 eves dacos kisfiam kegyetlen. Allandoan beteg, ertsd ovis idoszakban 2 hetente, alig vartuk a nyarat...hisztis, csapkod, nekem jon, uti veri a tesot is, visit egesz nap. En tekernek 3 vagy 4 evet siman. A ferjem neha visszafele,hogy maskepp dontsuk 2.gyerek vallalast illetoen... :( most mar mindegy. Az elso 1 ev alom volt, alombaba, evett, aludt, nezelodott. De 1,5 eves koratol elkezdve eleg nehez. Most semmit nem akar es nem fogad szot. Nem akar feloltozni, asztalhoz ulni, kezet mosni, pisilni, enni, elmenni boltba, se furdeni,se fogat mosni. Semmit nem csinal meg amit kersz, mindenre nem a valasz. Egesz nap csak kuzdunk, veszekedunk, eroszakkal teszem ide oda,tepem le a ruhat rola. Megrug, hozzamvag dolgokat, okollel belem csap es leköp. Valaki meg elvezi az ovis eveket? Nem is tudom milyen ez. Ezeket amit irtam csak en kapom tobbnyire,mamakkal,apaval normalis. Velem nem,ugyhogy egy kib@szott nagy buntetes nekem az egesz. :(
2023. júl. 28. 09:29
 18/23 anonim ***** válasza:
100%

17-es, ha apa keze egyszer eljárna, mikor az anyjába belerúg és leköpi, akkor lehet, hogy képes lenne onnantól kezdve modarálnia magát. Ennyi idősen már bőven nem baba, pontosan tudja, hogy fájdalmat okozni rossz dolog.

Tudom, le fognak ezért pontozni, de nem kéne megvárni, mert kamaszkorban már veszélyesebb is lehet.

2023. júl. 28. 12:01
 19/23 anonim ***** válasza:

17# Azért a dac és e között szerintem van némi különbség, pláne ha másokkal normálisan viselkedik.

Csak egy feltételezés, de nem lehet, hogy éppen azért erőszakos veled, mert te is az vagy vele? (Erőszakkal teszed ide-oda, rángatod le róla a ruhát, stb.)

Ha az apjával normális, miért nem engedsz neki nagyobb teret, amíg te szusszansz és levezeted másban a feszültségedet?

2023. júl. 28. 12:15
 20/23 anonim ***** válasza:
100%

18 én egyet értek veled.

Az én lányom is kegyetlen rossz volt ennyi idősen.megprobalt ő is ütni engem.aztan meglepődött mikor visszaadtam.

Nem vertem meg soha,nem az én stílusom,csak akkor kapott a kezére egy erosebbet

Mar 10 éves lesz,és soha többé nem próbált ütögetni.

2023. júl. 28. 12:25
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!