Hogyan fegyelmezzem a gyerekeket a boltban?
Előtte mond el hogy pl vagy csokit vagy gyümölcsöt választhat, se többet se kevesebbet. Ha elkezdené csinálni a műsort akkor mond el neki hogy "én is szeretnék csokit, de ha sokszor eszek megfájdul tőle
a poci", ha ez sem hát, akkor ne vedd figyelembe a hisztit hanem menj el nézelődni. (Persze úgy hogy a szemed sarkából látod és megközelíthető távolságban vagy)
Én nem viszem őket, ha nem fogadnak szót. Nekik ez elég büntetés, mert szeretnek boltba járni. Van autónk, ha napközben nem lehet velük értelmesen bevásárolni, akkor elmegyek én vagy férjem este zárás előtt 2 órával.
A bolt nálam nem az a hely, ahova visító gyerekkel akarok menni, függetlenül attól, hogy másokat is idegesítenének. Ha szót fogadnak jöhetnek, ha nem nem. Ennyi.
Ha meg nem tudtok egyedül vásárolni, akkor online rendelsz. Hacsak nem bivalybasznád alsó után kettővel laktok, akkor elég sok élelmiszerlánc van, akik közül választhattok.
Eleinte tök ügyesen lehetett vele menni, meg amúgy már most is. De párszor bejátszotta, hogy követelőzik meg műsorozik. Aztán megmondtam neki kétszer, hogy fejezze be, vagy szépen vissza fogunk pakolni mindent, amit ő választott, vagy neki szántunk. És úgy is lett. És hiába üvöltött, akkor is. Ez nem nagyon érdekelt, hogy zavar másokat. Engem is zavart amúgy. De hamar rá is jött, hogy nem viselkedünk így. Persze beszéltünk is róla, hogy ez így nincs rendben és nagyon csúnya. És azt is többször elmondtam, hogy én nem engedek ebben. Ugyanúgy, ahogy ki sem bontunk semmit, ami még nincs kifizetve.
Mondjuk az nem zavart sosem, hogy sorolta a dolgokat, amiket felismert. Csak csitítottam, ha hangos volt.
Ennyi idősek az én gyerekeim is.
Velük nincsenek ilyen bajok. Én születésük óta velük vásárolok be. Igy folyamatosan nevelve/szoktatva voltak, nem csak néha-néha.
A 4 évesnek el van mondva, 1pici. Ennyi. Ha nem tetszik, hiszti van, akkor az sem. Felajánlok pl 3 lehetőséget, teszem azt kindertojás, csoki, cukor, ő választhatja azok közül ki amit szeretne.
A kicsi ül a kocsiban. Ha ki akar szállni, visszaültetem. Nem engedem. Akár 20x. Megunja.
Az hogy hangosak. És?! Engem pont hidegen hagy.
Nehéz így is, mert hiába a lista, tuti elfelejtek valamit mert rájuk is figyelek, nem 100%ra a bevásárlásra összpontosítok. De nem annyira tragikus megoldani velük.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!