Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Alkoholos fagyit evett 2...

Alkoholos fagyit evett 2 évesen: gáz?

Figyelt kérdés

Fagyiztunk ma és hiába vettem neki eperfagyit, elkérte az apja fagyiját, aki odaadta neki minden könyörgésem ellenére, mondván, hogy a Bailyes “ízű” az biztos alkoholmentes. A pultos is azt mondta, hogy mentes. Csak otthon tudtam megnézni neten: hát nagyon is van benne alkohol! “ - "Krémes vanília és Baileys™ ízű jégkrém karamelles szósszal, csokoládé darabkákkal meghintve. Alkoholtartalom: 0,21 % (V/V)."

Annyira ideges vagyok ettől, a férjem állandóan csak leszól, gúnyol, teljesen semmibe veszi a kéréseim, erőszakosan erőlteti a saját elképzeléseit, amik ide vezetnek, hogy alkoholt ad a kisgyereknek, aki pedig olyan okos, ügyes, az alkohol meg pont elhülyít… Nagy bajt okozott?

2023. júl. 22. 00:27
1 2 3
 21/28 anonim ***** válasza:
94%
Túl gondolod és még azt is hiszed pont te vagy az eszes.... nem lesz 2 nyalástól semmi baja,egy túlérett gyümölcsben több az alkohol.
2023. júl. 22. 11:39
 22/28 anonim ***** válasza:
87%

Látom lelki szemeim előtt ahogy friss 18 évesen az egyetemi gólyatáborba olyan részegre issza magát szegény gyerek, hogy ki kell mosni a gyomrát, mert akkor végre ihatott olyat, amit értelmetlen szigorral tiltott tőle az anyja 18 éven át.

Téged amúgy mi hülyített ennyire el? A kávé? A csoki? Az alkohol gondolom nem, de apámnak pl nincs baj a fejében, pedig ők már gyerekként kiitták a vendégek piamaradékait a pohárból, míg a szülők elmentek elbúcsúzni, ellentétben veled...

2023. júl. 22. 13:17
 23/28 anonim ***** válasza:
100%
Ok, kérdező, de értsd meg, hogy akkor se lesz a gyereknek baja, ha a teljes alkohol mennyiseget Melitta volna, ami egy liter fagyiban van: kemény 2mililiter, vagyis egy mokkaskanal
2023. júl. 22. 13:17
 24/28 anonim ***** válasza:
100%
Kérdező, 0,21% az semmi, nyugodj meg. A kenyérben kb. 5x ennyi van (1% körül, kelesztéskor termelődik), csak attól nem ijed meg senki, mert nincs ráírva. Minden méregre igaz, hogy csak egy bizonyos dózistól felfelé képes ártani.
2023. júl. 22. 13:41
 25/28 anonim ***** válasza:
91%
Családi szülinapozás volt etteremben és rendeltünk alkoholmentes citromos sört, az akkor 4 eves fiam is kapott mert nagyon szerette, mint kiderült 0,5 %os volt és Ő itta meg a felét, nem lett semmi baja azon kívül,hogy meg többet beszélt :-)
2023. júl. 22. 16:02
 26/28 anonim válasza:
91%
0,21% semmi, egy gyerek sem érzi meg...én 2 évesen keresztapám 40 százalékos konyakját húztam meg, az vicces volt :)
2023. júl. 22. 19:28
 27/28 anonim válasza:
100%
#28, se jó nem vagyok, se csaj, de ihatunk :)
2023. júl. 23. 07:40
 28/28 anonim ***** válasza:
100%
A gyereknek többet árt a kontrollmániád és a szorongásod meg diszfunkcionális kommunikáció közted és a férjed között, mint az a nyalás baileys fagyi, amiben egyébként, ahogy a többiek írták, elhanyagolható az alkoholmennyiség. Ezt anyaként, méghozzá nem full-laza anyaként írom.
2023. júl. 23. 20:37
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!