Alkoholos fagyit evett 2 évesen: gáz?
Fagyiztunk ma és hiába vettem neki eperfagyit, elkérte az apja fagyiját, aki odaadta neki minden könyörgésem ellenére, mondván, hogy a Bailyes “ízű” az biztos alkoholmentes. A pultos is azt mondta, hogy mentes. Csak otthon tudtam megnézni neten: hát nagyon is van benne alkohol! “ - "Krémes vanília és Baileys™ ízű jégkrém karamelles szósszal, csokoládé darabkákkal meghintve. Alkoholtartalom: 0,21 % (V/V)."
Annyira ideges vagyok ettől, a férjem állandóan csak leszól, gúnyol, teljesen semmibe veszi a kéréseim, erőszakosan erőlteti a saját elképzeléseit, amik ide vezetnek, hogy alkoholt ad a kisgyereknek, aki pedig olyan okos, ügyes, az alkohol meg pont elhülyít… Nagy bajt okozott?
Két eves voltam amikor egy vendegseg utan a baratnommel az osszes alkoholos poharat kiszűrögettük.
Anyam elmondasa szerint nem lett bajom,csak koran menten aludni 🤣
A masik alkalom az volt,hogy felboritottam az asztalon allo boroskancsot ugy,hogy a bor rafolyt a fejemre.Szinten anyamtol tudom,hogy nyeltem belole eleget,plusz szegeny asszony még meg is ijedt,azt hitte raesett a fejemre a kancso,es attol vagyok vörös, hogy verzek.
A boroskancsos eset utan kitiltotta az alkoholt a házból 🤣🤣🤣
Ennyitől az ég világon semmi baja nem lesz annak a gyereknek. Viszont attól, ha ennyire kivetíted rá a szorongásodat, abból még lehet neki. Szóval lazíts.
Ismerős gyerekének családi rendezvényen a mama a NaturAqua-s üvegből adott inni. Csak abban pálinka volt. A kisfiú meghúzta elég szépen. El is kezdett kiabálni, hogy "Csíp, csíp!". Mama először azt hitte, bubis a víz. Aztán rájött, hogy házipálinka. A kisfiúnak nem lett semmi baja, azóta felnőtt, 18 éves.
"A gyereknek semmi baja nem lesz a fagyitól, a kapcsolatotokkal viszont komoly gond van. "
Miert? Mert apukanak is van saját akarata? Anyunak semmivel sincs több joga úgy dönteni, hogy ne kapjon a gyerek a fagyibol, mint apunak úgy, hogy kapjon.
Az ilyen fagyikban meg amúgy is csak mutatóban van alkohol. A 0,21% azt jelenti, hogy 1liter fagyiban van 2,1 milliliter Baileys. Az konkrétan egy mokkáskanál. Egy gombóc fagyi ebből 4,5dkg kb, abba szerinted mennyi kerülhetett arányaiban? Ha a gyerek megitta volna azt az egy mokkáskanál kanálnyi szeszt se lenne baja tőle.
Kedves 14-es, elolvastad a kérdést? "a férjem állandóan csak leszól, gúnyol, teljesen semmibe veszi a kéréseim, erőszakosan erőlteti a saját elképzeléseit"
15!
Nem, ez a rész valahogy kimaradt. Ez esetben mondjuk eleve nem értem azt se, miért vállalt vele gyereket. De amúgy ez itt : "teljesen semmibe veszi a kéréseim, erőszakosan erőlteti a saját elképzeléseit" a kerdezore is passzol, hiszen ő meg azt erőltette, hogy ne kapjon a gyerek a fagyiból
16# Igazad van ebben. Nem tűnik úgy mintha lenne kompromisszum,csak anya is szeretné a saját elveit és apa is alkalmazni. Mindkettő ugyanolyan szülő, együtt kéne dönteni.
Ennyitől semmi baja nem lesz szerintem se.
(Bár ez nem tartozik ide, korábban nem voltak ilyen döntéshelyzetek, ami meg volt, abból a férjem mindig kihátrált. Kb.másfél éve lett ilyen erőszakos, mindenben kontrollt gyakorló.)
Aggodalmam az általános agyi képességekre vonatkozik. Nyilván gyengébbekkel is “életben lehet maradni”, ahogy az itt is sikerült többeknek (pl.akinek nem világos, hogy az arány egy állandó mennyiség, nem osztható tömeggel, térfogattal, vagy aki nem tud figyelmesen elolvasni/értelmezni egy kérdést, vagy aki azt feltételezi, hogy két különböző termék összetételéről van szó), de ők önmaguknak és a környezetüknek is nehézségeket okoznak anélkül, hogy tudnák. Hiszen klasszikusan a hülye - pont a gyengébb képességei miatt - nem tudja belátni, hogy hülye.
Esetünkben a férjem sem adta volna oda, ha tudja, hogy van benne alkohol. Gyerekszakácskönyvünkben kiemelt mondat, hogy “Alkohol hőkezelve sem adható gyermeknek!” Így az a felvetés, hogy neki ugyanolyan joga lenne erőltetni valamit, amiben alkohol van/lehet, kissé biceg.
#19! Mivel elsőre nem sikerült értelmesen leírnod, hogy milyen fagyit ettetek, ami valójában jégkrém, csak a későbbi kommentedben, ne csodálkozz, hogy ne értettem. Neked is lenne még mit tanulnod, főleg kommunikáció terén.
Aki a százalékkal jött, valóban hülyeséget írt, de nyilván arra gondolt, hogy bár a 0,2% a 2 nyalásban is 0,2%, a MENNYISÉG elenyésző (a rugalmas gondolkodást is gyakorolhatod.)
De a legnagyobb hülye itt mégis az, aki azt gondolja, hogy ekkora alkoholmennyiség maradandó agyi károsodást okozhat a gyereknél.
Nyilván nem adott volna, ha tudja, de nem tudja. A nagy eszeddel azt is felfoghatnád, hogy ez már megtörtént, nem visszafordítható, tehát fölösleges azon lamentálni, mi lett VOLNA, ha tudja. De ha annyira szeretnél ezen pörögni, hétfőn vidd el a gyerekorvoshoz és kérd meg, számolja ki, hány agysejtjét pusztította el a gonosz férjed. Hagy röhögjenek egy jót.😁
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!