Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Szerintetek ez autizmus enyhe...

Szerintetek ez autizmus enyhe formája lehet vagy csak simán okos?

Figyelt kérdés

6 éves a kisfiam,nagyon okos. Eddig szerette a számokat, számolást. Most is ügyes de már különösebben nem èrdekli. Már egy ideje folyékonyan olvas és meg is érti amit olvasott. Kiemelten érdeklődik a közlekedés iránt, ez kb. mindig is így volt, mostanában a térképeket is nézegeti.

Egyébként beszédes, barátságos, nyitott, érdeklődő. Szereti a gyerekeket,vannak barátai, sokat viccelődik.Szemkontaktust tart és rugalmasan tud alkalmazkodni ha pl változtatni kell valamit a napban. Esetleg szóval teszi, hogy nem ez volt megbeszélve de nem borul ki miatta.

A közlekedés, térképek és az átlagon felüli matekos képességek miatt kérdezem...

Tudom, hogy itt nyilván senki sem diagnosztizál véleményekre, tapasztalatokra lennék kíváncsi.

2023. júl. 21. 23:58
1 2 3
 21/28 anonim ***** válasza:
54%
20, az is hülye, aki autista gyereket akar. Odaadom a lányom, vihetitek. Fél nap után térden csúszva könyörögnétek, hogy vegyem vissza.
2023. júl. 24. 17:41
 22/28 anonim ***** válasza:
68%

Én még sosem ismertem zseni autistát

..akiket igen,sajnos közelebb álltak a szellemi fogyatékkal élőkhöz.

2023. júl. 25. 19:08
 23/28 anonim ***** válasza:
0%

Utolsó azért, mert aki kiemelkedő képességű, megkímélik a kódtól, a szülei is értelmesek és ki tudják kerülni a rendszert, nem tudják megtéveszteni őket azzal, hogy a gyerek érdeke a kódoltatás, ami állami mérő feladat, mivel érdemi segítséget nem jelent jelenleg. Egyik sem szakszolgálatos, mindkettő magánban kapott diagnózist, lebeszélték, hogy a gyerek jó képessége miatt nézzék el a kisebb problémákat, magánban fejlesztve van az egyikük, a másik nem jár sehova, de tök felesleges neki, csak kicsit fura.. az egyikkel jóban vagyunk, a másikat munkám során ismertem meg, mindkettő szinte hibátlan felvételit írt 4.ben(de előtte is képesek lettek volna rá egy-két évvel), és a legjobb budapesti gimikben fognak tanulni vele. Ha kicsit utánanézel rendesen, ez így megy régóta, megvannak az erre kiemelten alkalmas erős gimik, ahol az igazgató rugalmas, ha sehol sem szerepel a honlapon, akkor is a felső-belső körökben köztudott.

A közt meg viszi a szakszolgálat iktatásra és családtámogatásra, akit meg lehet hülyíteni a segítség ígéretével és akár pénzbeli támogatás nagy segítség nekik, a nyilvántartásért cserébe, az arra van. Olyan határmenti település is van, ahol van suli, igazgatóval egyeztetve minden, átjelentkezel kamuindokkal az adott nagykövetségen az ő oktatási rendszerükbe és eltüntetik a kódot a gyerekről, ha visszajössz vele.

Ez egy szr, ami itt megy, az elgondolás nem rossz, de megsegítésnek a tanárok fejében kellene kezdődnie, ami egyszerűen nincs meg, és a papíros gyerek lesz a bűnbak mindenért, ami nyilván okkal van így, mert ők több stresszt és feladatot okoznak, ami rohadtul nem kell a tanároknak ebben az országban. Zseniket megtűr egy kettő, de ott sem mind, csak akiket lenyűgöz a gyerek esze. Menő gimiknél is a legtöbbnek nem az számít, milyen okos vagy, hanem hogy csendben tudsz-e maradni sokat, figyelni és tisztelettudóan beszélsz velük betartva a társadalmi normákat(amik ugye szerintem is fontosak). Egy szr a rendszerünk, mert szr az országunk. Bár ahogy olvastam és hallottam kinti ismerősöktől, külföldön is ez van sok helyen(német, ausztria, anglia), ott is úgy kell kifogni a megfelelő iskolát, megfelelő tartományban.

Mi mondjuk pont ezért nem próbálunk majd ilyenbe jutni, aztán majd meglátjuk, hogy megy a felvételi..

2023. júl. 26. 04:21
 24/28 anonim ***** válasza:
23, röviden tömören: baromság.
2023. júl. 26. 05:04
 25/28 anonim ***** válasza:
Szerintem magas intelligenciájú gyerekről van szó.Szó sincs autizmusról örüljön ennek.Barátai vannak az egyetemet is simán el végezheti.
2023. aug. 12. 00:11
 26/28 anonim ***** válasza:
Amúgy azt nevezi a szakirodalom autizmusnak aki értelmileg jól funkciónál.De szociális kapcsolatokban merev,nem tart szemkontaktust,ismétlődő tevékenységet végez.10 év múlva több autisztikus lesz,mint ép fejlődésű gyermek.
2023. aug. 12. 00:16
 27/28 anonim ***** válasza:
#19, Budapesten élek, előtte Tatabányán. Te biztos valami nagyon elit suliba jártál, ha csak a ti osztályotok fiai nyerték meg az összes országos tanulmányi versenyt :D Nálunk is nyertek versenyt, én is nyertem versenyt, de ettől ez még nem átlag. Meg attól, hogy valakinek van egy alap magas intelligenciája, még egyáltalán nem biztos, hogy később megy is azzal valamire. Ez összetett dolog. De nézz már körül a világban, kérlek. Ha mindenki annyira intelligens lenne, mint a leírt gyermek, akkor felnőttként sem szaladgálna ennyi unintelligens fatuskó a világban. Szebb hely lenne, ha nem lenne az emberiség nagy átlaga sötét mint az éjszaka.
2023. aug. 12. 08:52
 28/28 anonim ***** válasza:
Jól funkcionáló autista
2023. aug. 12. 10:54
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!