Felment a piros csík a szívéig. Ebbe a kezelési módba ti belenyugodnátok?
5 napja külföldön nyaraltunk, ahol a majdnem 3 éves lányomon egyik reggel kijött szerintünk (mivel régebben többször volt ilyesmi) 2 nagy pattanás (orvos szerint csípés) a mellkasán/hasán. Délutánra begyulladt mind a kettő, apró genny pont lett a közepükön. Este már annyit láttam, hogy a köldöke alattiból majdnem a szívéig ér a piros csík. Nem viszketett neki, nem volt lázas. 20 percen belül a sürgősségin voltunk.
A doki megvizsgálta, vért vett. A szívét is meghallgatta, a leleten szlovénről lefordítva úgy olvasom hallott kicsi szívzörejt (elvileg már a korábbi pitvari sövényhiánya záródott, de az sem okozott anno szívzörejt). Azt mondta nyirokérgyulladás, 1-2 nap múlva elvileg elmúlik a csík, másnap reggel kezdjük a 8-10 napos pedicilin kúrát. A vérből baktériumot nem nézett, de CRP-t és pár dolgot (nem tudom mit) igen. Azt mondta a CRP épphogy magasabb. Mondta, hogy ha hazaérünk, 3 nap múlva kontrollálja gyerekorvos.
Ebbe bele is nyugodtam. Hazaérve csak a helyettesítő doki fogadott, a miénk szabin volt. Ő sem csinált ebből nagy ügyet, sőt azt mondta mivel a CRP nem túl magas lehet nem is bakteriális jellegű (utána azt mondta 2x, lehet az), ezért csak 6 napos legyen az antibiotikum kúra, kontroll nem kell. Ennyiből le tudta, meg sem hallgatta a gyereket. Még akkor sem idegesítettem fel magam, gondoltam ő az orvos, az antibiotikumot meg akkor majd szedjük 7-8 napig, a két orvos köztire "lőve".
Itthon a mesterséges intelligenciát megkérdeztem, hogy nyirokérgyulladás lehet-e baktérium jelenléte nélkül. Leírtam a tüneteket, erre azt a választ kaptam, hogy a staphylococcus aureus pont ilyen tüneteket okozhat. Ez pedig egy szuperbaktérium, amire az általunk kapott antibiotikum végképpen nem hat (ez benne van a tájékoztatóban is).
Teljesen megijedtem, mert ez a fajta baktérium viszonylag nagy százalékban halálos lehet, ha nem írtják ki időben, még hetek múlva is simán kijöhetnek a tünetei pl sorszervi gyulladásnak, szívbélhártya gyulladásnak.
A piros csík egyebként mire bevette az első adag antibiotikumot szinte látható sem volt.
Ti hallgatnátok a 2 orvosra vagy elvinnétek más irányba? A mi orvosunk még egy hétig szabin lesz, de őt ismerve ő is ennyibe hagyná a dolgot, de én megnézetném szivem szerint a vérében van-e baktérium, de gyereknek magánba nem csinálnak, legalábbis nem találtam. Ügyeletre a betegek közé nem szivesen viszem be, félek még rákap valamit.
"Itthon a mesterséges intelligenciát megkérdeztem"
Pont idáig olvastam.
Azt ugye tudod, hogy az AI nagyon magabiztosan tud egetrengető hülyeségeket állítani, mivel simán csak a netről szedi az infokat? Ennél még az is biztosabb, ha manuálisan nézel utánna valaminek a neten. Úgyis mindenre az fog kijönni, hogy rákos vagy, halálos beteg, s fél éven belül meghalsz, de na.
Nem adnék az applikációra.
Mi poénból kipróbáltuk férjemmel mikor lányaink sima mezei vírust benyaltak.
Az applikáció kb már majdnem temette a gyerekeinket.
Most komolyan az orvos helyett egy gepre hallgatsz?
Ird le a fejfajas tuneteit,tuti azt fogja mondani a gep,hogy agydaganatod van es bele fogsz halni .
Ha teged ez megnyugtat vidd el a lanyt mas orvoshoz is.
En nem vinném,hiszen ket orvos is latta,egyik szerint sem halalos kimenetelu a dolog
Látszik, hogy a kérdező még nem próbált sulis házit íratni az AI-al.
Ha próbálta volna, tudná, hogy max szöveg átfogalmazásra, és angol nyelvvizsgás esszé írásra jó (a hülyülésen kívül természetesen), információszerzésre nem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!