Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » 4 évesnek foghuzas injekcióval...

4 évesnek foghuzas injekcióval értetlenitenek?

Figyelt kérdés
Holnap kell mennünk a fogászatra, egy lyukas foga van ami elég sűrűn faj mar mostanság neki és igy inkább ki huzatjuk mert kb napiszinten kapja a cataflam cseppet rá. Az asszisztens ma azt mondta hogy készítsem fel a szurira mert azt fog valószínűleg kapni, viszont kb 3-4 eves lehetett unokatesom aki nem szurit kapott rá hanem ilyen zselé vagy nem is tudom hogy mit ugyan ennél a fogorvosnal.
2023. júl. 12. 15:51
1 2
 11/15 A kérdező kommentje:
Utolsó ebben egyébként igazad van, nekem is kicsinek volt h szurit adott az orvos es anyam sosem momdta előtte aztán ha mentünk egy kis megfazassal is akar mindig attol féltem hogy szuri lesz néha még a tüneteim se mertem elmondani otthon se 😁
2023. júl. 12. 21:45
 12/15 anonim ***** válasza:
66%
Ha fájó, lyukas tejfogról van szó, ami még nincs szétrohadva, akkor először pulpotómiával kezdünk,vagyis kinyitjuk a fogat, hogy ne feszítse a belső gyulladás. Tehát egy jól tisztítható lyukat fúrunk rá és úgy marad, betömve már nem lesz. Amúgyis csak 4 éves, valószínűleg egy kis rágófogról van szó, aminek a maradó megfelelője csak kb 9 éves kora körül fog előtörni. Tehát a húzás az utolsó opció.
2023. júl. 14. 10:00
 13/15 anonim ***** válasza:
0%

Ne hari de úgy látszik te értesz hozzá! :)

Hogyan érdemes a szájhigiéniához hozzáállni másfél éves kortól?

El lehet kerülni a szuvasodást vagy minden gyereket érinteni fog előbb-utóbb?

Én évek óta úgy járok ellenőrzésre, hogy még fogkövem sincs (pont ma voltam), de hát én hiper szuper 70ezer forintos fogkefével mosok fogat jó alaposan meg fogköztisztítót használok.

Egy másfél évesnél azért nem megy annyira tökéletesen a fogmosás :D

2023. júl. 14. 16:30
 14/15 anonim ***** válasza:
Mi lett, kérdező?
2023. szept. 9. 19:57
 15/15 A kérdező kommentje:
Kihuzta neki a fogorvos sajnos ez az opció maradt csak, mert gyulladt lett végül amire előtte kapott antibiotikumot, hátsó rágófog volt es olyan gyökerei voltak hogy csak lestem, hála nagyon jól viselte egyébként, nem fájt neki elmondása szerint, viszont én sírtam helyette is annyira sajnáltam a fogát is és őt is 😏❤️
2023. szept. 12. 00:38
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!