Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Csak én tapasztalom ezt, vagy...

Csak én tapasztalom ezt, vagy ez tényleg így van?

Figyelt kérdés

Érdekes, hogy itt Gyakorin, akiknek mondjuk 2 gyerekük van, legalább az egyik gyerek problémás, és nagyon nagyon ritkán olvasok olyat, ahol mind a kettő nyugodt, vagyis "tökéletes" típus.

De ez miért van, hogy ha az első esetleg nehéz eset, akkor a második meg már könnyű?

Vagy van olyan is, ahol 2 ugyanolyan gyereket dob a gép?

Nálatok milyenek a gyerekek? :)

2023. júl. 5. 13:04
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:
100%
2. vagyok. Nekem például mindkét gyerek szuper alvó (8 illetve 7 hetes koruk óta nem kelnek éjjel), viszonylag jó evő, csak más a temperamentumuk. Ez viszont, ahogy írták is, természetes, ettől nem lesz egyik gyerek sem problémásabb a másiknál.
2023. júl. 5. 15:08
 12/16 anonim ***** válasza:
100%

Elsőre is értettem amit írtál, illetve a kérdést. Újfent írom mert nincs 2 egyforma gyerek..

3 gyermekem van.

Bár sok mindenben hasonlítanak, még is pont annyira különböznek.

Az első igazi többemberes. Sni-s Komplikált terhesség, komplikált szülés, komplikáció hegyek. Pokoli hasfájás, fejletlen idegrendszer fényevés, ő nagyon szorongó, mindent megszenvedtünk vele az oltásokat, a fogzást a szeparációt. stb stb.

A második szintén pepitában. Szintén sni-s.

Ő vele most 5 évesen nagyon nehéz az élet. Mindenbe bele akar halni, bolhából elefánt kategória, nagyon önközpontú, akaratos.

Ő pl nagyon közvetlen, túlságosan is. Tipikus középső gyerek.

A 3.gyermekem meg az az igazi beetetős nyugodt, eszik alszik csecsemő volt, sosem fájt a hasa, a fogzást meg se érezte, akkor vettük észre mikor koccant a kanál az első gyermekemnek meg úgy ki Márta a fenekét a savas kaki mintha végig húztam volna a betonon.. El se akartam hinni, hogy ilyen létezik. Most is nyugodt , könnyen kezelhető, terelhető, mindig mosolygós.

2023. júl. 5. 15:37
 13/16 anonim ***** válasza:
100%
Nálunk például tényleg úgy van, hogy az egyikük nehéz, a másik könnyebb természetű. De ez nem törvényszerű, egyik ismerősömnél mindkét gyerek nagyon izgága, nehéz eset, de olyan is van,hogy mindkettő nyugodt.
2023. júl. 5. 15:59
 14/16 anonim ***** válasza:
Nekünk baráti körben van egy házaspár, ahol egy nagyon nyugis, mosolygós kislányt egy ugyanilyen kisfiú követett. Nekünk eddig egy nyugodt kisfiunk van, hogy a második majd milyen lesz, az lutri, de én is tartok tőle hogy másodjára nekünk nem lesz ilyen szerencsénk. :D
2023. júl. 5. 22:46
 15/16 anonim ***** válasza:

A "tökéletes" gyerek nem nyugodt,hanem eleven,cserfes,próbálgatja a határait. Persze ezáltal nyilván idegesítő is, de mégiscsak ez a normális. Én most összeszámoltam,4 gyereket ismerek,akik nyugodtak,ebből 3 testvér. Ez a 3 gyerek mindig nyugodt,komoly,kimért,nem mosolyog...de inkább furák és kicsit ijesztőek emiatt. A 4. tökéletesen nyugodt,de róla kiderült h autista.

És amúgy a gyerekek folyamatosan változnak. Az káros is,ha egy gyereket bekategorizálnak,hogy "te rossz vagy,a tesód meg cuki és jó". Az én szüleim pl. ezt csinálták,a tesóm volt a "jó" én meg a "rossz". És hiába voltam már 6-7 évesen nyugodt, kitűnő tanuló,normális gyerek, én mindig csak a "gonosz" voltam (oka: rosszul jöttem ki a 4 évvel fiatalabb ellenkező nemű tesómmal,aki persze mindig szekált mert ő volt a kicsi és rá nem szoltak rá..de szerintem ezért nem kellett volna egy életre gonosznak bélyegezni engem). Ja,és amikor már nyugodt és kitűnő tanuló voltam,az már azért volt,hogy jobban szeressenek a szüleim,a gyerek énemet teljesen elnyomtam. Úgyhogy a testvérek összehasonlítgatása meg kategorizálgatása szerintem a legkárosabb dolog,amit egy szülő tehet.

2023. júl. 6. 19:39
 16/16 anonim válasza:
Van hogy mindegyik nyugod van hogy mindegyik eleven vagy pörgös nek tudom mi erre a jó szó. De ahogy te mondta kinek mit dob be a gép
2023. júl. 27. 16:48
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!